Konačno!

01 travnja 2007

Još ne mogu vjerovati svojim očima što sam pročitao na HTV teletextu.
“Ministrica vanjskih poslova i EU integracija Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Bremenu na sastanku vanjskih ministara Europske unije. Razgovaralo se o napretku Hrvatske u pridruživanju EU-u. Između ostalog, španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Cuyaube napomenuo je da Hrvatska, želi li ubrzati proces pridruživanja, treba poraditi na unapređenju ljudskih prava i civilnog društva, u što spadaju i prava homoseksualne zajednice. Španjolska je jedna od rijetkih zemalja gdje su ozakonjeni gay brakovi, te su oni u potpunosti izjednačeni s heteroseksualnim. Cuyaube je istaknuo da Hrvatska teško može očekivati pristup uniji, ukoliko uskoro ne donese zakon po kojemu bi se homoseksualne veze u znatnoj mjeri približile pravima heteroseksualnih brakova. Grabar-Kitarović je kolege izvjestila da je upravo u pripremi zakon koji će biti jedan od liberalnijih u Europe.”
Pogledajte si teletekst, stranica 116.
Evo, u nedavnom sam postu rekao da mislim da će se sigurno za mandata iduće vlade donijeti zakon koji će na bolji način regulirati prava i obveze homoseksualnih zajednica, partnerstava, svejedno kako ih nazvali. Čini se da će se to dogoditi i ranije nego sam mislio.

Obavezno pročitati komentare uz ovaj post.

5 komentara:

Anonimno kaže...

Ovo mi je do sada najbolji blog gay tematike koji čitam. Do jaja...

Jonasy kaže...

Hvala

Jonasy kaže...

Joj ljudi, duboko sam uvredjen i povredjen. Ovaj post je trebao biti prvoaprilska šala, ali očito nije uspjela. Bar da je netko primjetio koliko je prozirna laž, ali ništa. Izgleda da sam fulao temu.
Zaboravite sve napisano, Kolinda je zaista bila u Bremenu, i zaista je bila vijest na stranici 116, ali nije bilo ni govora o homoseksualcima.

Anonimno kaže...

hehehehehe!
originalno, nema kaj. kad sam več pomislil da nebum doživel niti jednu šalu za 1. april ove godine :(, onda me ti nasmiješ. super!
varaždinec(26) ;)

Jonasy kaže...

Izgleda da sam to preozbiljno napisao, pa nitko nije skužio da je šala. A možda nitko nije ni pročitao :-).