Zaljubljen (puta dva)

24 svibnja 2009

Ne znam zbog čega imam potrebu stalno se pravdati zbog toga što pišem bedastoće. Pretpostavljam da postoje više mogućih odgovara. Ili sam zaista bedast, ili nemam povjerenja u sebe odnosno patim od pomanjkanja samopouzdanja, ili jednostavno nastojim preduhitriti one koji bi mi mogli prigovoriti plitkost mojih postova. Nisam siguran trebam li se uopće time opterećivati i ne mislim tu sada samo na moje postove. Treba li se čovjek zamarati što je i tko je, što o njemu drugi misle? Ili jednostavno treba živjeti kako mu se živi bez obzira na sve? Rekao bih ovo drugo, ali to je često lakše reći nego provesti u djelo.

Dakle, sada kada sam se unaprijed opravdao, slijedi još jedan moj post. Iz naslova je jasno vidljivo o čemu se radi. O nekom super frajeru naravno. Da, opet sam se zaljubio, po tko zna koji put od kada postoji ovaj blog. Najnovijeg izabranika srca mog sam slučajno pronašao na internetu. Dečku se posrećilo 6 tjedana plaćenog odmora u Europi, pa je to odlučio ovjekovječiti na svom travel blogu. Bio je tako u Francuskoj, Španjolskoj, Madžarskoj, Austriji, Češkoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji, Italiji i Hrvatskoj. Patrick je Amerikanac, ali ima hrvatsko-njemačko-irske korijene. Pogledajte ga samo, pa recite da nije pokupio najbolje iz anglo-germansko-slavenskih gena? Nije li i vama srce malo brže zakucalo?





Jadničak je uglavnom svugdje lutao solo, pa je najčešće sam sebe morao slikati držeći aparat u jednoj ruci. Dajte recite, zar nije premrnjao? Evo i dok ovo pišem lagano mi ruke drhte. Zašto mi nije javio da će posjetiti Hrvatsku? Pratio bih ga posvuda i slikao iz svih mogućih poza! Znam da je možda premlad za mene, ali koliko čitam, nema problema s «older men». Barem dok su u njegovom društvu na javnom mjestu i dok ga iz blizine obožavaju. Meni bi to bilo sasvim dovoljno, nisam posebno zahtjevan. E da, malac je gay… Pa ako vas zanima kako izgleda Europa iz kuta mladog gay Amerikanca hrvatskih korjena, link na njegov blog je ovdje.

Ali tu nije kraj, što se mog zaljubljivanja tiče. Moja je ljubav bezgranična i mogu je dijeliti s više osoba istovremeno. Neki dan vraćam se sa posla kad krajičkom oka spazim najseksi noge (dlakave, snažne) ispod najseksi dupeta (snažnog i, pretpostavljam, dlakavog) kako prelaze cestu blizu naše zgrade, naravno, sve to zahvaljujući vrućem vremenu i kratkim sportskim hlačicama. Nije nedostajao niti odgovarajući torzo (mišićavi i, pretpostavljam, dlakavi) ispod u potpunosti bezdlake glave (ako zanemarim obrve i trepavice). Srce mi je ponovno jače zakucalo, ali sve je to ipak prekratko trajalo da bih se mogao zaljubiti. Meni je ipak potrebno malo više od 10 sekundi.

I ne bi to sve skupa bilo vrijedno spomena, da nisam, čim sam ušao u stan, shvatio kako sam zaboravio otići u dućan. I tako, čim sam ponovno izašao iz zgrade, nakon kojih 20-tak metara, naletim ravno na te iste najseksi noge na najseksi dupetu i, ovaj put sam uspio primjetiti, sa najseksi smeđim toplim očima. «Bok» - uz smiješak me pozdravile najseksi noge na najseksi dupetu. «Bok» - jedva sam u šoku izustio. Mi se znamo od nekuda?, pomislih. Nemoguće, to bih zapamtio, odmah sam samog sebe razuvjerio. Nemam običaj okretati se za frajerima na ulici (glumim strejtera na kvadrat), pa čak niti lagano zakretati glavu, ali ovaj put nisam se uspio suzdržati. Teškom mukom i uz neopisiv strah ipak sam se nakon nekoliko koraka ovlaš okrenuo i imao sam što i vidjeti. Najseksi noge na najseksi dupetu ušle su u naš ulaz u zgradi. Pa je li to moguće? Radi se o našam susjedu! Kako ga do sada nisam primjetio? I još važnije, kako to da je on mene primjetio, a ja njega nisam? Znači li to da mu se sviđam? Možda sam mu barem simpatičan? Da li me iz prikrajka promatra? Možda kroz prozor, skriven iza zavjesa, uzdiše za mnom? Može li jedan običan «Bok!» (istina uz smiješak) značiti nešto više? Nemoguće da je to bio samo dobrosusjedski pozdrav! To nikako ne mogu prihvatiti! Uglavnom, sigurno shvaćate svu težinu situacije u kojoj sam se našao i svu gomilu pitanja koja su mi se otvarala u mislima.

Kada sam se vratio doma, odmah sam napao kućnog ljubimca zašto mi nije rekao da imamo novog susjeda. Niti on ga nije primjetio, ali je zaključio da mora da se radi o podstanaru jer je vidio novo ime zaljepljeno na jedan kastlić. Uglavnom, od tog kobnog susreta čini mi se da sam na sedmom nebu. Čak sam u jednom trenutku pitao kućnog ljubimca – «Ah, što li sad rade najseksi noge na najseksi dupetu?». On je u svom stilu odgovorio – «Sigurno doma leži i drka na tebe!». Moram priznati da mi se svidio način razmišljanja mog kućnog ljubimca.

Zaista, ponekad se zapitam, dokle ide moja plitkost? Gdje je granica?

11 komentara:

Anonimno kaže...

hej,momak,zanimljivo, zanimljivo,a mozda padne i kakav grupnjak izmedju vas i sexy susjeda....pozz od redovitog citatelja.Daniel

Jonasy kaže...

Ja samo gledam, ali ne diram :-)

Petra kaže...

Jonasy! Lijenu večer provodim ležeći pod klimom, tamaneći sladoled i pred telkom pa sam bacila pogled na Red Carpet, a ono tamo u gaćama leži momak iz Golih vijesti i Farme, mam sam se sjetila tebe i tvog slinjenja! Pa eto, hvataj reprizu ako ti je promaklo! :)

tdw kaže...

He, he, plitkost nema granica i nemoj se sramiti zbog toga ;-) Just welcum to the club :-D

Justsomeone kaže...

Ma taj Jelinić je i meni bio super dok u zadnjem Red Carpetu nije onoliko počeo srat kako mu je gay poljubac bio nešto najodvratnije ikada, kako mu je homoseksualnost ogavna, bla bla...

Nisam đubre od čovjeka pa neću pisati detalje, ali on i ja imamo zajedničkih poznanika koji su ga prošlo ljeto na moru u nekoliko navrata vidjeli da se žvali s nekim dečkom. Lik je jedno pred ljudima s faksa, a sasvim drugo u stvarnom životu.

Mislim, nek radi i govori što hoće, ali bio bi puno draži svima kad bi na provokativna pitanja umjesto forsirane homofobije odgovarao nekom šalom ili barem stavovima tipa "live and let live". Ovako je ispao totalni licemjer. Kojeg bih i dalje rado poševio hahaha :D

Ok, dosta o njemu. Jonasy, ja ne kužim na što si mislio kad kažeš "plitko". Jer biti privučen komadom muškom mesa je stvar majke prirode, a nipošto plitkost :))

A ako ćeš pravo značenje plitkosti, evo ti mog primjera: skužio sam da se puno više volim družiti s privlačnim dečkima nego s običnim (il nedajbože neprivlačnim) pa makar mi ti zgodniji bili manje zanimljivi. Eto, to je plitko :(

Al obećao sam si da ću postati bolji i već neko vrijeme radim na tome :)

p.s. daj potajno fotkaj susjeda pa objavi fotku hehe :D Face-censured ako baš moraš :))

Anonimno kaže...

Super post!!!

Duboko koliko treba :)

Jonasy kaže...

Petra, nije mi promaklo, ali hvala na upozorenju :-).Čak je i moj kućni ljubimac razrogačio oči.
Justsomeone, dobro je dok radiš na sebi. Pohvalno! :-)

Unknown kaže...

he he meni se kućni ljubimac sve više sviđa :-)

survivor kaže...

A vidim Ivice ti se navukao,lol, eh sada ja budem bio kriv jer si postao ovisnik o Jonasy-ievom blogu.

Unknown kaže...

E moj Survivor, istina! Kriv si!
Pao sam koliko sam dugačak i širok hihihi.

Jonasy kaže...

Drago mi je da ti se sviđa, Ivice. A Survivor, hvala na preporuci. :-)