
Kako dolazi proljeće, a nadam se skoro i ljeto, evo jednog od omiljenih recepata vašeg omiljenog golog kuhara (mene). Iako u životu preferiram pastuhe u odnosu na piletinu (wink), u receptu je jedan od sastojaka upravo piletina. Malo za promjenu.
Dakle, kupite pileća prsa, odstranite kožu i prerežete ih po dužini na pola. Rukama ih dobro uvaljajte u Vegetu, tako da budu začinjena s obje strane.
U posudu stavite malo vode (cca 1cm) i zagrijte dok ne počne kuhati. Ubacite začinjena pileća prsa i kuhajte ih na laganoj vatri 5 minuta s jedne i 5 minuta s druge strane, tako da više ne budu krvava. Izvadite prsa van i narežite ih na kockice.
Narežite na kockice jednu svježu papriku i jedan paradajz. Paradajzu prvo odstranite kožu. Kožu ćete najlakše oguliti ako cijeli paradajz prvo uronite u vruću vodu na 15-tak sekundi. Usitnite dva-tri češnja češnjaka i sitno nasjeckajte jedan srednje veliki luk.
Zagrijte u posudi malo maslinovog ulja i stavite luk da se poprži minutu-dvije. Dodajte narezanu papriku i miješajte. Nakon par minuta, nakon što paprika dobije malo boju, dodajte narezani paradajz. Nakon što sve zajedno krčka koju minutu, usipajte nešto pasiranog paradajza iz tetrapaka. Možete dodati i malo vode. Koliko ćete dodati pasirnaog paradajza i vode ovisi o tome volite li više ili manje umaka (ja volim više). Začinite sa soli, malo origana i ružmarina, a može i zrnce bosiljka. Pustite da sve još malo prokuha, pa dodajte kockice piletine i nastavite lagano kuhati još kojih 10-15 minuta. Pred kraj dodajte usitnjeni češnjak, malo bijelog vina i papar.
Skuhajte neko tijesto, pužiće, svrdla ili nešto slično. U tanjuru preko tijesta prelijte umak i dobar tek. Možete sve dodatno posipati s naribanim parmezanom.
Obično uz ovo jelo volim pripremiti i zelenu salatu s maslinovim uljem i malo nasjeckanog češnjaka.
Jelo je vrlo lagano, nećete si opteretiti želudac. Za desert preporučam žestoki seks. Savjet: skuhajte malo više, jer taman nakon tih nekoliko minuta seksanja, opet ćete ogladniti. Isprobano.
mmm, jonasy. daj si više put tak nekaj lagano kuhaj.
OdgovoriIzbrišija također volim grah, sarmu, ... i ostala teška jela, ali više bi pažnje posvetil laganoj hrani; ovo tvoje npr., salate, puno povrća itd. ne izuzimam meso od tud, ali u manjim količinama.
jaj kak bi si mi kuhali..
super post, samo da bu više takvih!
pozzzz....mmmmmmmm!
varaždinec(26) ;)
Bih ja češće, ali mi je lijeno. Radije prepuštam kuhaču kućnom ljubimcu. Istina, obično ja moram oprati suđe, što je još i gore od kuhanja.
OdgovoriIzbrišiUvijek me nasmiju tvoji komentari, "kak bi si mi kuhali", hehehe.
odlican recept, probao sma ga prije koju sedmicu, i tek evo sad vidim da preporucujes isto...
OdgovoriIzbrišiukusno njam njam...
Ja to već godinama pravim, negdje sam na internetu skinuo recept. Relativno brzo i fino.
OdgovoriIzbrišisasvim slucajno, juce sam pravio nesto slicno. doduse, improvizacija je majka, pa sam umesto luka koristio praziluk, a umesto soka iz tetrapaka, neku mesavinu soja sosa, belog luka i pindjura (samo malo, tek tek, da bude gusce)... uh, razvalio sam se...
OdgovoriIzbrišiI ja također gotovo nikada ne napravim isto jelo, po istom receptu. Uvijek nešto promijenim, dodam, oduzmem, nekad bude bolje, nekad lošije i nikada se ne mogu sjetiti što sam to stavio prošli puta zbog čega je nešto bilo posebno fino.
OdgovoriIzbrišiMorao sam na google provjeriti što je to pinđur :-).