Veće je bolje

01 srpnja 2007

Prije koji tjedan čitam da se američke vlasti uhitile jednog od najgorih svjetskih spammera koji je unatrag nekoliko godina poslao milijune junk mailova i pri tome si priskrbio oko 800.000 dolara koristi. Taj teško zarađeni novac tužitelji mu sada žele oduzeti, a određena mu je kazna od 250.000 dolara, a prijeti mu i do 65 godina zatvora.

Pitam se jesam li i ja dobio koji e-mail od njega?

Ne znam kako se vi branite od spamma, ali postoje nekoliko osnovnih pravila. Iako mnogi naši provideri, poput T-Com-a, imaju ugrađenu zaštitu, pravu e-mail adresu koristite samo za slanje e-mailova ljudima koje vjerujete. Za sve ostalo koristite neki od besplatnih servisa koji imaju dobru anti spamm zaštitu, npr. Yahoo Mail. Nikada ne odgovarajte na spamm e-mail poruke, čak ni ako vam obećaju da će vas ukloniti s mailing liste, jer time samo potvrđujete da je mail account aktivan, što logično dovodi do slanja još većeg broja spamm poruka. Možete i nabaviti neki od dodataka za Outlook Express koji će filtrirati spamm poruke. Nikada ne ostavljajte svoju pravu e-mail adresu na kojekakvim forumima, usenet grupama i sl.

No nije mi bila namjera pisati o brobi protiv junk maila, nego o jednoj posebnoj vrsti junk e-maila koju ste sigurno i sami imali prilike upoznati.



To su one poruke koje obećavaju čuda dužini vašeg penisa. Evo malo sam zavirio u moj Junk Folder i pogledajte kakvih se e-mailova tamo našlo:

Who has the bigger penis?
Mine Is Bigger Then Yours
Be a real man, get a few more cms to your rod!
Get A Bigger Penis Today!
Produce Stronger, Rock Hard Erections.
Size Does Matter!
SuperSize It Today!
Do you want more inchees?
impressive growth
Spend your night like a pornstar
Impress Your Girlfriend
Time to grow
Give your woman something to work with (neki su i duhoviti)
Please your partner agony (opet ovaj šaljivđija)
Bigger then Its better
9 inches and you rock!
Don't Be Shy Over Your Size
Gain Up to 3+ Inches In Length.
Be like Ron Jeremy (To vam je ona mala debeljuca s velikom alatkom koju vjerojatne znate iz str8 pornića. Definitivno ne želim biti kao on.)
Ron Jeremy prescribes
2 more inches ? wow! big!
Is your penis big enough?
A bigger penis for you
Get A Bigger Penis Today!

Jeste li se ikada zapitali tko to odgovara na ovakve e-mailove? Možda oni koji imaju male penise? Možda isti oni koji odgovaraju na e-mailove tipa “Did Julia show you this?”, a unutra poruka kako je Julia probala taj proizvod na svom mužu i od tada je sretna kao nikada ranije. I zato probaj i ti jer i ti to zaslužuješ. Sve što ti je potrebno je dobra velika kurčina i zato samo pošalji $99.95 i “novo znanstveno otkriće” može biti tvoje.

Our tablets work wonders
No Pumps! No Surgery! No Exercises!
Magic in a bottle
NO.1 For Penis Enlargement Gel

Da, prije su to bile samo neke pumpe i aparati koji izgledaju kao strojevi za mučenje, ali sada su tu znanstvena otkrića u vidu tableta, gelova i još novije kojekakvih flastera što se nose zaljepljeni na ruci ili negdje drugdje i od kojih penis nazaustavljivo raste, a koji obično dolaze uz poruku “No exercise needed”. Bizarno i smiješno. Nema valjda potrebe za vježbama u vidu napornog podizanja do usta čaše s vodom i neizrecivog napora u vidu gutanja tableta. Sve će vam to pomoći da produžite penis za koji inč i da postignete 15% čvršću erekciju, uz obavezan dokaz iz “vodećih znanstvenih studija”. Čije vodeće studije, pitam se. Braće Grimm?

Da to sve zaista djeluje, zar bi takvim proizvodima uopće trebala reklama? Zar ti proizvodi, da zaista vrijede, ne bi u roku sekunde postali najpoznatiji na svijetu? Sjetite se samo Viagre. Ima li tko na ovoj kugli zemaljskoj tko nije čuo za Viagru? A kada ste zadnji put čuli za “Prosolution Penis Pills” ili “ProEnhance Penis Patch System” ili “HyperPenis Extender” ili “PenisPlus” ili “Vega XL (Penis Enlargement Capsule And Gel)”? Postoji još bezbroj jednako kreativnih imena.

Slično je i s tabletama i preparatima za mršavljenje. U ovom svijetu opsjednutom težinom i izgledom, zar ne bi onaj tko bi izmislio čudotvorne tablete za mršavljenje automatski postao i najbogatiji čovjek na svijetu? Ali ne, reklame s televizije i časopisa nam obečavaju neviđene rezultate. Dovoljno je da samo pogledate bočicu s tabletama i kile nestaju kao rukom odnešene (ali samo ako ste bočicu prije toga kupili, inače možete piljiti i piljiti koliko hoćete, no na žalost bez učinka).

I onda tko odgovara na takve poruke iz junk mailova? Vjerojatno ih ima, jer spamm posao cvjeta. Na kraju krajeva, veliki kurci, baš kao i velike sise, pokreću ovaj svijet. Svi ih vole.

I još nešto, nisam primjetio da mi se smanjio broj junk mailova od kada su uhapsili onoga s početka priče.

8 komentara:

Rezzy kaže...

joj da svi su dobili ovakve spam mailove na svoju mail adresu pa čak i onda kada ju nisu ostavili na nekom forumu ili slično. nikad nisam vjerovao u ta obećanje jer mislim da je nemoguće kurac samo tako učiniti većim. prestrašno! :D

Anonimno kaže...

odlican ti je blog posjeti moj blog nov sam u ovim stvarima pa bi volio da imam par citatelja

Anonimno kaže...

i sta su svi toliko opsjednuti s tim velikim kurcima?? :) Koji ce ti kurac ogroman kurac hehe..ja ga niti nebi volio imati,niti bi ga volio probati..najozbiljnije! Druga je stvar ako je nekome spolovilo zbilja maleno i onda zeli od njega napraviti "heroja" da bude barem pristojan alat pa se trudi raznoraznim kremama, pumpama ;) jebiga, sve ces valjda uciniti da se rijesis kompleksa. Al pa sto svi pederi lude za tim veeeelikim kurcima?! Ja mislim da su ogromni kurci bas za kurac! ;)
p.s.(toliko sam puta spomenuo kurac u ovom komentaru,da sam sam sebi u kurcu hehe) pozdrav!

Anonimno kaže...

i da..znam da je tema ovog posta bila o junk mailovima i "prodavanju magle" ekipi, a ne sama velicina kite al ufuro sam se u proslom komentaru ;)

Anonimno kaže...

hehe, dobro si se ufural i sfural to nečovječe.
jonasy, treba i takvih postova imati.
smešni su mi:
who has the bigger penis? - ahahah
mine is bigger then yours - sigurno za neke debile
get a bigger penis today! - zakon :))
supersize it today! - zakon :)))
do you want more inches?
9 inches and you rock! - 9 inch??
don t be shy over your size - :)))

Anonimno kaže...

varaždinec(26) ;)

Jonasy kaže...

Meni su zakon ova dva:
Give your woman something to work with
Please your partner agony

hahaha, samo zamislite scenu, zena u agoniji jer joj muz ima tak malog da nema sto s njim raditi. Give your woman something to work with! Smijesno!

A sto se tice velicine, pa ni ja nisam sad za neke monstrume, ali ako je onak malo veci i deblji od prosjeka, ne bunim se previse.

Anonimno kaže...

Because of numerous reasons that are tied to a certain place, a video game, already released in some places and that looks perfectly acceptable in one region may be looked upon in another. Such issues highlight why video game localization - unlike translation- is necessary for computer and consoles games.

That said, I've often been wondering: when does localization go so far that it becomes censorship? Should gamers accept this?

In order to illustrate my thoughts, I'll use the newest installment in the Yakuza series. Yakuza 3 - an imported Japanese PlayStation game - was recently released in the US. Almost immediately, it came under fire for the huge cuts it suffered at the hands of Western localizers. Apparently, a significant chunk of the cut scenes, minigames, and events were removed from the US release, deemed "inappropriate" for American audiences.

This gets me wondering: how much of the cut content was actually "inappropriate for American audiences" as in "cultural differences would prevent full understanding and therefore only serve to confuse the player and impede their progress", as opposed to "Americans are generally far more religious and uptight than Japanese people, so we can't show them this kind of nudity and/or violence"? It was certainly a disappointment for gamers who expected to have the same game as the Japanese one after reading reviews and news in video game magazines or forums.

Most of gamers are reasonable adults who just want to enjoy the game as it is, instead of playing an edited, censored version of it. So please, developers, think of gamers first when you are localizing your games.

Game localization shall always be respectful of gamers.