Kako ostaviti živce na cesti

11 svibnja 2007

Ima nešto u ljudima što ih tjera da se iz mirnih stvorenja pretvore u goropadne zvijeri kada su u automobilu. Ne znam što je tome razlog. Možda se osjećaju sigurno u svojim limenkama, pa su automatski i hrabriji, možda je to nedostatak kontakta između dvije osobe od kojih svaka sjedi u svom autu, znate ono, mimika, gesta lica kojom se (ne) možete nekome ispričati zbog neke gluposti koju ste u vožnji napravili, možda nešto treće, ali ti automobili valjda izvlače ono najgore iz ljudi.
I ja sam takav. Obično sam vrlo miran, ali ponekad mi tlak u autu naraste da bih najradije eksplodirao i nekog zatukao.

Postoje neke stvari koje me posebno izluđuju. Evo moj top 10 takvih situacija.

  1. Ubacivanje u red na semaforu za skretanje lijevo.
    Postoji više mjesta po Zagrebu gdje je to redovna pojava u jutarnjim i poslijepodnevnim špicama. Mislim da sam već nekoliko godina života izgubio živcirajući se zbog tih kretena. I još se ljute kada ih ne želiš pustiti da se ubace ispred tebe. E ne može. Nekoliko puta sam skoro sudar napravio jer nisam dao da mi se ubace. Jebem vam sve po spisku neotesani kreteni, pizda vam strinina, marš u kurac stoko neotesana!
    Kao nazvao sam ovaj blog Iskreno, pa ajde onda da budem iskren i kažem da i sam to ponekad radim, ali vrlo rijetko. Drugim riječima, kada ja to napravim onda mi je OK i sretan sam što sam izbjegao red, ali kad meni to drugi naprave... Mrš u pizdu!

  2. Oni koji dopuštaju gore navedeno.
    Ti su još gori, treba im pola sata da krenu kada se upali zeleno, taman da se još dva kretena ubace ispred. Ili imate dvije trake za skretanje lijevo i kreteni se guraju u lijevu, ostavljajući desnu traku slobodnu za ove idiote ubacivače.

  3. Blicanje na autoputu.
    Neki misle da je autoput samo njihov i ne miču se s lijeve trake, a ako slučajno pokušaš obići kamion ispred tebe blicaju ti iako su kilometar iza. U takvim slučajevima namjerno usporim i čekam da mi se priljepe na guzicu. Još su bolji oni koji vam iza blicaju dok je gužva na autoputu i obje trake su pune. Stoka jedna nekulturna, neotesana, najradije bih izvadio pištolj (da ga imam) i propucao bih vam tu bundevu na ramenima.

  4. Nedavanje žmigavaca.
    E ovo fakat ne kužim. Pa zar je toliki napor pomaknuti taj jedan prst i uključiti žmigavac? Hoćeš biti manji frajer ako ga uključiš? Kreten jedni balkanski.

  5. Spora vožnja.
    Cesta (u gradu) zakrčena, a on lijepo mirno vozi u lijevoj traci sporije od svih ostalih, pravi razmak od 100m od vozila ispred sebe i jebe mu se za sve živo.
    Ili na otvorenoj vijugavoj uskoj cesti s punom linijom gdje komotno možeš voziti 70-80 (barem mi, luzeri), a ono ti se nakelji neki još veći luzer koji ne diže iznad 50 i još koči u svakom zavoju.
    Mrš! Miči tu kantu!
    Ma, možda je tako i najbolje, živjeti kao da ti se jebe za sve živo.

  6. Mahanje rukom.
    Recimo situacija iz točke 1, ubaci vam se lik i onda vam još mahne kao zahvalu što ste ga pustili. Ma ruku bih ti otpilio pederu jedan! I u normalnim situacijama me to mahanje rukama živcira. Kako svi to rade, radim i ja. I svaki puta kada mahnem osjećam se kao kreten. Osim ako je neki dobar frajer. Njemu bih i dupetom ispred nosa mahnio (ili jel, ovaj, ispred neke druge stvari).

  7. Mobiteli.
    OK, i ja fonanišem u autu i pri tome se stalno ogledavam ne bih li na vrijeme skužio murjake, cijelo vrijeme držeći ruku i telefon da se ne primjeti da telefoniram. Moš mislit. Ali kada spojiš pričanje na mobitel i sporu vožnju, e to je onda previše. Ako nisi u stanju istovremeno telefonirati i normalno voziti, onda se jebi i ti i onaj s kime pričaš i taj tvoj auto i taj tvoj mobitel.

  8. Šmizle za volanom.
    Sada se dovodim u opasnost da me proglase ženomrscem, ali stvarno me živciraju šmizle za volanom s natrdančenim ogromnim sunčanim naočalima na nosurdama i to još po mogućnosti kada je oblačan dan, koje voze slalom u gradu na cesti s četiri trake. Ljute frajerice, krmače jedne, pizdurine!
    Da budem opet iskren, živciraju me i slični ljuti frajeri, ali ipak nešto manje od ljutih frajerica.

  9. Bahato parkiranje.
    Dođeš kasno doma, parkiralište pred zgradom puno, a neki kreten parkirao tako da je zauzeo dva parkirna mjesta. I sada ja moram parkirati malo dalje i napraviti 50 dodatnih koraka do stana! Dođe mi da mu gume probušim.

  10. Ne startanje na zeleno najkasnije desetinku sekunde nakon što se upali zeleno.
    Daj odi spavat doma, a cestu ostavi nama ljutim vozačima.
I za kraj, svima vama koji me živcirate na cest imam reći samo jedno:
pizda vam strinina, popušite mi kurac, jebem vas u mozak glupavi, smradovi glupi, kupite si vile pa se zakopajte u đubre, jebali vas oni koji vas napravili tako kretenske, pizda/kurac ti se ogadio, jebo vas magarac, kite slinave, džubrad usrana jedite govna, jebite se, fuck you all!!!

Mislio sam da će mi biti lakše kad ovo napišem... ali nije.

1 komentara:

Anonimno kaže...

netko je bio iživciran prometom taj dan kad je ovo pisao. lol
moj stari se zna jako često ubacivat u lijevu traku. onda i ja popizdim jer nije fer.