Lude 80-te

11 veljače 2008

Netko je nedavno komentirao kako bi bilo zanimljivo pročitati kakva je bila mladost nas trunčicu starijih jel, ovaj, pardon my french, pedera. Kako smo se snalazili u ta mračna pred-internetska doba.

Ta moja tzv. mladost i pubertetsko doba, uglavnom su se odvijali u 80-tima. Znate ono, novi romantizam, Duran Duran, early Depeche Mode, Visage, Human League, Thomson Twins, Yazoo (nije tipfeler, tj, nije Yahoo), Aerodroom, Film, Videosex, itd., Modra lasta (dobro, to je bilo 70-tih, barem za mene), nestašice kave i benzina, prvi gay na televiziji - Steven iz Dinastije, počeci aerobica i općenito fitness manije... Ma znate na koje to mračno doba mislim.

Danas se ljudi uglavnom ismijavaju s osamdesetima, a posebno s tadašnjom modom i frizurama. Tako su vam tada skoro svi muški nosili frizuru tzv. talijanku, a tek tu i tamo netko i omraženu fudbalerku. Kako vjerujem da mnogi među vama nemaju pojma kako je izgledala ta čuvena talijanka, imate nekoliko dobrih primjeraka iste u donjem klipu, a dapače i fudbalerke, i sve to popraćeno tipičnom 80's stupid disco glazbom.

Dakle ovaj klip u dvije minute najbolje sažima cijelo jedno desetljeće: glazba, moda i aerobic, i pokazujem ga isključivo u edukativne svrhe!




p.s.
Budem jednom i malo ozbiljnije na ovu temu.

10 komentara:

Anonimno kaže...

Ha, ha, ha... Što lude?! Zlatne 80-e... :-)

Anonimno kaže...

Haha. Pa gdje samo nalaziš te klipove?!? Da su takve doista bile osamdesete, ja se ne bih odljepljivao od televizora. Oprostit će mi puk na niskim primjedbama, ali neki od plesača imaju krasne kite (et al.)...

Jonasy kaže...

Ma slučajno ih nalazim, kad ti kažem. Često tražim nešto vezano uz automobile, nogomet, alate, Angelinu Jolie... i onda nađem ovako nešto. Ne mogu si pomoći.

količar kaže...

kad već spominješ dinastiju jeli to ikad završilo ili ko je santa barbara bilo bez kraja....
klipić nisam gledo ali po mojoj dragoj bit će da je dobar jer komentari uključuju spominjanje alata....

Anonimno kaže...

omg this was hot!! neki od ovih muških primjeraka su zbilja zgodni. :)

Anonimno kaže...

joj 80-te...šišmiš rukavi, Bananarama, break dance, čage u školi, maturalci u češkoj gdje ekipa skupi lovu i kupi trabanta, a u jugi nisi mogao tepsiju šampita uzet za to, vrijeme rubikovih kocki, onih video igric, flipera i bilijara, he, i kolektivnog gledanja pornjave na lošem vhs-u...prvi spotovi na MTV-u, ''veliki vrisak'' na radiju ''Velika Gorica''...Gobac konačno ulazi u medije, ''Blentoni'', ''Zločesta djeca'', Kylie svakih pet minuta puštana u ''KEFI'', pobjeda ''Rive'' na Eurosongu, najljepše balade skladane, vožnja parni-neparni, ''Univerzijada''...uh, al sam se zamislio...i to sve ne bih li skrenuo pozornos sa ovih slonića kojima lamaću zavidne surle...a štrumpfovi?:))

Anonimno kaže...

Ma kolektivno gledanje Dinastije ponedjeljkom poslje dnevnika, dobar primjerak je bio Jeff... a Povratak u Eden... ma još neke stvari, a što se tiće Dinastije nastavci su bili Colbyco, i poslje početkom 90 snimljeno je zadnjih 10 nastavaka Dinastije gdje stari Karington pokušava vratiti svoju slavu i bogastvo!
"Na tajnom zadatku" e tu sam slinio za tipom do bola... ma treba samo prolistati albume i posjetiti se svih tih frizura i odjevnih predmeta kojima se danas smijemo, ma sretan sam što sam to proživio...

količar kaže...

ah što se nisam rodio kojih 5 godina ranije,moje su ipak devedesete,mada su one malo bile u banani em zbog rata,em zbog moje osobne situacije,ali sječam se da tih nekih stvari, znam da mi je buraz imo neku ludu frizuru...te osamdesete dobro prikazuje jedan film koji sam gledao, edge of 17 ili tako nešto..

Anonimno kaže...

hej
glupo mi napisati, odličan ti blog da me ne obrišeš kao maloljetnog spammera što bih voljela da jesam, no ipak - damn, već 12 godina - nisam. al odličan ti je blog. i ne, nemam pitanja kakva bi pitala jedna strejt ženetina, ovo je komentar više u stilu grafita na zidu. ili otiska cipele u friškom betonu. tak, da znaš da sam bila tu i da mislim čitat i dalje.

Jonasy kaže...

Hej anonimka. Ma pravo da ti kažem, nije to uopće glupo napisati :-). Hvala i pozdrav.