Pjevate li pod tušem?

10 studenoga 2009

Znao sam se čuditi ljudima koji pjevaju pod tušem, zapravo kada bolje razmislim, nisam niti znao nekoga tko pjeva pod tušem, sve do nedavno. Mislio sam da je to u stvari samo običan urbani mit koji se provlači kroz filmove, literaturu i časopise, jer zašto bi netko htio pjevati pod tušem? To mi je otprilike bilo u rangu čitanja novina na WC-u, a o tome da niti ne govorim. Tko uopće želi produžavati trajanje te stvari?

Uvijek se tuširam u zadnji tren pred nečim važnim. U zadnji tren pred spavanje, u zadnji tren pred odlazak na posao, u zadnji tren pred izlazak van, u zadnji tren pred, jel, ovaj… Uvijek nekako gledam da to obavim što brže jer se uvijek nekuda žurim.

Kako nikad ne reci nikad i pazi što misliš jer bi ti se moglo dvostruko vratiti (kako sam to već bezbroj puta ovdje spomenuo), neki dan sam shvatio da sam postao neizlječivi ispodtušni pjevač. Odjednim mi je to sinulo, makar se to nije dogodilo niti jučer, niti prošli tjedan. Traje to mjesecima, možda i više. Ne znam niti sam kako je sve započelo, ali neki dan sam postao svega zaista i svjestan. Ja sam ispodtušni pjevač i morao sam se samom sebi nasmijati.

I logično je da pjevam pod tušem, jer zvukovi vode prigušuju neartikulirane zvukove koji izlaze iz mojih usta. Sve moje ranije pokušaje pjevanja u javnosti, a to je u stvari bilo samo ispred kućnog ljubimca, on je u korijenu sasjekao. Ne računam pjevanje po raznim bučnim događajima gdje niti osoba koja stoji uz mene zbog buke nema šanse čuti išta od mog pjevanja, ako se to uopće može nazvati pjevanjem. Ne ljutim se na kućnog ljubimca, jer znam da ima potpuno pravo. Zapravo kada mi je dosadan ili me nečim gnjavi, obično ga pitam želi li da mu nešto zapjevam, što je obično dovoljno da se nasmiješi i promjeni temu.

Pod tušem obično pustim glas uz kakvu pjesmu koju sam netom čuo na radiju, ali sam primjetio da imam i omiljenu pjesmu koju gotovo uvijek zapjevam kada mi ništa od radijskog programa nije ostalo u glavi. Znate onu staru:
A la la la la long,
a la la la la long long li long long long
c'mon
A la la la la long,
a la la la la long long li long long long
Hey!
girl I want to make you sweat
sweat till you can't sweat no more
and if you cry out (ovdje sam mislio da pjevaju: and if you cray-ay…)
I'm gonna push it
push it some more
A la la la la long,
a la la la la long long li long long long
Hey!

Nije mi jasno, otkuda mi ta pjesma? Zbog čega je se sjetim ispod tuša? Krije li se u tekstu kakva podsvjesna poruka? Čisto sumnjam, a time mi je misterij još i veći.

Uglavnom, pitam se što je slijedeće? Hoću li uskoro postati i wecoidni čitač novina? Na svu sreću novine već odavno ne kupujem. Brinu me jedino reklame za shopping centre i ostali junk-mail. Iskreno, dogodilo mi se već više puta da sam sa sobom na WC ponio koji prospekt za Billu, Kaufland, Baumax, Bauhaus, Konzum, Lidl, Mercator, Getro, Emmezetu, Interspar ili (meni najdraži) za Kiku. Da znam, tipično! Pa neće mi valjda omiljeni biti alati iz Bauhausa? Eventualno možda cvijeće iz njihova vrtnog centra.

Uglavnom, fakat ljepše prođe vrijeme na WC-u, jedino što ne stignem proučiti niti dvije stranice, a ono već gotova stvar. Čak, od kada više prospekte ne stavljaju u kastliće nego na za to predviđenu metalnu vješalicu u hodniku, iz čista mira i ničim izazvan sam ih uzimam i nosim u stan. Ipak priznajem, najradije ih čitam uz jutarnju kavu. Problem je jedino to što me obično ta jutarnja kava protjera u roku odmah, pa trčećim korakom i s Kikinim prospektom u ruci (jer baš je super ona posteljina na 9. stranici ili onaj špajz-servis na 11. i ne mogu odvojiti pogled s njih) pojurim tamo gdje i car ide pješke.




Tražeći kakvu prigodnu ilustraciju za ovaj post, naletio sam na ovu sasvim zgodnu zavjesu za tuš. Pitam se, može li se nešto slično nabaviti u Kiki? Ako Kika iznevjeri, ovdje je rezervna opcija. Vjerojatno bih u tom slučaju morao promijeniti moj omiljeni ispodtušni hit. Možda u It's a Raining Men, Hallelujah, It's a Raining Men (i to original od The Weather Girls)? Mada, i ova verzija je prilično simpatična:



Mislim ono, našao sam ja još mnoštvo drugih zgodnih ilustracija koji bi sasvim lijepo pristajale uz ovaj post, ali bukvalno, nevjerojatno i neopisivo zgodnih ilustracija, no nekako si mislim da nije baš u redu da budem prostak u dva posta za redom. Mislim ono, ako mi ne vjerujete, probajte vi guglati slike (safe search off) za "muscle hunk horny stud beefcake hot hot hairy yummy wow drop-dead absofuckinlutly gorgeous guy in the shower", pa ćete vidjeti što ćete dobiti u rezultatima. Stoga, evo još samo jedne slikice. Mislim ono, mokar je, vjerojatno je upravo izašao ispod tuša, dakle objava u sklopu ovog posta je sasvim opravdana, a ostatak (priče ili nedostajajućeg dijela tijela, izaberite po volji) možete i sami zamisliti. Uffff, ja već zamišljam!




I još za kraj, i kad sam već kod Kike, jeste li možda primjetili kako nas dućani već spremno čekaju u blistavom prazničnom ruhu? Mene to veseli, moram priznati. Inače, nisam kupovao božićni nadstoljnjak ili mirišljave svijeće u Kiki. Bio sam u  susjednom Lidlu i opet su me zahebali. Baš sam se napalio za jednu zgodnu jeftinu vesticu koja je u njihovom katalogu na akciji. Mislio sam si (tko zna možda je to čak bilo i na WC-u), da bi bila baš zgodna za kućnog ljubimca za izležavanje pred televizorom u ove hladne dane što nam slijede, kad ono hladan tuš u Lidlu. Vestica je od 50% pamuka i 50% poliestera! Pa zar oni misle da je moj kućni ljubimac poliester kind of guy?! da ne mislite da sam škrtac, za sebe znam kupiti koji komad odjeće na još puno gorim mjestima. Jesam možda svašta, ali na marke se definitvno ne palim, a niti moj kućni ljubimac.

Svašta sam uspio ugurati u ovaj post i sve mi se nekako fino poklopilo, pa mislim da je ovo pravi trenutak za nastavak moje dugogodišnje tradicije koju sam uveo pretrpošle godine, a to je da vam upravo ja prvi poželim sretan Božić i Novu godinu. Mislim ono, naljepljene čestitke po izlozima dućana se ne računaju. Siguran sam da su se mnogi već nestrpljivo pitali kada će više doći onaj trenutak. Dakle, evo ga. Sve najbolje vam želim!


2 komentara:

tdw kaže...

Ništa mi ne spominji, obožavam mokre dlakave muškarce (uzdah)!

Nažalost, dosad sam sreo jednog jedinog dlakavog (ne moram ni napisati o kome se radilo i koliko je bio užitak tuširati se s istim), ovo ispada "nacija bezdlakih" (nisu se brijali, jednostavno su prirodno gotovo potpuno glatki!?).

Where have all the hairy guys gone? :'-(

NShappy kaže...

ja sam dlakav :-)