All I want for Christmas is…

19 listopada 2009



Nisam baš neki gadget freak, ali evo jedne stvarčice koju bih stvarno volio. Istina, radi se o nekako ženskastom gadgetu. Pa tko još uopće čita knjige osim nadobudnih žena i gejeva? Nije li čitanje knjiga, onako, malo ženskasto? Malo, onak, gejiš? Malo, onak, za šmokljane?

Ja sam jedan od onih koji su govorili da Internet nikada neće zamijeniti novine, televiziju ili knjige. Očito je da nisam baš neki vizionar.

Ima li boljeg osjećaja, nego napraviti si kavicu i uzeti novine u nedjeljno jutro? Osjetiti taj miris svježeg novinskog papira? Ne sjećam se kada sam zadnji put kupio novine u nedjelju.

Dobro, još sam itekako vjeran televiziji. Big Brother na internetu? Ma ne dolazi u obzir. Užasno sam tužan što ove jeseni nema BB-a.

Ima li boljeg osjećaja uzeti neku dobru knjigu u ruke, dok kućni ljubimac gleda Tarzana i izgubljeni grad? Osjetiti papir pod rukama, vrtiti knjigu sa svih strana, pročitati kritike sa zadnje stranice, bibliografiju, pogledati kada je objavljeno prvo izdanje? Baciti povremeno pogled na ekran televizora kada se kućni ljubimac nasmije ili gundžati što vam ometa čitalačku koncentraciju moleći vas da pogledate neku super scenu?

Bojim se da ipak ima boljeg osjećaja, a ime mu je Kindl. Možda baš nije bolji osjećaj, ali je sigurno nekako praktičniji, a to je valjda danas ipak najvažnije.

A evo još jednog zgodnog gadgeta, na kojeg sam upravo naletio. Weener Kleener Soap. Ako vam nije jasno, radi se o sapunu s rupom u sredini koji je namijenjen pranju jel, ovaj, pišonje, pardon my French, a sve u svrhu bolje higijene i zabave pod tušem. Svega nekoliko brzih poteza i visuljak će biti čist i spreman za uporabu. Navodno na E-Bayu imaju i rabljenih. Samo, ne bih htio zvučati neskromno, ali nije li ta rupa nekako malena?


p.s. "All I want for Christmas..." odnosi se na prvi gadget, mada kada malo bolje razmislim...

7 komentara:

survivor kaže...

Ja sam još uvijek pobornik knjiga u starom obliku, ali kako ih imam doma na stotine, ni ne stanu mi više u stanu možda bih trebao preći na tako nešto. a ovaj sapun? Pa tko bi kupio rabljeni?? lol.

btw. kod mene neki vode pravi mali rat komentarima oko one erotske priče, uopće ne znam što da radim.

Jonasy kaže...

Čuj, kriza je, rabljeni možda i nije loša ideja :-).

A što se komentara tiče, ma pusti ih, koliko vidim nije ništa strašno.

survivor kaže...

Eh da, samo se Omar zapalio, ima blagu alergiju kako mi se čini. Lol. Ne znam više što da si mislim, jeli fakat neki klinac ili neki serator, sve mi se viši čini da je serator.

Rezzy kaže...

Uuu, vidim ja oni najkvalitetniji su ostali aktivni na blogu. Neka, neka... Meni se ne da baš ali sam napisao neš novo tek toliko da se javim. Vidim, i dalje su postovi zanimljivi. Samo tako dalje...
Uživaj!

Jonasy kaže...

Hvala na posjeti Rezzy i na pohvalama. Navrati opet :-)

NShappy kaže...

kad se selis, kao ja, nekoliko puta u par meseci, pocnes da mrzis sve knjige, i to koliko su teske... no, ipak, nista mi nije draze nego citati novu knjigu na pauzi... :)

Jonasy kaže...

U pravu si, te kutije s knjigama su uvijek najteže... Ali slažem se, knjiga u ruci je ipak knjiga u ruci. Ovo bi vise moglo poslužiti kao kakva pomoćna stvar... Ma ipak volio bih vidjeti i osjetiti kako Kindl funkcionira i kako "leži" u ruci.