Na koga sličite?

05 kolovoza 2007

Znam da ste si uvijek umišljali da sličite na Colina Farrella, Georgea Clooneya, Brucea Willisa, Brada Pitta ili možda (umetni ime po želji). E pa sada je došlo vrijeme da pogledate istini u oči. Upozoravam, istina, na žalost, nije uvijek lijepa.

Dakle pojavio se web site MyHeritage.com gdje možete provjeriti na koga sličite od poznatih faca. Jednostavno uploadate neku svoju en face fotografiju (najbolje ozbiljnu, bez osmijeha) i rezultat stiže kroz nekoliko sekundi. No prije toga se na site-u morate registrirati, što je naravno besplatno.

U rezultatima se nalaze i muške i ženske poznate face. Meni je bila samo jedna ženska i to još navodno lezbijka. Ne znam da li to znači da sam toliko macho ili možda nisam dovoljno lijep da sličim pripadnicama ljepšeg spola. Ma znam, znam... To se samo tako kaže. Mi svi dobro znamo tko je zapravo ljepši spol.

Možete napraviti kolaž svoje fotografije i onih kojima sličite ili čak napraviti i morfno pretapanje svoje fotografije u jednu od faca iz vaših rezultata. Moram priznati da je stvar prilično zabavna i radi se o jednom od originalnijih site-ova koje sam u zadnje vrijeme vidio. Provjerite i na koga sliče vaši najbliži, prijatelji... Ma šta da vam kažem, prava obiteljska zabava!

Moji rezultati su vam tu, malo niže dolje. Tamo gdje je upitnik trebala bi stajati moja fotografija, koju na žalost (ili na vašu sreću) ipak ne mogu ovdje objaviti. No nema frke, samo si stvorite u glavi mentalnu sliku kombiniranu iz svih ovih osam lica i to sam vam ja :-).




Priznajem da sam malo sumnjičav prema cijeloj stvari, pa sam probao istu stvar tako da sam uploadao sliku super-zgodnog-svršavam-čim-ga-vidim Colina Farrella. I gle čuda, Colin najviše sliči samom sebi. I to 97%.



Znači ima nešto u tome, iako baš i ne vidim sličnosti između mojeg lika i Marlene Dietrich, a na žalost pogotovo ne i s ovim nekim Stanislavom Lanevskim, kao i super simpatičnim Tobeyem Maguireom. Ali tko sam ja da sumnjam u tehnologiju? Ako ona kaže da sam pljunuti Tobey, nek joj bude.

Naravno da sam odmah otišao provjeriti tko je taj zgođušan Stanislav. Neki Bugar koji je glumio u Harryju Potteru.

No kada malo bolje pogledam čak i vidim neke sličnosti mene i Marlene, pogotovo u tom nekom dubokom, tajanstvenom, intelgentnom, očaravajućem pogledu koji vas osvaja. :-) Čak mogu i vidjeti neke (daleke) sličnosti između mene i Cusacka. Svakako sam mu najsličniji od svih ovih ovdje, makar to nikada ranije nisam primjetio, niti mi je to itko rekao.

A Gandhi? Pa tiješim se da se radi o Rajivu, a ne o Mahatmi!

Probajte istu stvar i s nekoliko vaših različitih fotografija, pa usporedite rezultate. Meni se, ma koliko se ja trudio, Colin Farrell nikada nije pojavio u rezultatima. Dapače, bilo je još i gorih od ovih ovdje. Ali ja ionako nisam fotogeničan. Puno sam ljepši u prirodi. A-ha.

Zanima me što će vama ispasti.

7 komentara:

Anonimno kaže...

pa kak je sve sporo na tom my heritage - u!

Anonimno kaže...

ovak redom:
park chan - wook / 60%
drew fuller / 59%
josh duhamel / 57 %
alfred molina / 57%
colin farrell / 57% ;)
edith piaf / 57% :))
clay aiken / 56%
mira sorvino / 56%
jackie joyner - kersee / 55%
john belushi / 53%
možda s još vjernijom fotkom dobim veći postotak sličnosti sa colinom.
nisam jedanput čul od dečki i cura da ličim na njega ;)
btw i na chrisa melloni - a i sean conery - a.

Jonasy kaže...

Je, sporiji je, valjda nisu računali na toliko posjetitelja + traje dok se slike odskeniraju i usporede s bazom podataka.

Uh Coline, Coline :-).

Anonimno kaže...

He, he, he... Moji su look alike-ovi ljepši od tvojih.Bar meni... Ali ko sam ja da sudim.meni su ljepši. ajd, nije bitno, samo sam imao neku čudnu potrebu da to napišem. Uglavnom neki slatki dečki kao Mark Wahlberg, Ryan Reynolds i Ethan Hawke. Neznam za tebe, al meni su oni zgodni. A uostalom možda i malo ličim na njih, kad proškiljiš.
by:komentator

baky kaže...

e, koji rezultat, ne mogu vjerovati. pazi ovo:
Roy Orbison 66%
Jean Harlow 66%
Richard Gere 60%
Jesse McCartney 56%
Mordechai Vanunu 55% - AAAAAAAA!
Henry Cavill 55%
Benjamin McKenzie 54% - ovaj mi je skroz njam :)
M. Shadows 54%
Pierre Bouvier 52%
Sarah Michelle Gellar 52% - Buffy hahahahahaha
prelud mix totalnih ružnjaka i nekih ful zgodnih. oduvijek mislim da sam skroz paradoksalan :)

baky kaže...

heh, na jednoj gdje mi se ne vide samo usta i brada, isti sam Jake Gylenhal, Roger Federer, Ben Stiller i Tom Cruise, sve >= 70%.

uuu, sad sam još jednu, ova je opasna. Raoul Bova (80%), Hirai Ken, Isabelle Adjani, Derek Jeter, Isabella Rossellini, Tim Curry (legenda :) ), Daniel Day-Lewis, Greta Garbo, Zayed Khan i motherfucking Freddie Prinze Jr sa najmanjih 71%.

ovo je bilo totalno zabavno (a i malo egopumpastično, priznajem), hvala na linku!

Jonasy kaže...

Koji ste vi svi neki ljepotani, sudeći po rezultatima koji vam izlaze!!! Jesti sigurni da ste uploadali svoje slike? Možda nisam bio dovoljno jasan: trebate uploadati svoju sliku!!!

Je, zarazno je. Ja sam se i danas na poslu zajebavao s uplodanjem hrpe slike, što mojih što tuđih. Najčešće mi se pojavljuju taj Cusak i James van der Beek (onaj neki iz Dawson Creeka). Ali bilo je i pravih bisera poput Fuck Chiraca, 5o Centa (!!!), Maradone, pa i (nemreš bilivit) Dane International! Odo ja sad malo u depru.