I dalje smo Balkan...

07 srpnja 2007

... Poljska, Rusija, Nigerija, Tunguzija...



Niti jedan ZG Pride ne može proći bez incidenata. Svi javljaju da je policija spriječila napad Molotovljem koktelima na povorku.
24 sata
Index
Žalostan sam. I dalje smo zadrto homofobno društvo. Što li se samo odvija u tim umovima? U redu, možeš mrziti pedere, ali što nekoga može natjerati da napravi Molotovljev koktel i ode s namjerom da ga baci na povorku? Kakav to mentalni sklop mora biti? Što time žele postići? Spasiti Hrvatsku od pedera, nemorala, propasti? Ispasti face i pravi frajeri u očima svoji frendova? Fakat ne kužim...
No barem je policija, za razliku od nekih drugih zemalja, odradila svoje i spriječila napad. Sudionici Pride-a vjerojatno niti ne znaju što se događalo... Stvarno se nadam da neće biti novih incidenata.

Večernji javlja da se okupilo 300-tinjak sudionika koje čuva 300 specijalaca. Opet - žalosno. Ali zbog toga je i bitan Pride. Hvala svima koji su tamo otišli, za razliku od nas kukavica, hvala im što su pokazali da smo tu i da ne mislimo nikamo drugdje otići. Doći će jednom dan kada će 1000 sudionika čuvati 10 policajaca.

6 komentara:

Anonimno kaže...

ma to su pojedinci, i to klinci (pretežno skinsi) kojima je utovljeno u njihove male neiskusne nadobudne glavice koje kakvo sranje od strane još večih klinci koji nemaju muda na javno djelovati.
pozdrav pride - sudionicima!
varaždinec(26) ;)

Anonimno kaže...

Bih i ja na Prideu.
vjerovatrno jedini nadobudni hetero čavjek kojem nije bilo bad staviti zastavu na macju i na fotić i trčkarat okolo :)
P.

Jonasy kaže...

P., dobro da nisi batina dobio. Svaka čast.

Anonimno kaže...

He, he :) Baš smo poslje cura i je išli na sladoled kod Vinceka i načuli da je milicija ugrabila one klince... i ono razmišljamo mi kaj bi bilo da su nas počeli napadat. Vjerovatno bi ih išli tuč :)
oboje smo ratoborni tak da bi bilo veselo, a da je tak nekaj bilo, bi se pričalo o agresivnim "pederčinama" :)
Definitivno idemo i sljedeće godine, al ćemo se ogrebat za veće zastave :), naime sad smo dobili jednu pa smo je raspolovili :)
P.

Jonasy kaže...

Eto, konačno potvrda za ono što sam oduvijek znao. Svi ti zli glasovi da su pederi ovakvi i onakvi, zapravo su zbog strejtera koji se prave pederima i rade gluposti okolo!

Anonimno kaže...

Bok! Bio sam na prajdu, ali sa strae i podržao svoje! Strašno je da su dvojica mojih prijatelja pretučena nakon prajda, i nitko za to nije odgovarao. A količina homofobije i naslađivanja policije tim problemima je nepodnošljiva. Čujemo se za vikend, počeo sam radit pa sam malo na netu, pozdrav. smogovac