Do sada moj najpederskiji post

12 srpnja 2007

Radi se o seriji Seks i grad, a što drugo.



Već sam napisao da, ako se nešto meni sviđa, onda to mora biti popularno među pederima. Istina, ima i puno primjera da se meni nešto ne sviđa, a to je ipak kao ultra popularno među gay populacijom. Sada na brzinu na pamet mi padaju recimo Zvjezdane staze, Buffy ubojica vampira itd. Kod Buffy možda se radi i o generacijskom jazu, ali je zato Seks i grad taman za moju dobnu skupinu, ili je to bar bio u vrijeme emitiranja.

A šta da vam kažem, jako sam volio tu seriju. Mislim da nisam propustio niti jednu epizodu, a skoro niti moj dragi. Privlačili su me ti inteligentni, vrckasti, duhoviti dijalozi, odlično karakterizirani likovi, prikazi ljudske gluposti, potrage za ljubavlju, nagona za samouništenjem. Plus, iako se radilo o hetero seriji, gay teme su im uvijek bile bliske. Sjetite se samo nezaboravnog Stanforda. Simpa lik do boli.

Mislim da tu nema neke filozofije, serija je rađena za žene i pedere. Četiri žene koje stalno pričaju o seksu, muškarcima, provodu i odjeći. Treba li tome išta dodati? Zapravo mi se čini da su Carrie, Miranda, Samantha i Charlotte zapravo gay muškarci in drag. Četiri tetke opaka jezika koje stalno pričaju o seksu, muškarcima, provodu, shoppingu i odjeći. Zvuči poznato?

Možda niste znali da je producent serije, Darren Star, gay muškarac. Kako mu i samo ime kaže. Tko može svoje muško dijete nazvati Darren i onda očekivati da postane hetero muškarac? On je osobno režirao i napisao neke od epizoda. Mislim da to sve objašnjava. Iako je serija nastala prema knjizi žene (Candace Bushnell), sigurno u njoj ima autobiografskih elemenata Darrena i njegova tri gay frenda, samo su to odglumile žene. Što njegove autobiografske elemente još više čini autentičnima. Malo sam zločest, ali imam na to pravo. Zločestoća ili biti bitchy je još jedan u nizu stereotipova o pederima.
On je producirao i serije Beverly Hills 90210 i Melrose Place, opet primjeri serija jako popularnih među gayevima. Ima možda nešto istine u tome kako su pederi ovladali svijetom i provlače svoje neprirodne stavove cijeloj populaciji. Lobiji, masoni, pederi, tajna društva... sve je to ista bagra koju bi trebali zatući.

Sigurno ste negdje pročitali da se upravo snima i “Seksi i grad” cjelovečernji kino uradak. Cijeli internet bruji o tome, a da ne govorim o onom pederskom dijelu. Već vidim horde muških wannabe Carrie koji stoje u redu za kino ulaznice. A ja prvi među njima.

Ma zapravo svi su voljeli tu seriju, i žene i muškarci i pederi. Samo što pravi strejt muškarci i skriveni pederi to nisu otvoreno htjeli priznati. Kao i oni pederi koji za sebe vole misliti da su u potpunosti prave muškarčine, osim što se vole mrkati sa frajerima.

Strejt muškarcima je to valjda bilo nešto kao znanstveno-dokumentarna emisija o tome kako funkcionira ženski mozak, ne bi li ga možda barem malo pokušali shvatiti i na taj način odvukli što više komada u svoj krevet. Nisam baš sasvim siguran je li im serija u tome pomogla. Mislim da je baš suprotno. Serija je pokazala da su žene još kompliciranije no što se čine u stvarnosti. Možda zato što je peder napisao seriju?

A pederi ko pederi, uživali su u neprestanim razgovorima o muškarcima, seksu, avanturama, odjeći... i sami sebe u tome prepoznavali. Valjda se svatko od nas poistovjetio s nekim od likova. Siguran sam da bi velika većina potajno htjela biti Carrie, mada to nikada ne bi priznali, a oni samosvjesniji Mirande. Tužna istina je da smo svi zapravo Samanthe.

I onda u cijeloj toj novoj strci oko snimanja filma, kao dečko na devetku dođe repriza koju najavljuju na Novoj TV. Svaka čast, izabrali su odličan trenutak. A osim toga, baš sam se malo zaželio Carrie i društva.

8 komentara:

Rezzy kaže...

OMG! i ti voliš buffy!? zakon mi je ta serija bila.
a i seks i grad je već kultna serija. klasik koji se ne propušta. definitivno ću pratiti avanturice četvero junakinja ovo ljeto. čuo sam da repriziraju svih 6 sezona. :yay:

Anonimno kaže...

fakat najpederskiji tvoj pisani post :)))
samantha rules!!! :)
varaždinec(26) ;)

Anonimno kaže...

zašto o gay-evima pišeš ko o nekom posebnom narodu, pa oni su svuda oko nas, nije to ništa loše, ni čudno, pa ljudi ko i svi, ti ih izdižeš tj. odvajaš od drugih, koda su posbna vrsta... ?!?!
Tihana :)

Anonimno kaže...

je je istina...obožavam tu seriju..kad kreće repriza svih serija?? p.s. možeš li mi odg na moj blog? btw.ti i dragi živite zajedno?

Jonasy kaže...

@rezzy
Ne volim Buffy. Kako rekoh, čini mi se da sam prestar za tu seriju.

@varaždinec
posebno "pisani", hehe

@Tihana
Možda si u pravu. Možda sam i ja upao u zamku pod utjecajem svega oko mene. A možda i jesmo, ne drugi narod, ali treći spol. Vrijedi razmisliti.

@spotty
Ne znam kada kreće. Foršpan na Novoj kaže "Uskoro".
Da, živimo zajedno.

Anonimno kaže...

wow...i kako je to? mislim da li ostalima kažeš da ti je dečko ? ili cimer?? wooow..kolko ste zajedno?? haha sorry ali nije baš novo vidjeti nekoga tako da živi s dečkom.. forrraaaa ;) i ja bi volio sa svojim:)

baky kaže...

a što fali Samanthi? ;)

Jonasy kaže...

Pa niš joj ne fali, samo je onak, malo, droca.

spotty, snalazimo se. Teško, ali ipak nekako. 10 godina.