Who's your father? Who's your father?

10 veljače 2008

Danas mi je genijalan dan. Kada bih morao izabrati najdraži dan u tjednu, to bi bila nedjelja. Njen jedini nedostatak je što nakon nje slijedi ponedjeljak, ali ima puno veću prednost koja poništava sve moguće negativne stvari. Odgovor je u samom imenu: ne-djelja. Najviše volim ne djelati ništa. Subota je isto super dan, ali je to ipak polu ne-djelni dan. Možete se otići ošišati, platiti račune na pošti, usisivati stan, a to su sve ipak neke vrste djelanja. Kod subote je jedina prednost što je sutra nedjelja.

Danas se baš super osjećam. Točka na «i» bio je savršeni ručak koji je pripremio kućni ljubimac. Prava juha, mesina u nekom umaku od češnjaka, rizi-bizi, izmuljano povrće iz juhe i salata. I sve to uz savršenu emisiju na radio Sljemenu «Ljudi 20. stoljeća» (nedjeljom u 14.00h, svakako preporučam), a nakon nje fenomenalni pop-jazz amerčki standardi iz 50-tih i 60-tih godina. Luis Armstrong, Frank Sinatra, Doris Day, Dinah Washington… Ma savršeno. Prati suđe nakon ručka i lagano se njihati u ritmu "Dancing Cheek to Cheek" od Louis Armstronga i Elle Fitzgerald, ima li išta bolje od toga? Stavio sam pjesmu na moju playlistu, zadnja je na popisu, pa ju poslušajte. Zamislite da je pokraj vas Čarli, u ruci spužvica, a pred vama hrpa tanjura, rajngli i mašću zašpricani štednjak. Vidjeti ćete na što sam mislio. Nije me ništa moglo izbaciti iz ritma, pa ni zvocanje kućnog ljubimca da nisam dobro očistio ringl. Jedno od najboljih pranja suđa – ikada!

I što je najbolje od svega, nisam ni najmanje sarkastičan. Osjećao sam se idilično kao savršena kućanica na osamljenoj farmi sa drvenim trijemom negdje na američkom srednjem zapadu, recimo u Nebraski ili Iowi. Savršena, osim što nisam skuhao ručak i što se nije čulo mukanje krava iz štale pokraj kuće. Ali zato sam, kao savršena kućanica, skuhao prefinu kavu koju i sada lagano pijuckam.

Čim svršim s ovim postom, natočiti ću si čašu vina i uzeti u ruke jednu savršenu knjigu koju sam nedavno počeo čitati. Već se veselim. Malo mi sporije ide, knjiga je na engleskom, a ja se jednostavno ne mogu suzdržati od pogledavanja u riječnik svaki puta kada neku riječ ne razumijem. Evo, recimo, jeste li znali da je «mackerel» skuša? Dobro će vam doći kada se idući puta budete našli u Londonu. Budem o toj knjizi malo i ovdje, jednom kada je pročitam. Kako je krenulo, to neće biti tako brzo.

I još povrh svih ovih lijepih stvari, dan mi je dodatno uspio oraspoložiti kolichar ponovno me prisjetivši na ludnicu od klipa sa YouTube-a. U glavnoj ulozi je Stephen Lynch, američki stand-up komičar, glazbenik i glumac. Klip je onako, škakljiv, totalno politički nekorektan, uvredljiv, bezobziran, ali i nevjerojatno smiješan, a uz sve to i žalosno stvaran (link na tekst). Možda ovo nije pravo vrijeme (nakon nedjeljne mise) za ovaj klip, kao ni pravi post, ali nema veze.

Ako niste open-minded, ili ste kojim slučajem katolički fundamentalist, nemojte kliknuti na «play». Svi ostali – uživajte.

6 komentara:

količar kaže...

ma lik je meni super, pore dove altar boy, fenomenalna mi je craig christ i if i were gay koju sam isto u jendom postu posvetio frendu. halloween je savršena za tjernaje maškariako znaju engleski i divorce song...ma lik je zakon treba ga se gledat uživo,ja ga gledo u švedskoj genijalan je.
nego i meni je nedjelja najdraži dan jer ama baš niš ne radim, imam neku polu spontanu shemu svake nedjelje.
uživaju ostatku nedjelje.
pozz

Anonimno kaže...

ja pojma nemam kaj je nedjelja...zapravo, znam da je nedjelja kad baka rasturi misu na radiju, onda se križaju i u bircu prek ceste. Nekad sam znao da je nedjelja jer se za fruštuk jeo sir i vrhnje, kukuružnjak, mladi luk, špek, kobasa, a danas zobam dvije naranče...ručak je uvijek pripreman uz ''Sljeme'', uz Pjera ili Šiljka...kad je nedjelja, zna se: juhica, picek pečeni, krumpir i šalata, koji štrudl na kraju...danas sam paso zelje (kuhano), malo piceka, popio praznu juhu iz čaše - plastične i popio urološki...ne perem suđe no nasjeo sam na reklamu o sredstvu za skidanje tvrdokorne masnoće...niš ne valja, vjeruj - namazal sam svoje uzvišeno salo i ni grama nisam skinul...nedjelja, to mi dođe kao ''tarikovo'' nemreš fulat program a da ne naletiš na njega...zakaj ne izmisle automatski sauger masnoće da konačno u nedjelju blagujem kak se u nedjelju i šika...:))

Jonasy kaže...

LOL, baš sam se nasmijao. Hvala na savjetu, a taman sam se spremao kupiti taj odmaščivać, čim prođe tjedan bez kupnje.

Anonimno kaže...

he he. potpisujem rucak, ali ljubimac ti nije previse mastovit sto se tice sastavljanja menua( cini mi se da si vec jednom opisivao isti rucak LoL)

NShappy kaže...

hehe, ti si bio kucanica, a ja pravi mali baja koji unosi namestaj starim kvockama :)) bilo je nesto posebno ovog vikenda... verovatno su zvezde bile u nekoj nevidjenoj harmoniji...

Jonasy kaže...

Baš sam i sam ranije otišao provjeravati moje starije postove jer mi je sve nekako poznato zazvucalo. I nasao sam post s opisom gotovo identicne nedjelje. I eto, kada kazem da mi je zivot prilicno monoton, onda mi se ne vjeruje... :-)

Inace, anonimac, isprintati cu ovaj tvoj komentar i turiti mu pod nos. Konacno imam dokaz!