Disco spašava živote

23 studenoga 2008



Možda ste nedavno naletili na vijest o tome kako je disco hit iz 70-tih Stayin Alive benda Bee Gees iz filma Groznica subotnje večeri idealna pjesma za izvođenje masaže srca na osobama koja su pretrpljela zatajenje rada srca. Ne samo da ima idealno ime, nego pjesma ima ritam od 103 bpm-a (beat per minute) što je skoro jednako preporučenim 100 masaža srca u minuti. U istraživanju University of Illinoisa pokazalo se da osobe koje u mislima pjevaju Stayin Alive i masiraju srce u ritmu te pjesme, puno uspješnije obavljaju masažu srca. Utvrđeno je da bi broj preživjelih nakon zatajenja srca bio triput veći kad bi masaža srca bila izvedena pravilno tj. u ritmu Stayin Alive.



Iz svega toga zaključujem da je disco zdrav, što sam ja uostalom oduvijek i znao. Mogli su uštedjeti sredstva za istraživanja i jednostavno mene pitati. Kada se samo sjetim kako su neki zločesti ljudi govorili da je disco mrtav...

I zato, zdravlja radi, predlažem da malo zapjevate u ovo prekrasno prohladno nedjeljno jutro. Opširnije iza klika.











I za kraj, da vidim kome se bokovi neće zanjihati uz nevjerojatnu koreografiju Agnethe i Fride!


2 komentara:

Anonimno kaže...

...baš sam se probudio u ovo prohladno nedjeljno jutro. u krevetu toplo, a u stanu, osjecam nije sve kako treba. pokvarilo se grijanje, nema tople vode. zovem predsjednicu kućnog savjeta, a ona meni da je pukao zajednički kotao za cijelu zgradu. kada će ga popraviti, ne zna. to znači tuširanje u hladnoj vodi, a radijatori su za ukras. bijesan krenem na internet. i što me ceka na jednoj od točno sedam web stranica koje po obavezno odmah otvaram. disko ritam, abba. otpjevušio sam waterloo. pojavio mi se osmjeh na licu. sada drugačije gledam na ovu hladnu nedjelju...:)

Anonimno kaže...

Viva la disco! Viva Amanda Lear!!!