Lozinke

31 ožujka 2007



Počinju me nervirati ti svi silni pinovi i lozinke. Tko to sve može popamtiti? Te mobitel, te kartice, te kojekakve usluge (m-pay, online banking npr.), te e-mail accounti, te raznorazne web stranice, forumi... Ovako sada na brzinu mislim da imam sigurno barem 40-50 raznoraznih pinova i lozinki koje bih trebao imati memorirane u glavi. Možda i više.
Do sada mi je to prilično dobro išlo. Imam neki moj sistem za “pohranjivanje”, pamćenje, ali i kreiranje lozinki. No svejedno ponekad mi se dogodi da mozak zablokira i to u trenutku kada stojim pred bankomatom očajnički čekajući da aparat ispljune kune.
One koje često koristim (uglavnom) imam u glavi, a druge moram pogledati gdje sam ih zapisao. Ali treba se i sjetiti, u što sam ih i gdje zapisao. Onda ruj po stanu, traži, preklinji sve po spisku što konačno ne sredim “arhivu” lozinki i pinova.
I kako se čini tome nema kraja, nego je svakim danom sve gore.

5 komentara:

Anonimno kaže...

je, totalno se slažem s tobom. često razmišljam o tome. zbilja sve više i više tog sranja.
mislim da nam je glavni problem kaj živimo ili bi hteli živeti u 21.st., gdje tehnologija ali i kriminal kao takav nemožemo pratiti.
sve ima svoje prednosti i mane.
mislim da je najbolje ipak to sve zapisivati jer nas se bu u protivnom stvoril bug u glavi, a onda si bumo morali nažalost pjevati onu glupu stvar ,bube su u glavi,. lolčina! :)))
pozz jonasy!
varaždinec(26) ;)

Jonasy kaže...

Ma sve ima svojih prednosti i mana. Ja si mogu zamisliti život i bez mobitela i bez interneta i bez koješta drugog (dapače, dobro se sjećam takvog života), ali sigurno da je ovako ugodnije. Istina manje je humano i ne znam da li postoji neka granica izdržljivosti. Jedino si ne mogu zamisliti kako je poslovni svijet ranije funkcionirao kada nije bilo interneta. Mora da je bila gnjavaža teška.

Jonasy kaže...

Bube su u glavi to su godine, bube su u glavi stotine, bube su u glavi proći će i to, ma nije ništa opasno.
I nije glupa stvar, super je :)))))

Anonimno kaže...

Evo, posto se vi u svemu slažete, ja se ovaj put ne slažem. ;)

Jonasy kaže...

Pa ne slažemo se u svemu, Evo varaždinec ne voli Tajči, a ja volim :-).