Papa ima dečka

17 lipnja 2007

I to kakvog! Pravog pastuha!
Čudi me da se kod nas o tome nije već pisalo, ili možda je, samo je meni promaklo, ali već se neko vrijeme po raznoraznim bjelosvjetskim novinama piše o papinom dečku. Čak i ozbiljne novine poput New York Times-a, Guardiana i bezbroj talijanskih novina i časopisa, objavljuju šaljive članke na račun Pape i njegovog osobnog sekretara, pravog macho frajera po imenu Georg Gänswein kojeg su u Italiji prozvali lijepi Giorgio.



Šale su uglavnom popraćene gornjom fotografijom, gdje lijepi Georg namješta mikrofon (falusni simbol) Papi tijekom njegova govora na trgu Sv. Petra u Vatikanu.
Kada je Papa nedavno išao u Njemačku, lijepi Georg prvi puta mu se pridružio i u papamobilu, pa su novine više pisale o njemu i zbijale šale na račun papinog "dečka", nego što su pratile ono što Papa govori. Što je to trebalo Papi, pitaju se novinari, kada je uz njega lijepi Georg nitko ga više ne gleda niti sluša što govori.

Georg, 49-ogodišnji njemački svećenik, tako je u Italiji postao prava zvijezda kojeg uspoređuju s Georgeom Clooneyem. Uvijek je iskvarcan, stratsveni je igrač tenisa, odličan je skijaš, a ima čak i pilotsku dozvolu. Prati modu, nosi Pradu i Gucci, čak su ga optužili da je zbog njega i Papa počeo nositi dizajnersku odjeću, trendi naočale i skupe satove.

Novine se pitaju zašto se Papa okružuje sa tako zgodnim muškarcima, jer nije u pitanju samo lijepi Georg, iako je on najistaknutiji primjer i Papin najbliži suradnik od kojeg se ne odvaja, desna ruka Pape. Desna ruka za što, pitaju se neki. Čak su lijepog Georga počeli po novinama nazivati “Gey.org”.

Novinari su sve to počeli povezivati sa Papinom velikom netrpeljivosti prema homoseksualcima, znate ono teoriju po kojoj su najveći homofobi zapravo pritajeni homoseksualci. Ima nešto u tome. Tko se prvi javlja, tome kuća gori. Otuda tračevi, otuda šale i tako je Papa u novinama dobio dečka.

Jedan kolumnist piše:
Nema dokaza da je Benedikt ikada prekršio svoje zavjete kreposti, ali isto tako nema niti dokaza da je heteroseksualac. Kada ste Papa koji kaže da čak niti pritajeni homoseksualci ne mogu postati svećenici, onda ste stvarno hrabri noseći Prada odjeću, oblažući papamobil u luksuznu Natuzzi talijansku bijelu kožu i okružujući se osobnim sekretarom koji izgleda kao da je izašao časopisa L’Uomo Vogue.

4 komentara:

Anonimno kaže...

moguće, moguće. samo neznam baš da ak mu je lijepi giorgio ljubimac da bi se tak u javnosti vrcmaral oko benija. prije bi ga držal dalje od naših okica :))))
varaždinec(26) ;)

Jonasy kaže...

Pa nitko ne kaže da su oni i zaista dečko i dečko, aludira se samo na to kako se papa voli okruživati zgodnim muškarcima, a Georg je najistaknutiji primjer.

Anonimno kaže...

Baš me briga za Papu i njegove dečke, ali...

U poslovanju se susrećem s kolegom koji se otvoreno izjašnjava(o) kao homofob. Mačo tip. Ganja ženske sve u 16.

Neki dan je priznao sebi, pa onda i uskom krugu prijatelja da ima, pogađate, gay sklonosti... Za sada nema tih iskustava, ali čini mi se da će i to biti uskoro (mislim, ne sa mnom :-)

ĆDM

Jonasy kaže...

Uf dobro, već sam mislio da si mu se ponudio :-)