Pinups

28 listopada 2008

Sjećate li se onog benettonovog angažiranog časopisa Colors, koji je objavljivao velike fotografije s vrlo malo teksta, a svaki broj je bio tematski? Ne znam izlazi lli još, ali ne sjećam se da sam ga vidio na kioscima.

Sjetio sam se Colorsa jer sam naletio na web site (valjda gay art) časopisa Pinups. Na prvi pogled i nemaju puno zajedničkog osim velikih fotografija i manjka teksta. Pinups ide još i dalje, te uopće nema nikakvog teksta, samo fotografije pinup modela. Izlazi tromjesečno, a cijeli broj posvećuju jednom, rijetko dvama, neklasičnim pinup modelima. Nešto kao ona Dove reklama s debeljucama, samo što se iza Pinupa vjerojatno ne krije nikakava zakukuljena namjera o većoj prodaji. Možda samo poruka ili podsjetnik svima nama, ukoliko smo zaboravili, da ovako zapravo izgledaju obični muškarci? I to prilično seksi obični muškarci koji vuku malo na medvjeđu stranu. Na njihovom site-u možete dijelom prelistati sve do sada objavljene brojeve, a imaju i popis mjesta gdje ga možete naručiti/kupiti.



Svaki broj možete rastaviti i složiti poster pinupa u stvarnoj veličini. Nekako si mislim, meni to ne treba. Imam već jednog takvog doma.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Heh, pa nije tebi ni tako loše ako imaš takvog ;-)

količar kaže...

pozdrav jonasy i pozdrav svim dobrim ljudima, danas sam super volje, najveci neonacisticki site i ujedno polutajni je hakiran!!!!!!!!!!!!!!!vise o tome u mom postu..........