Subota, 13. lipnja

11 lipnja 2009



Moram priznati da je ugodno ovih dana prošetati po središtu Zagreba na Jelačić placu ispod ponovno, ako se ne varam treću godinu za redom, postavljenih četiriju zastava duginih boja u znak potpore gay pride-u koji će se održati ove subote. Ugodno je prošetati se u toj masi ljudi, od kojih mnogi vjerojatno niti ne znaju što predstavljaju te zastave, i u sebi tiho pomisliti kako su te zastave postavljene zbog mene. Nekako to u meni budi nadu da ipak ima nade. Na trenutak mogu valjda zaboraviti činjenicu da su zastave postavljene na vrhu stupova gradske rasvjete, nekih dvadesetak ili više metara iznad zemlje, jer da nisu sigurno bi već davno gorjele.

Mogu valjda zaboraviti i činjenicu da neke udruge koje okupljaju istinske domoljube, kako se sami nazivaju, na dan pride-a organiziraju svoj mirni anti-gay skup, za koji još MUP muku muči dozvoliti ga ili ne. O kakvom se istinskom domoljublju radi, dovoljno govori činjenica da unatoč svim problemima u našem društvu, njih su jedino homoseksualci dovoljno zasmetali da protiv njih organiziraju prosvjed. Zanimljivo mi je da ih recimo na prosvjed nije potaklo to što umirovljenici teško žive, što ruju po kantama za smeće, što nam je zdravstvo u stanju kakvom je, što pravo na vrhunsku zdravstvenu zaštitu imaju samo bogati, što se svako malo neki branitelj ubije, što na on-line anketi jednog portala 50% anketiranih odgovara da bi platilo prolazak na ispitu na fakultetu ako bi im se za to ukazala prilika i ako bi prošli nekažnjeno, problem korupcije, nepotizma, bogaćenje jednih i osiromašenje drugih, što seljaci ne mogu živjeti od svog rada, što banke dižu kamate, što nam je gospodarska situacija takva kakva jest.

Vjerojatno je to u redu, ipak je homoseksualnost najgora pošast koja prijeti našem društvu i dovodi u pitanje same temelje na kojima ono počiva. Nije li još i sam Isus veliki dio svojih riječi posvetio upravo protiv te pošasti? Dok s druge strane uopće nije spominjao ljubav prema bližnjem svom, poštenje, moral, pomaganje, skromnost, mirotvorstvo, pravednost, suosjećanje i toleranciju. Ipak, unatoč svim tim nepobitnim činjenicama koje govore protiv homoseksualnosti, nisam još zapravo čuo odgovor na pitanje kako bi to točno par homoseksualaca, koji bi recimo imao pravo ozakoniti svoju vezu, mogao utjecati na bilo čiji život ili smanjiti bilo čija prava ili obezvrijediti bilo što?

Podržavam pride, njegove organizatore i njihovu hrabrost (izgleda da neki homoseksualci ipak nisu "pićkice"), ali nisam sasvim siguran da sve aktivnosti gay aktivista idu u dobrom smjeru. Kako mnogi bez ikakvih argumenata ili promišljanja trube da bi ljudski odnos i snošljivost prema homoseksualcima ugrozio njihova prava ili način života, tako i mnogi homoseksualci trube «dajte nam prava, dajte nam prava», a da pri tome uopće ne shvaćaju o kakvim se pravima radi ili, ako shvaćaju, onda ih se ne trude objasniti onima koji se osjećaju time ugroženim.

Svake godine se nadam, a ovo je već osmi pride po redu, da će sve proći bez incidenata. I uvijek se razočaram. I dok sama povorka prođe u redu jer ju štiti veći broj policajaca i zaštitara od samih sudionika, pravi problemi nastanu kada se skup završi i kada neki sudionici nastradaju u skrivenim uličicama ili haustorima. I ove godine se nadam da će ipak sve proći bez incidenata. A oni koji prigovaraju da se angažiranjem stotina policajaca novci poreznih obveznika troše zbog tamo nekih pedera, neka malo razmisle zbog čega je policija pod punom ratnom opremom zapravo tamo. Štite li oni normalan svijet od napada homoseksualaca ili je obratno? I zato mi je najuspjeliji transparent s prošlogodišnjeg pride-a bio onaj koji je imao natpis «Policija je tu zbog vas». I to je zapravo bit pride-a i zašto se on održava.



Mislim da bi i neki sudionici pride-a ipak trebali shvatiti u kakvom društvu i vremenu živimo. Mislim da bi se neki ipak trebali suzdržati od provokacija. Mislim da bi neki ipak trebali razmisliti zbog čega postoji pride i doprinosi li tom cilju provokacije u vidu ljubljenja ili provokativne odjeće? Znam da sam licemjer, znam da u ljubljenju nema ništa loše, kao niti u tome ako se netko drugačije oblači, ali zaista se pitam ima li od toga više štete nego koristi? Ne postoji li ipak neko prikladnije mjesto i vrijeme za otpustiti svoje ventile? Ne podupiru li se time samo imbecilne predrasude da homoseksualci pride-om traže pravo na ljubljenje u javnosti i jebačinu po parkovima? Ipak Zagreb nije ni Berlin, ni London, ni Sydney, ni San Francisco, ni Rio de Janeiro. Osim toga, mislim da najvažnija stvar i nije u pravima i zakonima. Važnije je raditi na suzbijanju predrasuda, neznanja i mijenjanja svijesti društva i kako ono doživljava homoseksualce. Što meni znači bilo kakav zakon ili pravo na papiru ako ga se ne usudim iskoristiti zbog straha od reakcije okoline?

Ali tko sam ja da drugima solim pamet, kada sam ništa ne poduzimam, nego čekam da se neki hrabriji umjesto mene bore i izlažu batinama. I zato sretno svima koji će sudjelovati, pa i onima koji će se ljubiti i oblačiti u vruće hlaćice.

33 komentara:

survivor kaže...

30 godina prošlo od stonewall-a, a mi tek sada svoj stonewall...

Justsomeone kaže...

Šteta što nisi kolumnist. Btw, piše se "pičkice" :)

Unknown kaže...

40 godina od stonewalla
I ja sam protiv sirenja stereotipa protiv homoseksualaca. Zalosno je sto su homoseksualci najvise sami krivi za to. Lakse je ic linijom manjeg otpora nego biti svoj. Ali za ljubljenje (ne jebanje) u javnosti jesam. To nije provokacija vec mislim pravo svakog ljudskog bice. I ono sto mi ponekad nedostaje kad se rastajem s njim. Zato idem treci put na pride
prije pisao blog
http://divosatirik.blog.hr

Anonimno kaže...

Nažalost, očito ne može proći bez incidenata. Ali nadajmo se i jednom će doći i taj dan. Ja također podržavam gay pride i čestitam svima koji tamo idu, istina je da treba hrabrosti. Razmišljam da i ja jednom dođem kao podrška, ali mislim da će još neko vrijeme proći u razmišljanju. Za sada želim puno sreće svima!
Pozdrav od Kristine.

Anonimno kaže...

Bio sam na anti-gay prosvjedu a imam gay prijatelje. Nisam prosvjedovao protiv homoseksualnosti nego protiv svjetonazora,promiskuiteta itd. jednog dijela LGBTQ populacije. Gadi mi se na ulici vidjeti dečka i dečka kako se ljube,ali jebemu ne zato što se ljube dečko i dečko nego zato što ljubljenje i drpanje nije za javnost. Jednako mi se gadi vidjeti dečka i dečka,curu i curu ili dečka i curu. Zašto mi normalni prolaznici moramo okretati glave jer nije pristojno gledati?! Mislim da mnogima nedostaje elementarne pristojnosti i kućnog odgoja a to nema nikakve veze s orijentacijom. Koliko je Pride smiješan dovoljno govori to što ga ni vaša populacija ne podupire u cjelosti. A s obzirom na sudionike nije ni čudo što se jedan dio LGBTQ populacije ljuti jer vjerujte većina ljudi stječe dojam o vama preko onih eksponiranih a oni su sve samo ne reprezentativni. Fogna

survivor kaže...

@anonimno, ako si prosvjedovao protiv promiskuiteta kako kažeš onda si bio na krivom prosvjedu, onda se treba ustati cijela Hrvatska, gay pride nije uopće borba za drpanje na cesti, koliko muževa vara svoje žene, koliko klinki se ševi sa kim stigne? koliko klinaca paralelno vozi po 3 cure koje gutaju tablete jer je bitno ne ostati trudna, promiskuiteta ima jednako među str8 populacijom kao i gay. a to što ti imaš frenda koji je gay, a bio si na skupu koji je direktno protiv njega i njegovih prava, čiji je proglas bio pozivanje sve naciste skinse, fašiste da im se pomogne u borbi protiv pošasti i što su vikali ubi ubi pedera i ti si bio među njih 50 koji bi ubili i tvog frenda. bez pitanja jeli promiskuitetan ili ne. maži oči nekom drugom.

ako ti imaš gay frenda i ideš na anti gay prosvijed ja sam onda isus krist. a oni koji se najviše pozivaju na njega uključujući i papu vole male dečkiće i curice, pred pubertetne, nikoga ne ljuti seks skandal u osijeku, svećenici koji siluju djecu, ali ako ja primim svog dečka za ruku i prošećemo se tako cestom to je apokalipsa. daj idi maži oči nekom drugom. imaš gay frenda, možeš misliti, da imaš gay frenda znao bi za što se zalaže pride, ne da bi se mi drpali na cesti, nego da tvoj frend može naslijediti imovinu svog partnera, da može odlučivati o lječenju u slučaju bolesti, da mogu dijeliti račune i kredite itd. sam sebi si se prosrao. onaj tko ima gay frenda malo je informiraniji o gay pitanju i sigurno ne ide na mjesto gdje 50 idiota viče ubi ubi pedera i poziva naciste i fašiste da suzbiju pošast. ja sam bio po službenoj dužnosti tamo pa znam šro je bili, sigurno onaj tko ima gay frenda ne ide na prosvjed na kojem se gejevi gađaju limenkama od pive. maži oči nekom drugom. protiv promiskuiteta si prosvjedovao, možeš misliti. onda treba prosvjedovat cijela hrvatska protiv pola str8 populacije koja je večinska. kada s eoni rokaju u dupe to je ok, ali kada ja želim primiti za ruku svog dečka na cesti to je promiskuitet. daj ne seri kada moram biti prost. inače ne odgovaram na ovakve komente i ne ulazim u ovakve rasprave ali ova tvoja nelogičnost mi je baš zapela za oko. imam gay frenda ali ću biti sa grupom koja ih gađa limenkama, urliče ubi pedera, zove naciste i fašiste da im se pridruže da suzbiju tu pošat....

Anonimno kaže...

survivor ne znam odakle krenuti jer toliko si gluposti napisao. Ti se ponašaš kao da ja znam te ljude i kao da znam šta će vikati. Boli mene da oprostiš ona stvar šta će ko vikati,ja znam zašto sam ja tamo a zaboli me zašto su oni tamo,nikad ljude u životu nisam vidio. Znači,ako netko viče "ubi pedera" a ja sam u njegovoj blizini i ja to mislim?! Ne znam šta reći na ovakvu glupost... Za tvoju informaciju prijateljstvo je moguće i između ateista i vjernika,između desničara i ljevičara... Ispravak,imam jednog gay PRIJATELJA,ostalo su poznanici preko njega. To prijateljstvo je sklopljeno u djetinjstvu kada nisam ni znao (a nije ni on) za svoju orijentaciju. I on zna da nisam prosvjedovao protiv njega i njegovih prava,a šta ostali misle nije me briga! Toliko tvojih gluposti bi još morao komentirati,ali nemam snage...

Anonimno kaže...

ja se slažem sa surviverom. ja imam frenda crnca ali idem na skupove di se skupljaju večinom ku kux klanovci. daj anonimno ne seri. on nelogičan ti si nelogičniji od njega. kaj ne prosvjeduješ ispred crkve protiv svećnika pedofila? imam ja frenda koji je musliman ali sam pripadnik grupe nož žica srebrenica na facebooku (naravno karikiram da ti pokažem tvoju logiku). na tom skupu je bilo 50 nacistički nastrojenih idiota, normalni ljudi ne idu na prosvjede na koje se pozivaju nacisti i koji pozivaju na suzbijanje pošasti. daj ne seri. ako i imaš gay frenda ja ga žalim, bio sam na pride-u i biti ću opet, za svog gay brata i svoje gay frendove. Jer frendovi podržavaju jedni druge. Jedino tko je nelogičan si ti.

tdw kaže...

Super opisano! Slažem se sa svime.

Anonimno kaže...

Ja sam konzervativni desničar,cijelog života pripadnik jedne nekad velike desne stranke koja se sad raspada. Iskreno,protiv većine toga sam što donosi EU i moderno društvo,ali frend to dobro zna i prihvaća me takvoga. Ne dijeli moje mišljenje,ali poštuje ga. Nikad me se nije posramio kad me upoznavao sa svojim dečkima iako ovima baš i nije bilo pravo kad su vidjeli s kim imaju posla. Da je prosvjed bio protiv pobačaja ja bi bio tamo,protiv droge bio bi tamo,protiv bilo čega što je protiv mog svjetonazora ja bi bio tamo. Dakle ništa osobno protiv nekog sudionika povorke... Srećom nije tako ograničen kao vi...

zvonimir kaže...

da, da, ma lik anonimno ima sindrom dobrog židova. ja sam protiv nacizma i podržavam židove,ali svejedno idem na hitlerov skup koji poziva na istrebljenje istih i odševljeno plješćem na njegov govor. prijateljstvo između liberala i ekstremnog desničara, ili bilo kakvog desničara je nemoguće, može biti samo neko poznanstvo ili zavravanje u prijateljstvo jer se pola temi ne dira. jedino ko je ograničen si ti i tvojih 50-ak istomišljenika koji su se ponašali ko hrpa retardosa tamo. zanimljivo što niste produžili do neke crkve pa malo vikali ubi pedofila koje vatikan štiti ko ličke medvjede kad im je i sam šef pedofilčina na kub. sereš toplu vodu koju jedino ti pušiš. Evo ja imam frenda židova ali obožavam hitlera. Ako imaš frenda gay-a uopće ga ne podržavaš, imaš sindrom dobrog židova. I ograničen si. Ako nekoga podržavam i volim, a ne slažem se sa nekim skupom, u ovom slučaju gay pride neću ići na njega, ali neću ići niti na njegovu kontru, malo si tupav. Moj frend kada je čuo da mi je brat gay imao je izjavu kako je to bolest i kako ih treba sve lječiti, naše prijateljstvo je tu završilo. doviđenja, nemamo si više šta reći, rekao je sve. Isti taj frend je bio sa vas 50-ak tamo i urlikao ko majmun. Podržavam pedere jer mi frend peder ali idem na skup koji se zove anti gay, u svom progalu ima poziv za sve naciste, fašiste i ine iste da se bore sa njima u suzbijanju pošasti?! Da je prosvjed protiv ne znam čega, sami proglas normalnog čovjeka odbija, da se 100 puta ne slaže sa onim za što je prosvjed, normalan čovjek ne ide tamo di se pozivaju nacisti.i daj više odjebi na svoje naci desničarske blogove i stranice i tamo prodavaj maglu jer mi ne pušimo. imam frenda azijca ali čistim zagreb od njih.

POZIVAMO SVE NACISTE FAŠISTE, NACIONALISTE, SKINHEADS-E DA NAM SE PRIDRUŽE U BORBI PROTIV POŠASTI!

to je stajalo u proglasu anti gay prosvjeda, krasno podržavaš frenda jer ti koji pozivaju na istrebljenje bi i tvog ''dobrog gay'' aka židova jednako ubili ko i bilo kojeg drugog.

Bog i Hrvati......da se ispovračaš

kvadry kaže...

ja sam str8, imam više gay prijatelja nego str8, i otkad se družim s njima preporodio sam se...siguran sam u svoju seksualnost i uopće mi ne smeta ni gaypride, ni javno iskazivanje ljubavi, ni posvajanje djece...štoviše navijam za takav preokret u cro-manjonskoj svijesti...prijatelji su mi posvojili dvojicu malih dječaka, nema sretnije djece od njih...samo izjednačeni u pravima možemo postići ono biblijsko - svi smo jednaki u očima Boga...

Anonimno kaže...

Samo ću još ovo reći. Bivši predsjednik mladeži moje stranke (HSP) je deklarirani gay. Upoznao sam momka na skupu u Splitu za potporu generalima,sve najbolje mogu reći. Svi su ga poštovali dok je bio u stranci,nažalost otišao je kao i mnogi drugi,ali to je već neka druga priča. Mislim da znate o kome pričam?! Da,ali po vama nije moguće da jedan homoseksualac bude član HSP-a,da je konzervativan,da je vjernik,da podupire desničarske ideje,da nije promiskuitetan i seksualno ugrožen,da cijeni branitelje i Domovinski rat,da nije jugonostalgičar... Toliko o vašoj ograničenosti!

Anonimno kaže...

Moguce je,ako je dvolican i licemjeran.Tada je sve moguce.Sada cu ti objasniti i zasto.
Ako je krscan ili musliman tada ne moze biti gay jer se te vjere protive takvoj seksualnosti.Smatraju je neprirodnom,izopacenom i krizem koji se mora skromno i ponizno nositi.Sto inace znaci treba to potiskivati i nastojati zivjeti normalnim hetero zivotom,a molitve i Bog ce ti u tome pomoci te ces se ti uz pomoc toga i preobratiti.Ako ne zivis po tim pravilima koje ti vjera JASNO propisuje tada si licemjer.Mozes biti vjernik nekih hindu pokreta ili new age jer oni sa razlicitim sex. opredjeljenima uglavnom nemaju problema.
Konzervativce u svojoj biti propagiraju tradicionalni brak i zivot na takav nacin kao jedini ispravni...dakle licemjerje ponovo.Isto vrijedi i za desnicarstvo.Svi su desnicari ujedno i konzervativni,barem bi trebali biti.
Ovo ostalo...da nije promiskuitetan i seksualno ugrozen,te da podupire domovinski rat i nije jugonostaligacar moze biti naravno,mnogi od nas i jesu.U cemu je problem?

Anonimno kaže...

vidi vidi anonimno bi se svadio, takli u zicu...anonimno jel se mozda palis na decke, dize ti se na dva tipa u klincu pa si malo frustiran. skup koji javno poziva naciste, hello o cemu ti pricas, ovdje bi vas sve pohapsili samo radi javnog poziva nacista. tako mi je drago sto sam otisao iz rupe zvana hrvatska.

Hrvatska hrvatima, uskoro će hrvatska biti rupa sa starcima. gay koji promice desnicarske idee je naci gay, kao heider i spada u istu grupu kao i naci zidov. njegova desnicarska braca bi ga umlatila jer je gay, ali on bi isto tako umlatio srbe, rome ili nešto trece. desnicari su kreteni i medju njima nema razlike. gay desnicar, desnicar zidov, desnicar str8 sve su to isti babuni bez mozga. i k tome jos licemjereni i dvolicni. ni sami ne znaju sto hoce, gay desnicar na skupu koji poziva naciste, je i sam nacist, samo on ne bi pobio pedere nego srbe, rome i ostale. bas me zanima kako se tuca gay desnicar, nema analnog ili se pojebe sa deckom pa odma ide klecat i trazit oprost grijeha. jebote pederluk koda je smrtni grijeh, ali svecenik moze godinama nesmetano jebati djecu. daj anonimno odjebi prodavat maglu nekom drugom. zato ce cijela ex ju regija propasti jer je mentalitet u kurcu. seljacina do seljacine, ono malo normalnih ljudi suti,radi i gleda da se izvuce iz tih rupetina od drzava.

kako je netko rekao normalan covjek ne ide na skup koji javno poziva naciste, osim ako i sam nije naci. opce je poznato da svi ali svi homofobi i desnicari su latentni pederi. desnicar je isto sto i radikalni komunist. nema razlike. kreteni zadojeni ideologijom.

Bog i Hrvati koji proser. Od kada sam otisao i drago mi je sto jesam jer vidim da hr sve vise postaje klerofasiticka dzamahirija.

Anonimno kaže...

i jos nesto za vjere, svaka vjer aima svetu knjigu koju svato moze intrepretirati kako mu pase, sodoma i gomora do 1600 i neke je tumacena kao pobuna boga protiv negostoljubivosti i nesrdacnosti, ne pomaganju potrebitima u nevolji, od srednjeg vijeka pa nadalje kao kazna za pederluk, ista stvar sa kuranom kojem su promjenili 3 price o jusufuvom ocu kada sretne mladica i postavi kamen za temelje kuce al'lahove, u danasnjim pricama koja datira odsrednjeg vijeka do danas on se hrvao sa jak lijepim mladicem cijelu noc, a prije toga prica je isla da su upznali jedno drugo sireci ljubav. da ne govorimo o prevodima sa starih jezika, pogubljenim pricama i promjenjenima kako kome pase. komunisti su bili radikalni idioti koji su branili vjeru, ali desnicari i radikalni vjernici su isto takvi idioti koji svoj sustav vrijednosti i svoju vjeru zele nametnuti svima. zivi i pusti druge da zive sa svim pravima koja imas i ti.

ognjen ognjeni kaže...

moguće je biti desničar, imati desničarska politička gledišta i svjetonazor. također, oguće je biti gay i biti vjernik. sve je to moguće ma koliko god na prvi pogled zvučalo kontradiktorno. no, kontradiktorno jest samo stoga sto ljudi ne znaju da čovjek jest intiman u vjeri s bogom, a ne s onima koji osuđuju (druga je stvar sto su i takvi tu negdje) i/ili da je odan konzervativnoj struji sve dok nema politiku separacije, egzodusa, diskriminacije spram bilo koga.
ipak, nelogicno je vrlo tvoje prisustvo na tom anti-gay skupu. da sam ja tvoj prijatelj kojim slucajem bio bi razocaran tvojim izborom i podrskom skupu za koji se znalo koji mu je cilj i smislao, te kakve ce parole imati i sl. biti u tom skupu znacilo je podrzati i njega i sve njegove sadrzaje. od toga se ne mozes ograditi. svojevoljno si pristao biti dileom te mase i nisi ustuknuo iz nje kada su oni vikali da zele ubiti ti prijatelja. nisi. to je propust i nemoj ocekivati da ce te bilo tko shvatiti. daklem, nitko nema nista protiv desnicarstva i konzervatinosti, vec protiv takvog licemjerstva i nelogicnosti.
osobno, ukoliko mi netko kaze "meni je gay ok, ali..." odmah mi je jasno da ne razumije i da ja s takvom osobom u svom zivotu ne zelim imati posla jer ipak ima određeni issue spram lgbtiq populacije koji ja osobno ne zelim rjesavati. nema "ali". ima prihvacam i postujem (i tek tada mogu ocekivati tuđe prihvacanje i postivanje) ili ne prihvacam. nema "prihvacam, ali...".

Anonimno kaže...

na žalost, hrvati (velika većina) su zadojene, nacionalističke primitivčuge. općenito, doseljavanjem 200 do 250.000 rolling stonesa u zagreb i šire, kulturološki je unazadilo cijelu zemlju za barem stotinjak godina. crkva sada ima glavnu riječ (iako smo, navodno, sekularna država) a primitivci svih boja, "veliki" vjernici, ne biraju oružja za nasilje, skrivajući se iza ljubavi u Boga i ljubavi prema domovini. krunice na retrovizorima su oznaka plemena, koje, budući se nije u stanju urbanizirati, vrlo brzo reagira kada im nekakav "čudan" koncept koji nije shvatljiv njihovim ispranim, kockastim glavama, dižući se na zadnje noge. i ovaj pride je pokazao da smo još uvijek društvo najvulgarnijih primitivaca i da nam takvima definitivno nije mjesto u europi.

Anonimno kaže...

velika vecina ljudi sa prostora bivse juge je ekstremno primitivna...imam prijatelja u Berlinu i kao sto se zna njihov oberbuergermeister Klaus Wowereit je deklarirani gay isto kao i gradonacelnik Hamburga Ole von Beust...uglavnom u Njemackoj pogotovo u Berlinu ili Koelnu su jako gay friendly ali sto je najtragicnije po berlinskim srednjim skolama klinci sa podrucja bivse jugoslavije i turci napadaju onaj dio ucenika koji se deklarirao kao gay ili pripadnici sex.manjina..to je doslo dotle da u berlinu postoji tzv.schwul polizei..inace citajuci ove komentare umirao sam od smijeha na izjavu ovoga tipa koji se bori protiv toga da na ulici hoda decko i decko cura i cura,hej pa sta ti pricas kakav utjecaj na tvoj zivot ima ta scena??????sta nisi isao na prosvjede protiv miroslava kutle i inih koji su upropastili gospodarstvo ove potonule zemlje,kad si zivio u doba mraka devedesetih?????i jos samo nesto moguce je biti pripadnik desnice i gay-gluposti,isto kao da je Bozanic simpatizer sdp-a!pozdrav cijeloj gay i ostaloj ekipi koja tu navraca i autoru Jonasy-u!Daniel

Anonimno kaže...

Danijele ja nisam rekao da ne odobravam kada se dečko i dečko ili cura i cura drpaju na ulici,ja sam rekao da ne odobravam nikakvo drpanje na ulici bilo ono heteroseksualno ili homoseksualno. Moje mišljenje je da to rade ljudi koji imaju manjak elementarne pristojnosti i kućnog odgoja a to nema apsolutno nikakve veze s orijentacijom. Ima nekoliko gay aktivista koje cijenim (Vinko Kalinić,Dorino Manzin). Cijenim ih zato što nisu zadrti ljevičari i liberali kojima ništa nije sveto,zato što ipak poštuju neke tradicionalne vrijednosti,branitelje,itd... Oni bi bili primjer uzornog gay Hrvata. Ima još jedan momak koji mi je ok,mislim da se zove Kristijan Grđan. A što se ovih novih u organizaciji vašeg Pride-a tiče (Viktor Zahtila,Marko Jurčić) mogu samo reći da sam gay da bi me bilo sramota da me takvi predstavljaju u javnosti! A sve mi se čini da je i ovaj survivor kao ovi zadnji navedeni!

survivor kaže...

s obzirom da si me spomenuo moram ti odogovoriti, sa gay aktivizmom nemam nikakve veze niti me zanima, od navedenih jedino znam tko je Vinko Kalinić i to zbog zbirke poezije koju sam čitao i D. Manzin kojeg znam preko medija. Ovi ostali pojma nemam tko su niti me zanima.

Ajmo malo o ljudima na koje se ti pozivaš ,mene je sramota Glavaša, mene je sramota Ante Pavelića, mene je sramota onog idiota iz glasa koncila koji je rekao kako je ok obrezivanje žena u Siriji, sramota me je i tuđmana koji je svoj narod zvao stokom sitnog zuba, koji je na 100 000 ljudi na prosvjedu za radio 101 htio poslati vojsku. sramota me je i francetića i luburića, sramota me je i thompsona i njegovovog pjevanja o jasenovcu. sramota me je mnogih u našoj vladi koji predstavljaju MOJ NAROD jer daju sliku primitivaca i seljačina svijetu. sramota me je i bozaniča koji je rehabilitirao brajšu, sramota me je mnogo toga u ovoj zemlji i mnogih ljudi koji predstavljaju mene i MOJ NAROD. sramota me je i onog femi modnog mačka, njemu bi vjerojatno pljusku opalio da ga negdje vidim. ali on je zanemariv na ove sramote koje se dešavaju. sramota me je mnogo toga u hr. a to nisu neki gay aktivisti. oni su beznačajni u cijeloj slici.

pitaj si bozanića koliko je pedofilnih svećenika premjestio iz jedne župu u drugu. nešto je trulo u državi hrvatskoj a to nisu gay aktivisti. među nama ima kretena i budala, ali među vama str8 ima mnogo više jer ste većina. i u ono što se pretvara većina u ovoj zemlji je sramota. sramota me i mamića i njegovog striptiza, sramota me i bandića i dođe mi da plačem što radi od zagreba. sramota me i keruma i njegovog prmitivizma. sramota me mnogo toga u ovoj zemlji, još malo pa ćemo doći do točke kada će nas vani biti sramota reći da smo hrvati.

kvadry kaže...

ma već nas je sram...''aaaa vi ste hrvati??? - da? i onda naprave prezrivu facu ko da smo barbari...zbog k(am)enjarskog desničarenja nitko nas ne voli...zato sad i ljubimo guzicu svima da ne bankrotiramo...

Anonimno kaže...

e dragi anonimno, zapalo mi za oko da si upučeniji u gay aktivizam i aktiviste bolje nego ja koji sam gay, znaš za jednog str8 muškarca, kako sam kažeš da jesi, si malo preupućen. To su ljudi koji se spominju tu i tamo po medijima na par sekundi, ovo djeluje kao da krstariš gay forumima, znaš unutarnje razmirice između aktivista, njihove raskole, osobe imenom i prezimenom. ajde ti fino sebi priznaj neke stvari, biti će ti lakše.

Anonimno kaže...

survivor e i mene je sram Tita koji je bio zločinac. To da je bio zločinac ne govorim kao zagriženi desničar (što jesam) nego kao objektivan građanin,a to da je bio zločinac će priznati svatko tko imalo pozna povijest i međunarodno pravo bez obzira na svjetonazor. Sram me je i Kajina koji se predstavlja kao pošten čovjek,socijalno osjetljiv,a kad je njegova žena bila u sukobu interesa i pronevjerila novac onda se pravi nevješt,nikom ništa. Sram me je i Čačića,Pusićke i ostalih,ali ne bih sad tu prozivao. Ali jednom čovjeku koji "naginje" na lijevo se iskreno divim a to je Ivo Banac. Pošteno obavlja svoj posao i što je najvažnije objektivan je iako se to kosi s njegovim uvjerenjima (sjećam se kad je branio Thompsona od Kajina i Mesića). Da,da,svi svečenici su pedofili. Pedofila ima i u LGBTQ populaciji,jel to znači da ste svi pedofili?! Malo objektivnosti molim. @anonimno pa znaš kako kažu,protivnika treba upoznati pa onda napasti kad saznaš slabe točke. Ali mislim da su se ovi iz Zagreb Pride-a sami uništili kad su otjerali Manzina,Kalinića i ostale u Drugi korak. Što se aktivista tiče Kaliniča znam osobno jer je bio u mojoj stranci,ostale ne znam...

Anonimno kaže...

ZElis reci da je zlocina bilo na obje strane i da se u ovoj zemlji bome ima cega sramiti bez obzira kojoj politickoj opciji pripadali ti ljudi.Pa da,ja se slazem,na zalost.
A kaj se tice "protivnika treba upoznati" spike...ili si jedan od onih ekstremista koji nemaju pametnijeg posla pa uhode pedere po netu nebi li im priredili sacekusu,kaj moram priznati sjajno ide uz pricu o gay frendu.Ili si osoba koju to jako interesira iz posve drugih razloga koje si ne zeli priznati;).Jer ,znas i mi zivimo u stvarnom svijetu i svakodnevno smo okruzeni str8 drustvom,pa znamo kako ih za pedere uglavnom boli briga osim kada osvanu na tv.A i tada ili zafrknu nosom ili prokomentiraju "koji kurac opet oce" ili nes slicno i tu je prici kraj.

Anonimno kaže...

Da,upravo to želim reći! Ma kakve sačekuše,to rade klinci. A o aktivistima i gay svijetu znam preko frenda,on mi priča o tome. On mene vodi na likovne izložbe i književne skupove a ja njega u kladionicu i na utakmice. ;-)

omar kaže...

ja ću dobit proljev od ovog stereoptia o pederima, frend mi gay i vodi me na tako tipična peder mesta, izložbe, galerije, dobro da nisi reko balet i opera, a ja njega na mesta di idu prave muškarčine.

sramiš se tita, stari moj da nije bilo tita cela regija bivše juge bi otišla pod staljina. to si zapamti i prošli bi gore nego oni ukrajinci. ja nisam ni hrvat ni srbin, ja bosanac koji je slučajno musliman i gay sam, za sada sam pokopao 20 rođaka od toga oca, dva brata, za trećeg pojma nemam gde je , švicarski sam državljanin, živeo u norveškoj, nizozemskoj, po celoj europi, sada sam u hr jer mi je muž odavdje pa smo malo kod njegovih.

mene je sram cele bivše juge, ti se ne razlikuješ nimalo od srba ili muđahedina, istu spiku imaš samo narodnost druga.

ja ne mrzim srbe a imam razloga, sve 3 strane, sve 4 ako uključim partizane su na ovim prostorima od 40 do 98 klale i ubijale, bez razlike, vaš hv je pobio cjelo jedno muslimansko selo u bosni, ušli ste u bosnu, ušli ste na teritorij druge države, to je isto koda vama sada englezi uđu u hr. hv je po bosni klao jednako kao i srbi i muslimani. mene je sramota ovakvih ko ti na sve 3 strane. seljačina i primitivaca koji neće oči da otvore oko sebe.

tito je kriv za bleiburg, ali jednako tako su hrvati krivi za jasenovac, fali ti dosta obektivnosti, da nije bilo tita cela ova regija, posebno hr jer ste bili sljedbenici nemaca bi prošla gore nego nemačka. vidi se da ti mozak šteka.
veličaš tu hr generale, ko šta srbi veličaju svoje, koje bi ti osudio na smrt, ko šta muslimani veličaju svoje, za mene osobno između, hitlera, pavelića, tuđmana, miloševića, tita, izetbegovića nema razlike. kao šta mi nema razlike između hrvatske, srpske i muđahedinske vojske, svi su radili sranja. ja to znam jer sam video dela sve 3 strane. i sad bi neko trebo da podrži generale bilo koje strane?!. šta su bežali svi od haga ako su tako nevini? kako je ademi pokazao svoju neivnost neka ju dokažu i drugi, a ne bežati, veliki heroji beže, heroji ne beže, jedan malo do španije, drugi malo do bosne.

jad i beda ova regija, jad i beda. a prevladavaju slepi majmuni ko ti na sve 3 strane. bosnom deru radikalni katolici na jednoj strani, na drugoj radikalni srpski nacionalisti na čelu sa dodikom, a na trećoj jebeni vehabije, u srbiji isto srpski nacionalisti u hr sve više jača jebeni klerofašizam. koja je razlika između vas svih. Nikoja osim u narodnosti i veri. svi ste isti. zadojeni majmuni slepim nacionalizmom i lažnim ponosom.

sramota te tita, a nije te sramota glavaša, nije ti sramota hv voda koji je u bosni pobio celo muslimansko selo? mene je toga sramota, jednako šta me sramota muđahedinskog logora u kojem je pobijena mala masa bosanskih srba i hrvata. za razliku od tebe ja nisam slep jer sam video sve 3 strane. ja se ponosim time da sam iz vojske dezertirao jer nisam hteo da neke naredbe izvršim. manje se sramim tita nego šta se sramim ovoga danas šta sve 3 države imaju. bolje tito nego staljin. šta ste dopustili paveliću da povede hr tada. šta ste mu dopustili jasenovac i suradnju sa nacistima. tito je počinio zločin, partizani jesu počinili zločine. ali svaki zločin u ratu ide, oni nama mi njima i tako ukrug. i krug traje stoljećima dok sve ovce ne progledaju. otvori oči čoveće...

omar kaže...

i još nešto po zanimanju sam psihijatar, ovo tvoje o pedofilima među gay populacijom ne drži vodu. pedofil je pedofil, definicija pedofila spada u parafilije, osoba koju seksualno privlače deca ispod 14 godina, sama reč pedo sa nastavkom filija govori da se radi o parafiliji.pedo znači dete, a dete je pred pubertetna osoba ispod 14 godina starosti, od 14-19 je granična pedofilija ako osoba ima preko 25 godina i to ne prolazi. pedofil nije niti str8 niti gay. nema seksualnu usmerenost, njemu spol deteta uopšte nije bitan nego dob. ako pedofil ne može da dođe do 7 godišnje devojčice, iskorsiti će dečaka iste dobi.

pedofil stvara pedofila. ako se detetu do 12 godine ne pomogne, ono samo preuzima obrazac pedofilnog ponašanja jer sa njegove točke gledišta ono je normalno i prihvatljivo, dete misli da se tako svi ponašaju. i ima prve seksualne kontakte prisilne sa decom koja su u dobi kada je započelo njegovo zlostavljanje. ženskih pedofila je jako malo, većinom su to muškarci.

inaće sam magistrirao u norveškoj upravo na temu pedofilije i prosrao si najveću glupost koja je česta na ovim prostorima. pedofil nije niti str8 niti gay niti bi. pedofil je pedofil, parafiličar, baš kao i nekrofiličar, zoofiličar i ostali filičari. primerice pedofila privlači dete od 12 godina, ali ako je to dete napredeno u razvijenom smislu, on to dete neče ni da pogleda jer već ima stidne dlačice, ima paperje na licu, ima dlake pod pazusima.

nažalost najviše pedofila ima među katoličkim svećenicima, nažalost. irska preko 2000 žrtava, SAD da ne i spominjem i mnoge druge, 80% nastalih pedofila su bili upravo žrtve svećenika, ako ne veruješ imaš masu znanstvenih studija i socioloških istraživanja pa malo traži. ja osobno sam do sada radio sa preko 400 takve dece i njihovih zlostavljaća, kada se nađe onaj nulti od kojeg je kao sve krenulo, ispostavi se da ga je zlostavljao u 80% slučajeva upravo svećenik.

Anonimno kaže...

Pozdrav omare! Ne želim politizirati na tuđem blogu,samo ću reći da nisam nikoga veličao,samo sam rekao na čijoj sam strani i kojeg sam svjetonazora i uvjerenja,a i ja i onaj momak prije mene smo se složili da je zločina bilo s obje strane,to svi znamo. Što se mog frenda tiče to nisu stereotipi,on se zbilja time bavi. A što se tiče zadnjeg komentara hvala na objašnjenju,svi smo nešto naučili! Puno bi toga imao komentirati,ali bolje ne,nije ni mjesto ni vrijeme...

Justsomeone kaže...

Omare, vodiš li negdje neki blog? Ili mi barem daj neku e-mail adresu - imam te dosta toga za pitati, ponajviše oko života u inozemstvu. A i jako mi se sviđa tvoj način razmišljanja. Kamo sreće da je većina Hrvata poput tebe - di bi nam bio kraj...

omar kaže...

justsomeone možeš da me nađeš ovde http://www.gay-u-obitelji.com/forum pod nickom arab intelligence, ne pitaj, nisam ja biro nick, regali me drugi pa nisam imo izbora nego da se priključim,a njima bilo fora da mi taj nick utrape, nisam baš aktivan više tamo nešta preterano jer ne stignem svuda gde jesam, ali samo se regaj i pošalji mi pp koji će da mi dođe na mail i stavi svoju mail adresu i ja ću da ti odgovorim na mail. mrsko mi je malo da javno ostavljam mail.

Justsomeone kaže...

Pa naravno, sve razumijem :) Zato sam i pitao za blog...

Čujemo se, kolega! :)

Anonimno kaže...

Hej, ako imate vremena, posetite moj blog:
www.serbian-macho.blogspot.com!
HVALA UNAPRED! :)