Chuecatown (Boystown)

02 ožujka 2009

Na brzinu jedna preporuka. Jučer smo se kućni ljubimac i ja valjali od smijeha gledajući super simpatični španjolski film Chuecatown (snimljen 2007.) na HBO Comedy. Radi se o sasvim neobaveznoj kriminalističkoj komediji koja sadrži sve elemente koje biste mogli očekivati od jedne španjolske kriminalističke komedije s homoseksualnim likovima: urnebesni likovi, savršeni stil, vrckavi brzi dijalozi na ultra jebozovnom španjolskom, senzualnost, šarenilo i seksipilnost.

Victor radi u agenciji nekretninama u dobro poznatoj madridskoj gay četvrti Chueca. Ali on ima strašnu tajnu: on ubija stare dame, vlasnice stanova, kako bi dobio stanove. Zatim ih renovira i uredi te proda homoseksualnim parovima koji imaju novca. Njegov je cilj pretvoriti Chuecu u madridski Soho. Victorova posljednja žrtva pojavljuje se vrata uz vrata netipičnog homoseksualnoga para Reya i Lea, dvojice medonja koje ne zanima moda, fini maniri niti što je in&out. Rey je naslijedio stan od žrtve i darovao ga svojoj majci, Antoniji. Antonia se stalno petlja u njegovu vezu s Leom, kojega prezire. Inspektorica Mila, ekscentrična žena s mnogim fobijama, i njezin sin Luis istražuju ubojstvo, a Victor zavodi Lea kako bi dobio pristup stanu i ubio Antoniju.

Uz film sam se savršeno opostio i uživao, čemu su doprinjeli i uvijek odlični španjolski glumci. Uz fenomenalnu Rosa Maria Sardu (Mila), koja je često glumila u Almodovarovim filmovima, tu su i dva super frajera. Carlos Fuentes (Rey, ćelavi bradonja), ne znam što bih rekao, san snova… Mislim da sam se opet zaljubio.





Nije loš niti Pablo Puyol (Victor, dolje). Kod njega me posebno intrigira to što je glumio i u filmu koji se zove 20 centimetara.



Čini mi se da je istog mišljenja bio i kućni ljubimac, barem sudeći po onome što smo radili nakon filma, iako nemojte se previše nadati, film je gotovo pa obiteljska zabava minus koja gola guzica. Istina, radi se o fenomenalnoj Pablovoj guzici, ali svejedno... Dovoljan je samo koji pogled na Carlosa i Pabla, pa da vam se po glavi počnu motati kojekakve misli. Jedino me brine na koga se kućni ljubimac napalio? Znajući njegov ukus (imam ogledalo), bojim se da je u pitanju Pepon Nieto (Leo, u bijeloj kariranoj kušulji). Ako ništa drugo, i Pepon je strašno simpatičan.

U svakom slučaju, ako ste željni super pusti-mozak-na-pašu zabave i imate HBO Comedy, repriza vam je danas u 21h, a raspored za slijedeće dane pogledajte ovdje.

2 komentara:

NShappy kaže...

o da, imam ovaj film odavno, samo sto nisam uspeo da nadjem titl na nasem, samo engl ...

Anonimno kaže...

Gledao sam ga, ali evo, skoro i zaboravio, sorry...