Prvo hop, pa onda reci skoči

22 rujna 2007

Nisam dugo vremena proveo na “slobodnom tržištu”. Kasno sam počeo s time, a i kada sam počeo ubrzo sam upoznao ovog mog s kojim sam i dan danas. Hoću reći, nemam puno iskustva s izlascima ili “datingom”. Ne mogu pronaći bolju riječ u hrvatskom jeziku.

Pitam se, zapravo, da li sve gay veze započnu seksom već prvu noć? Čini mi se da je onaj neki heteroseksualni obrazac započinjanja veze skoro u potpunosti nepostojeći u svijetu homoseksualaca. Znate ono, dečko upozna dečka, privuče ga, počne se družiti s njim, pozove ga van, jednom, dva, tri puta i negdje na tom putu dogodi se seks, a možda i veza.

Gdje je nestala romantika i je li je uopće ikada bilo?

Kod nas se to svodi uglavnom na upoznavanje na ovaj ili onaj način i odlazak u krevet (ili mračno parkiralište) već prvu noć. Sutradan slijedi hladan tuš u vidu, frajer mi se uopće ne sviđa ili se ja frajeru uopće ne sviđam.

Možda ista ili slična pravila vrijede i u hetero svijetu, no o tome još manje znam. Možda sam ja već u godinama (ne možda, nego sigurno), možda su se vremena promijenila, možda i nema neke velike razlike.

Iskreno, i moja veza je tako započela. OK, nije pao seks odmah prve noći, nego tek druge. Ali za to je postojao itekako dobar razlog. Ne znam da li da to uopće napišem ili ne. Totalna blamaža. Ali ionako to nitko ne zna, osim mene i mog dragog kojemu sam to priznao tek nakon nekoliko godina.

Uglavnom taj dan nisam imao nikakve planove, pa sam se ništa ne sluteći dobro najeo graha za ručak. Mislim da već možete pretpostaviti u kom smjeru ide ova priča. Slučajno mi navečer uletilo da se po prvi puta nađem s mojom budućim (tada još nisam znao da će mi biti budući). Izašli smo navečer van, a kasnije te iste večeri me pozvao do njega. Tu su započeli problemi. Polako sam osjetio da mi se nešto počinje kuhati u stomaku. Stvar je počela postajati neizdrživa. Nisam više niti mogao sjediti, a kamoli nešto drugo. Pod “nešto” znate na što mislim. I dok je on meni pričao svoju životnu priču, ja nisam mogao misliti na ništa drugo nego kako će mi stomak uskoro eksplodirati. Otišao sam od njega negdje oko 3 ili 4 ujutro. Možete misliti kakav je bio odlazak doma. Imao sam osjećaj da sam napuhani ogromni balon koji će svakog trena odletjeti. No zato smo sve nadoknadili idući put.

Pišem sve ovo samo kako bih rekao da niti ja nisam bolji. I mojih nekoliko kratkih prijašnjih veza počele su na sličan način. Ne mislim na ovaj dio s grahom, nego na seks već prve noći.

I zaista, može li danas uopće neka gay veza započeti jednostavnim upoznavanjem dečka, razvijanjem prijateljstva, upoznavanjem, ramantikom, zaljubljivanjem na neki tradicionalan način i ostavljanjem seksa za trenutak kada obje strane osjete da među njima ima nešto više osim fizičke privlačnosti?

Rekao bih da je odgovor na to pitanje – poprilično teško i rijetko. Eventualno ako nekoga upoznate na internetu pa se određeno vrijeme dopisujete, chatate, izmjenite fotke i onda se nakon tjedan, dva, mjesec ili nije bitno koliko vremena na koncu i upoznate. Ali je li to isto kao i izlaženje u živo?

Kod nas je proces u većini slučaja obrnut. Prvo seks, pa onda, ako je seks bio dobar, slijedi eventualno upoznavanje, romantika i zaljubljivanje.

Možda je razlog u tome što smo mi homoseksualci ipak na kraju krajeva muškarci i kao svi muškraci prvenstveno razmišljamo onom manjom, donjom glavom. Dečki će uvijek biti dečki, neki kažu. Zar mislite da i (skoro) svaki strejt muškarac ne bi odmah prve noći rado uskočio u krevet samo kada bi i druga strana (žena) bila jednako za to zagrijana ili imala jednak pogled po tom pitanju?

Osim toga tu je prisutan i taj odnos društva prema nama. Kako da dva dečka započnu vezu na tradicionalniji način kada ih društvo tjera da se skrivaju po mišjim rupama i onda kada se već tamo nađu što im drugo preostaje nego odmah skočiti u krevet? Pa neće valjda cijelu noć prepričavati svoju životnu priču (osim ako su se taj dan dobro najeli graha)?

Ipak mislim da ne moraju sve gay veze započeti seksom i siguran sam da i među vama ima onih koji će to potvrditi. Ali ipak sudeći po mom iskustvu i iskustvu ostalih blogeraša, čini mi se da je to više izuzetak nego pravilo.

6 komentara:

Rezzy kaže...

ja sam sa svojim bivšim započeo vezu na gotovo strejterski način. bili smo frendovi jedno mjesec dana i onda smo nakon toga zaključili kako si pašemo i bili smo skupa. i to mi je jedina veza koja je tako započela i nastavila se 7 mjeseci. to je rijetkost ali je lijepo kada se desi. i ja mislim da većina gay veza započne ili seksom ili brijačinom već prve večeri. ali i to zna potrajati tako da je sve to relativno. sve ovisi o osobama koje se upuštaju u vezu. ako su dovoljno zrele za to, potrajat će, ako nisu neće...

Unknown kaže...

hmmmm... mozda sam ja imao tu srecu pa sam uvek pocinjao polako, prvo izlasci, druzenje, pa tek onda seks, i ljubav, a mozda je samo stvar slucaja... ne znam, ali mislim da je sve do toga kako se postavis u nekoj situaciji. ja sam npr osoba koja jako voli flert, i mnogi me stipkaju, nabacuju mi se, bla, ali kada sam sa nekim ko mi se dopada, ja dam signal da ima prodju kod mene, ali isto tako da nece dobiti to vece... ne znam, mozda sam samo mnogo gledao tv pa glumim ludilo... ;))
no, veze koje bih zapoceo seksom, one bi mi bile samo varijante, eventualno da se desi da se to razvije u neko kasnije drugarstvo (samo sa jednim takvim deckom se i druzim)...

Anonimno kaže...

Dotakao si se interesantne teme. Zaista se i stice takav dojam da je sex skoro pa prva stvar poslije onog prvog "zdravo" kod gay osoba. Ali nije pravilo.
Blizi neki kontakt sa mojim trenutnim poznanstvom je poceo kod 3. izlaska, jednostavno se osjetila neka prijatna hemija, privlacnost i simpatija vec od prvog upoznavanja tako da je bilo neminovno da iskoristimo priliku voznje u kolima da se nase ruke na mjenjacu pronadju, sve to propraceno pogledom nasih ociju. I to je bilo mnogo ljepse i toplije nego bilo kakva pomisao da upoznavanje zapocne - sexom.
Nismo svi isti. I siguran sam da se mnogi nikad nece ni promijeniti, ostaju onakvi kakvi su od pocetka, jer to nije stvar sexualne opredjeljenosti nego same licnosti.

T.A.D. kaže...

ja isto nisam spavao sa momkom prve veceri, vec druge (mozda je to opet greska) no jos smo zajedno. prve veceri smo izasli vani, kao par, hrana, pice, lagana setnja. i desilo se upravo nesto sasvim drugacije - poljubio me je u Vilsonovom setalistu ... da da, na otvorenom, moj prvi poljubac "outside", imao sam pomijesana osjecanja - da cu biti uhvacen i da je to jedan od najljepsih poljubaca koje sam dozivio i kojima se i danas obradujem (sto bi Carrie Bradshow rekla: Zsa Zsa Zsu - leptirici u stomaku).
Naravno, vec drugi dan, gajba je bila prazna, tako da sam ga pozvao i znate vec cemu je vodilo ... cesljanju kose i govorenja jedno drugom kako smo lijepi ... ma neeee, sala, znate vec ;) ;) ;)

Anonimno kaže...

sad sam jedan dugi komentar sjebo, arrrrrr, al nema veze.
valjda si jonasy čul za termin spojak? ma jesi!
bolje mi leže upoznavanja kad se vani jednostavno s nekim "nađeš" i tad je pol posla obavljeno. nisam jedan od onih kojima se pogledi sretnu te odu do wca ili kam već, po kaj? znate. to bi onda bil celi posel obavljen.
istina i moje su veze i spojaci počinjali sexom prve večeri ili dana ali prije toga mi je bilo važno porazgovarati, videti kolko je osoba topla, kak se ljubi i kolko je strastvena u tom. i onda buš rekel da nema romantike?! ;) pod "nađeš" mislim da osoba bude ok, draga i oku ugodna.
neznam, ako se odmah napravi hop dosta se po tom i nakon toga može videti kak se bu stvar razvijala.
prek neta nisam ostvaril niti jednu vezu već samo sex, poznanstvo ili prijateljstvo.
ali tvoja situacija na spojaku sa kućnim ljubimcem :))))
varaždinec(26) ;)

baky kaže...

jonasy, sad ti počinješ puno razmišljati ;) i, grah, kažeš? ful kul :)