Kuhajte sa mnom: Canelloni s gljivama, sirom i mljevenom svinjetinom

10 lipnja 2007

Rijetki su petki da ja nešto skuham, ali danas mi se zalomilo. Istina nedjelja je, no nema veze.

Neki dan na poslu nisam imao vremena otići van nešto pojesti, pa sam naručio dostavu. Canellone. Bili su super. Ne preobilno, taman onako da smirite želudac i da se ne prežderete, pa da ostatak dana ne morate ulagati nadljudske napore ne bi li držali oči otvorenima.
Odmah sam otišao na web pronaći neki recept i pronađoh. Canelloni s gljivama i sirom. Originalan recep vam je ovdje, ali ja sam ga malo preuredio dodavši mljevenu svinjetinu. Junetinu ne volim jer mi je slatka. Način pripreme pratio sam po originalnom receptu.

Ukupno od sastojaka sam koristio:
1 paket Barilla Canellona (prvo sam ih minutu-dvije kuhao u vodi da omekšaju)
1 paketić svježih šampinjona iz dućana
1 konzerva pelata rajčice
25 dag sira Podravca
Sve ostalo kao u originalnom receptu. Savjet: bešamel potražite u nekim normalnim dućanima. U fu&%#ng Konzumu nećete ga pronaći, jer znate da su reducirali Dukatove proizvode.

Meso sam dodao prije gljiva, malo propržio, pa tek onda dodao gljive. Dodatno sam još naribao sira preko canellona kada su već bili posloženi u tepsiji, nakon što sam ih prelio s ostatkom bešamela i umaka koji je ostao od pravljenja smjese za punjenje.

Na kraju je izgledalo baš ovako kao na slici (osim dekoracije). Bilo je vrlo ukusno. Čak se ni moj dragi nije previše bunio, iako je alergičan na kojekakve recepte. On više voli zdravo seljačku hranu, a ja, kao svaka tetka, volim kada se malo eksperimentira s hranom. Istina preferiram da drugi eksperimentiraju, a ja da samo jedem, ali u nuždi ponekad i sam navučem pregaču. Osim toga, pregača mi dobro stoji (vidi sliku gore).

Iako stoji da se radi o predjelu (originalan recept je bez mesa), ako kao ja dodate i meso, sasvim lijepo može poslužiti i kao glavno jelo. Uglavnom, ako nemate nikoga da vam kuha, a htjeli biste nešto za promjenu, preporučam. Napravite i zelenu salatu s maslinovim uljem i češnjakom. Mljac...

Ponadao sam se i nekom vrućem desertu u dvoje, čak sam se i otuširao, ali kako je moj dragi malo cugnuo prije i poslije ručka, eno ga hrče. Tak da od deserta, ne bu niš danas...

9 komentara:

Anonimno kaže...

joj zvuči fino. ja sam ipak diplomirao tunu sa tijestom i raznim dodacima. rekao sam frendici recept i prežderala se kad je napravila. :D

Anonimno kaže...

Ok, ovo je definitivno najgora rubrika u kojoj sam ti mogao postat ovaj savjet, al šta ću ti ja kad sa strane nemaš neki kontakt-mejl il nešto :)

Dakle, u masivnom prekopavanju (i istovremenom divljenju tvom blogu i načinu razmišljanja) pročitah kako savjetuješ Ritex gel (50 kn, 50 ml) za analni fuk. E pa, evo ti jednog boljeg savjeta. Boljeg barem za novčanik. U svakom dm-u, kozmu, i sl. dućanima imaš Durex Play gel za masažu (http://images.ciao.com/ifr/images/products/normal/462/Durex_Gel_de_massage_a_la_vitamine_E__1001462.jpg). Kosta 50 kn a ima 200 ml i stvarno je genijalna stvar - moj najdraži i ja ga već jako dugo koristimo i prezadovoljni smo. Eto, sad mi je savjest mirna. Pusa ;)

Jonasy kaže...

hehehe, hvala na savjetu, ali taj Durexov gel već čeka u mojoj ladici kraj kreveta da se potroše zalihe Ritexa :-). Ima i zanimljivu ambalažu. Nego sumnjam da ga ima u f#$%&ng Konzumu. Ja sam ga našao u DM-u.

Anonimno kaže...

Stvarno si odličan i volim tvoju iskrenost prilikom pisanja. Odlično razmišljaš za jednog 30+ dečka, ali da sam ranije vidio onaj post o feminiziranim i tetkofobiji, zalomila bi se koja prepirka, ali stvarno tebi ne mogu toliko zamjerati jer si odrastao u drugom vremenu i sustavima, možda više mojim godišnjacima koje sam upoznao i koji se baš ne mogu pohvaliti da su nefem, a tu se proseravaju i glume muškost.
Kao svaki bradati medo očekujem da mi netko drugi nešto skuha.
replay1986.blog.hr

baky kaže...

bio si marljiv preko vikenda. dođem na posao, utipkam URL, kad ono ne 1, ne 2, nego 4 nova posta :)

Anonimno kaže...

A propo prethodnog posta. Sad ćeš uslijed cijele ove blogo slave postati komercijalan i ja ću te početi bojkotirati. :P
I ja sam od onih koji vole starije dečke, tako da ne se tripuj bzvz.
replay1986.blog.hr

Anonimno kaže...

Nisam rekao konzumu nego Kozmu (onaj Todorićev pandan Dm-u) :) I da, stvarno ima super ambalažu - posluži kad nemaš dečka kraj sebe :D

Jonasy kaže...

@ replay
Odlično razmišljaš za jednog 30+ dečka
Da se smijem il da plačem? :-)
Možeš ti slobodno kod tetaka nabacivati komentare, bez brige, uvijek na e-mail dobijem obavijest kada netko ostavi komentar.
Koja slava? Koji bakaraći? Ne brini.

@ Justsomeone
Sori, moja greška, nisam dobro pročitao. U Kozmu nisam nikada bio. Nego htio sam jedan post na tu temu Durexovog gela, ali nisam htio prije nego isprobam na vlastitoj koži, ovaj, na vlastitom, jel, ovaj, kak da velim...
I zaboravih se zahvaliti na komplimentu u prethodnom komentaru. Dakle, hvala.

Jonasy kaže...

Vidim da me se pažljivo čita. Nitko nije ni primjetio da sam zaboravio napisati koliko sam svinjetine stavio u recept. Dakle stavio sam 40 dag mljevene svinjetine!!!