Ako me sad nije kap

31 siječnja 2010

… onda ne znam kada će. Možete li vjerovati da je ova pjesma stara 25 godina? Upravo sam to pročitao! A sjećam se kao danas kada sam je prvi puta čuo na radiju… ili sam je prvi puta ipak vidio na televiziji? Izgleda da se ipak ne sjećam baš tako dobro, godine su u pitanju… Uglavnom, sjećam se da sam pomislio Koja jebeno dobra pjesma, nešto tog tipa. Ili sam možda pomislio Koji jebeno dobar spot? Uglavnom, sigurno je samo to da sam nešto pomislio i da mi se pjesma odmah svidjela i to strahovito. Što bi rekli naši stari, više ne rade ovako dobre pjesme.

Les Rita Mitsouko: Marcia Baila



Ponekad mi je teško shvatiti da se pjesme moje mladosti sada vrte, čak niti ne na VH1, nego na VH1 Classic! Za neke današnje klince ta glazba je kao što su za mene bili recimo Beatlesi. Gdje su prohujale te godine?

Evo još jedne super stvari iz tog vremena, slične, samo još jače izlomljenog ritma. I ovu sam pjesmu jako volio, i još je volim. Upravo je nevjerojatno koliko su Siouxsie imali super pjesama… Vrijedi odvojiti kojih pola sata na YouTube-u.


Siouxsie & The Banshees:  Peek-A-Boo




I dalje baš nemam inspiracije, a bolje mi je da ju dobijem što prije, jer danas ja kuham ručak. Još moram do placa skočiti, a već je skoro 11h!. Siguran sam samo u to da ćemo imati finu domaću juhicu, a ostalo, vidjet ću što danas nude kumice. Možda dobijem kakvu ad-hoc inspiraciju. Možda napravim i neki kolač? Možda neki jako fini? Želim vam ugodnu ovu snježnu zimsku nedjelju.

8 komentara:

tdw kaže...

Evo još primjera za loše raspoloženje:

Magazin: Starimo, dušo
Marko Perković Thompson: Stari se
Novi fosili: Dunjo mirisna

Nastavi niz... ;-)

Leona kaže...

"izgleda da se ipak ne sjećam baš tako dobro,godine su u pitanju...":-)) Volim tvoju ironiju,duhovitost,volim način na koji sagledavaš stvari...jebeno si dobar.

Jonasy kaže...

Slavonski Dukati - Nije mi lako stari se polako :-)

Leona, svašta kažu o ironiji, ali hvala svejedno :-)

Leona kaže...

i volim tvoju dobrotu,ne znam,mislim da imaš dobro srce,dušu,a to je nešto najljepše što se može imati.
Nego,šta to svašta kažu o ironiji?

Jonasy kaže...

Pa... neki kažu da je ironija hrabrost slabih ili oružje slabih, ali ja mislim da to vjerojatno govore oni koji ironiju ne razumiju, oni koji nemaju smisla za humor ili oni koji nisu u stanju biti ironični. Ironija je vrlo često bliska crnom humoru, pa, iskreno, nisam sasvim siguran koliko je pozitivna. U jednom sam postu došao do zaključka da sam, između ostalog, i mizantrop, pa je valjda logično da ponekad (možda i često) znam biti ironičan. Ali problem je da sam u tom postu, ustvrdivši da sam mizantrop, zapravo opet bio ironičan :-). Ko bi ga znao...
Ali svejedno, kad malo bolje razmislim, ima nešto u tome da je ironija oružje slabih...

A što se mog srca tiče, hvala, ne preostaje mi ništa drugo nego se s tobom složiti. To naravno ne znači da nemam o-ho-ho drugih mana, ali ih možda dobro skrivam :-).

Anonimno kaže...

jako dobar blog ako si zainteresiran posjeti moj blog pod zazivom dalmapolis1 na blog.hr

Anonimno kaže...

starimo... godine lete... razumijem to (iako nisam nikad čuo te dvije stvari koje si objavio u postu)... (imam 28)

Jonasy kaže...

Nikad ih nisi čuo? Samo ti dolijevaj ulje na vatru...