Tom Ford: Kako miriši šupak?

18 svibnja 2008

Znate i sami da ne pišem o modi i parfemima, naime, glumim mačo frajera. Da bar… Daleko sam ja od od toga, ali moda i parfemi me stvarno ne zanimaju. Mislim ono, parfemi… meni to sve fino miriše… Ne mogu se odlučiti koji mi je najdraži. Imam nekoliko parfema, mislim da niti jedan nisam sam kupio. Sve sam dobio na poklon. Neki su stari i 15-tak i više godina, tako često ih koristim. Ja sam više sapun, after shave i dezodorans tip. I to oni, iz obližnje samoposluge. E da, i sapun za guzicu, skoro zaboravih najvažniju stvar. Ali nije da osuđujem vas koji koristite parfeme, dapače… Fino mi je u prolazu ili liftu omirisati ugodno mirišljavog frajera. Dakle, slobodno se parfumirajte.

Eto, sada kada sam raščistio stvar o tome tko sam i što sam, da ne bi netko nešto krivo pomislio, da sam tetka ili neki ne-daj-bože neki namirisani femi ili još gore metroseksualac, sada ću malo o parfemima. Naletih na reklamu za parfem Tom Ford for Men. Fotografija je bila napravljena za američki Out časopis, ali je i za njih bila previše provokativna. Out je kao neki finjak gay časopis… No ipak se našao netko tko ju je bio spreman objaviti. Nizozemski gay časopis znakovita imena Butt. Pa evo, zar i vama ne dođe da pohitate u prvu parfumeriju i kupite si tu bočicu?





Priznajem, fotka je malo provokativna i ne mogu izbjeći upitati se kako parfem zaista miriši. Ponekad taj dio tijela i nema neki posebno ugodan miris, ali to prvenstveno ovisi o vlasniku, naravno. Malo sam guglao, i ako je sudeći po fotografijama samog Toma Forda, čini mi se da bi njegova guzica njegov parfem mogao sasvim lijepo mirisati. Onako, na mošus, drvo i muževnost. Šta ja znam, tako to ja zamišljam, Tomov... parfem.



Čuo sam ja za njega i prije. Za vas koji ste još više mačo od mene i nemate pojma tko je Tom Ford, e pa radi se o modnom dizjaneru. I još k tome je gay. Tu je vjerojatno «još k tome» sasvim suvišno. 2007 godine dobio je GLAAD Media Award za otvoreno gay osobu koja u javnosti promovira prava homoseksualnih osoba. Živi zajedno sa svojim 15 godina starijim partnerom već 20 godina. Nemojte odmah osuđivati, čovjek je prebolio rak. Još jedan dokaz da gay veze mogu opstati unatoč svemu. Zamislite samo koliko zgodnih frajera se svakodnevno baca Tomu pod noge? Zar ih treba osuđivati? Znam za sebe da bih se i ja rado bacio… Ono što želim reći, unatoč svemu, izgledu, bogatstvu, slavi, bolesti… Tom ima partnera već 20 godina i žive u monogamnoj vezi, i u dobru i zlu. Ove godine planiraju dobiti dijete. Opet je u pitanju nova moda među gay parovima - zamjenska majka.



Čovjek ima skoro 5 banki i ovako izgleda? Ne znam kako vi, ali ja bih ga odmah ženio. Zar niste sami sebi odmah ružniji kad vidite njegove fotografije? Pa kako netko može biti tako zgodan? Pa što to on jede? Čime se to on miriše? Odoh ja sutra do Martimexa…

Inače, u svim ostalim časopisima, reklama izgleda ovako:



I to sad kao može? Sise i obrijana pička su OK, a prirodno dlakava muška guzica kao nije? Pa gdje je tu pravda. Gdje su sada borci za ravnopravnost spolova? Kada ih se najviše treba, onda ih nikada nema.

6 komentara:

količar kaže...

zadnje dve slike su mi totalno bezveze i nejasne,mislim ono ako je parfem za muske,kog vraga radi zenska sa muskim parfemom,nije cak ni napaljivo. to je koda reklamirjau zenski parfem kojeg drzi lik negdje, fakat smijesno.vec vidim to, neka onako zenstvena bocica s natpisom za svjezinu tokom cijelog dana u rukama nekog macho tipa.

NShappy kaže...

jako volim toma, on je prototip muskarca kojeg zelim. a parfem k'o parfem... sto provokativnije to bolje :)

Anonimno kaže...

Slažem se s prvim dijelom posta, jer je moj Jake - metroseksualac. On sve konta što se tiče mode i parfema, ponekad mi je sve to previše freaky... Ali ja i dalje pokušavam o(p)stati svoj: sapun, after shave i dezodorans, he, he, he...

Anonimno kaže...

Bezobrazno dobar (i post i Tom) :)

Anonimno kaže...

slažem se da ove zadnje dvije reklame nemaju smisla ako se gleda sa perspektive da muškarci znaju da je on gay. i ako je reklama za gay muškarce. onda zbilja nema smisla. ali lik zbilja super izgleda sa svojih skoro-50. :)

Anonimno kaže...

Onaj časopis s prve slike prodaju u Profilu :) Stotinjak kuna... :/

p.s. Tom Ford je moj Bog već dugi niz godina :)