Mambo Italiano

25 svibnja 2007

Ovaj film sam već ranije gledao, ali kako ga je jučer prikazao RTL pogledao sam ga još jednom. Film je strašno simpa, prava opuštajuća zabava idealna za gledanje u dvoje (ako ste gay par). Radi se o romantičnoj gay komediji smještenoj u talijansku zajednicu u Kanadi. Film se zapravo više koncentrira na odnose u jednoj talijanskoj iseljeničkoj obitelji koja u novom svijetu još živi po pravilima stare domovine, nega na romantičnu vezu glavnog lika s gay policajcem, koji je, naravno, također talijan.
A šta da vam kažem, meni je film stvarno dobra komedija (možda čak i "urnebesna" kako to kritičari vole često opisivati), prepuna dobrih štoseva i replika baziranih na predrasudama o talijanima. No to i nisu zapravo predrasude. Oni uglavnom i jesu takvi. Film je tipa "Moje grčko vjenčanje", ali ovaj puta gay style.
Moja preporuka: svakako pogledati.



p.s.
Mrzim kada se klipovi s YouTube-a stavljaju na blogove. Ovaj puta se ni ja nisam mogao suzdržati. Danas na Dan mladosti, dajem časnu gayevsku riječ da to više neću ponoviti u dogledno vrijeme i da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir.

2 komentara:

Croatian Queer World kaže...

I meni je taj film super, sigurno jedan od najboljih gay tematike. Odlična komedija. Doduše nismo ni mi daleko od ovakvog talijanskog mentaliteta....

Anonimno kaže...

da. simpaj e filmić. i angelo je presladak. :D