I gdje je tu misterija?

08 rujna 2008

Možda ste prije koji tjedan primjetili vijest o tome kako su u Velikoj Britaniji arheolozi pronašli kosture dvaju osoba za koje se procjenjuje da potječu između 410. i 1066. godine. Zbog zagrljenog položaja u kojem su pronađeni, odmah se počelo pisati o bračnom paru, o novim Romeo i Juliji, možda jednoj od najvećih ljubavnih priča svih vremena, uglavnom o misteriji.

I onda hladan tuš. Sada stručnjaci vjeruju da se radi o dva muška kostura, ali svejedno se nisu dali zbuniti. Iako uz kosti nisu pronašli nikakve artefakte koji bi to potvrdili, odmah su ih proglasili saksonskim ratnicima koji su zajedno poginuli, vjerojatno junačkom smrću u bitci koja se odvijala rano popodne jednog sivog i kišnog jesenskog popodneva dok su jata gavrana nadlijetala tmurno i maglovito nebo, te su zajedno i pokopani, kao braća po oružju.

Ne znam kako vama, ali meni ta dva kostura više izgledaju kao topla braća. Mislim ono, koliko fakulteta za arheologiju moraš završiti da primjetiš da poza u kojoj su pokopani nekako i nije nešto previše mačo ratnička? Tim više što, opet stručnjaci kažu, lijevi kostur ima neke ženske osobine. Reklo bi se, kakti neki femi ratnik, ne?

Možda se i radi o jednoj od najvećih ljubavnih priča svih vremena, možda se i radi o ljutim mačo ratanicima, ali barem što se mene tiče tu nikakve misterije nema i ova dvojica preko 1,80m visokih seksi frajerčina su bili – pa jel, kak da to fino velim, - tetkice! I za razliku od kojekakvih nadri stručnjaka, ja uz moju tvrdnju nudim i dokaz. Usporedite dvije slike ispod i sve će vam biti jasno. Može li se ovome uopće proturječiti?




Ipak da budem pošten, možda su trupla jednostavno nabacana i slučajno ostala u tom položaju, a osim toga detaljni rezultati analize kostiju se tek očekuju, kao i mogući uzrok smrti. Evo ja ih očekujem s nestrpljenjem.

Do tada, ova dva davna ratnika više zamišljam u nekakvoj drugačijoj borbi, tim više što takve stvari, kažu stručnjaci, u ona doba nisu bile rijetke i čak su bile poticane, te su još od starogrčkog doba ratnici-ljubavnici zakapani zajedno o čemu svjedoče mnogobrojni nađeni nadgrobni spomenici (primjer lijevo).

Izgleda da je na kraju ova poza bila poprilično mačo ratnička, barem u nekim davnim vremenima.

Link na članak: DailyMail.co.uk

5 komentara:

Anonimno kaže...

Da, baš sam mislio na pisati da to u to doba nije ni bilo čudno jer su ratnici poticani da održavaju homosexualne odnose kako bi se u bitci borili što bolje i brinuli jedan za drugoga. Jako zanimljivo u svakom slučaju.

NShappy kaže...

tetke rules!

količar kaže...

pa moze biti da su bili ratnici, ne znam vise koji rimski vojskovodja ti je za vrijeme svog perioda branio vojnicima da se zene i poticao medjusobnu ljubav i novacio posebno gay muskarce jer je vjerovao da u zaru bitke kad su par ce biti nabrijaniji,ono u stilu jedan pogine drugi pukne pobije sve oko sebe i vise su pazili jedni na druge, tako da lako moguce da je to bio neki par gay vojnika koji su bili ranjeni ili nesto i docekali smrt ovako. budu pokazali od cega su umrli, mislim ako su ubijeni ili od rana umrli to ce se vidjeti. to ce ti biti prica o romeu i huliju (juliju).

Jonasy kaže...

Je, znam za to kolichar, a već sam to u sklopu nekih ranijih postova i spominjao, samo ipak mislim da se radi o Grcima (Spartancima), a za Rimljane nisam siguran. Inače, upravo čitam knjigu o rimskom caru Hadrijanu za kojeg se također svašta pričalo.

količar kaže...

a lako moguce isto da se radi o clanovima neke obitelji koji su tak docekali prirodnu katastrofu ili umrli od posljedica ranjavanja kak je neko reko na jendom forumu. samo kolko sam ja skuzio ovaj polozaj se tesko dobije nabacivanjem leseva jer je u tom grobu samo ta dva kostura. je i za rimljane, jedan od rimljana je proglas donio kojim je zabrnaio svim mladicima izmedju 18-25 da se zene. ma ja mislim da su takvi grobovi i prije nealzeni samo se sutilo o tome, malo bi se presutile razlike o spolu ili bi se nesto drugo reklo. bude se saznalo.