Upozorenje

15 rujna 2008



Moj me kućni ljubimac upozorio, pa je red da i ja vas. Danas u 23h na HTV2 imate Almodovarov «Volver» (Vraćam se) iz 2006. Nisam ga gledao, ali izgleda da se radi o odličnom filmu. Film je dobio fenomenalne kritike i mnogi najznačajniji svjetski filmski kritičari proglasili su ga jednim od najboljih filmova u 2006.g. Svi Almodovaru tako tipični elementi su opet prisutni. Ne znam za vas, ali ja još nisam gledao niti jedan Almodovarov film koji nije bio dobar. Jedva čekam, možda si čak i kokice ispečem u mikrovalki, unatoč tome što sam danas jedva zakopčao hlače koje nisam nosio od prošle zime. Za neke stvari se vrijedi žrtvovati.

7 komentara:

Anonimno kaže...

Hvala puno, drago mi je da ti se sviđa. A sad koliko je blago mom kućnom ljubimcu, mislim da bi on puno toga imao reći na tu temu, ali ne bih u njegovo ime...
Ono što ti jedino mogu savjetovati je da budeš svoj. Nemoj slušati druge, nečiji drugi recepti možda nisu dobri za tebe. Zapitaj se što ti zaista želiš i tako živi svoj život. Ako je to život u skrivanju, ako ti je tako lakše (makar koliko to zapravo bilo teko), onda živi tako. Nemoj se povoditi za drugima, slušaj sebe.
Svatko je sposoban za vezu, barem ja tako mislim.
I ne brini, svi smo mi zbrčkani, bili gay, bili str8, svatko od nas mora sam izabrati svoj put.
Moj jedini savjet je da svatko treba truditi se biti pristojno ljudsko biće. Barem u stvarnosti, blog je neka druga priča :-).
Ajd uživaj.
.....
Kažeš: "Zapitaj se što ti zaista želiš i tako živi svoj život." Pitam se ja to svaki dan. I nikako da dođem do nekog iole prihvatljivog odgovora. Ok, želim normalan život. I, u neku ruku ga imam. Radim, brinem se za bolesne roditelje, volim svog jedinog nećaka, dobar sam s bratom i njegovom ženom, održavam kakvu takvu vezu sa širom obitelji, pa čak i s obitelji bivše mi žene, ostao sam im u srcu :).... I, kad bolje razmislim to bi bilo sve. Prekinuo sam vezu s većinom prijatelja,ni sam ne znam zašto. Shvatio sam da sam u biti gay. I to je ono što mi u ovome trenutku predstavlja problem. Nedostaje mi netko s kim bi podijelio razmišljanja. Naravno, ne bi imao ništa protiv nečega više. Puno bi ja htio, a malo se toga usuđujem. Usputni sex zadovolji neke želje, ali nije to nije to. Zbrčkano.

Anonimno kaže...

PS: Uživaj u filmu. Almodovar mi je jedan od omiljenim režisera. Gledao sam "Volver". Vrijedi odvojiti vrijeme za taj film.

Jonasy kaže...

Čuj, mislim da si već nabrojao jako puno lijepoga što već imaš u životu. I ostale stvari će doći. Samo čuj, čovjek se ponekad mora malo i potruditi, ali mora biti na čistu što zaista želi ili možda čak i odrediti svoje prioritete. Ako bi zadovoljavanje nekih tvojih drugih potreba značilo prekid sa sadašnjim načinom života, treba se upitati je li to vrijedno toga? Zapravo treba se upitati što ti je važnije?
Recimo imam i ja hrpu neostvarenih želja. Za neke sam siguran da se nikada neće ostvariti. Ali nisam zbog toga nesretan jer znam da sam ih žrtvovao zbog nečega što mi je važnije u životu.
Znam da se moje želje ne mogu mjeriti s npr. imati nekoga posebnog u životu. To je ipak neka naša iskonska potreba koja vjerujem za većinu ljudi mora biti zadovoljena kako bi bili zaista sretni u životu. Nemoj gledati na to što se osjećaš gay kao problem. Probaj radije vidjeti što da napraviš s time kako bi bio zadovoljan. Ti si gay, netko je ovo, netko je ono, jebiga, tako nam je sjekira pala...

Anonimno kaže...

Iako bi htio prekinuti s dosadašnjim načinom života, to se ne usuđujem. U dubini duše znam da sam gay, iako nakon razvoda znam zabrijati s curama. Odgovara mi njihovo društvo, sex dapače, a sanjam o vezi s muškarcem. Što mi je važnije ? Mislim, dobra veza s dečkom. Kako to ostvariti ? E, to je pitanje. Kako pronaći pravog dečka ? Još jedno pitanje. Nakon sexa pobjegnem glavom bez obzira, ne pokušavajući ulaziti u neki dublji odnos. Je li u pitanju strah od samoga sebe i vlastitog opredjeljenja ? Kako ga prevladati ? Kako biti ono što jesi ?

količar kaže...

e to cu gledat, meni je bio dosadan onaj sunka sunka, jel je to njegov ostali svi su mi odlcini koje sam gledo. hvala jonasy na ovoj info

Jonasy kaže...

Kolichar, Šunka šunka nije Almodovar, ali i taj mi je film odličan. Nekoliko puta sam ga gledao.

Zbrčkani, svi mi imamo slične osjećaje i postavljamo si slična pitanja. Stvarno ne znam koji je odgovor osim jednostavno pokušati ih prevladati. Ja recimo trudim se ne razmišljati previše o negativnim stranama situacije u kojoj jesam. Možda je to trpanje problema pod tepih, ali za sada mi taj način odgovara...

Anonimno kaže...

"Volver" ima nešto "matrix-like" u mojem životu (ili poput "Bad Wolf" u "Dr. Who"), jer u zadnja tri tjedan mi se sve nešto vrti oko njega. I kad je napokon došao taj dan - ja sam ga propustio! Želi li mi svemir nešto poručiti?

A ovo o nekom savršenom mom/tvom/svačijem - a šta ja znam... Neka mi se pojavi već jednom onda :-(