Husbear

17 siječnja 2010



Nekako u zadnje vrijeme i nemam baš previše inspiracije za napisati koju riječ na blogu. Nije da nemam vremena, jednostavno se radije ušuškam uz mog kućnog ljubimca i gledamo TV, kuhamo, jedemo, spremamo stan, peremo veš, čitamo, pijemo čaj, mazimo se, pa onda kud to već ponekad zna odvesti.

I onda si mislim, bolje da objavim ovdje kakvu zgodnu slikicu koja će vam uljepšati ovu nedjelju, nega da meljem gluposti i mrljam nešto na silu. I tako, baš dok sam tražio na internetu koja je najbolja marka za bušilice i borere, neki čudni putevi me odveli na stranicu Ti-šrtova Ajaxx63. Da odmah neke preduhitrim, naravno da nikad ranije nisam čuo za tu marku, ali izgleda da je poprilično popularna među gej populacijom, zapravo isključivo je i namijenjena gejevima.

Radi se o američkoj marki koja postoji već skoro 15 godina, a o popularnosti svjedoči i to da osim svoje originalne američke web stranice imaju i stranice posebno namijenjene za azijsko, češko, englesko i njemačko tržište, barem koliko sam ja uspio istražiti.

Ono što ih razlikuje od (većine) drugih sličnih marki, su provokativni i dvosmisleni natpisi nesumnjivo gej konotacije, tako da mi se čini da je potreban izvjesna doza hrabrosti da neku njihovu majicu obučete u javnosti, barem ovdje kod nas.




U tom moru majici, našao sam i jednu za koju mislim da bi savršeno pristajala mom kućnom ljubimcu, barem da ju doma nosa dok se mazimo. Možda mu je i naručim za rođendan.



Zanimljiva mi je ta riječ «husbear», već sam na nju i ranije znao naletiti, naravno također dok sam po internetu tražio alate i autodijelove. Dolazi od «husbe» + «bear», gdje je prva naziv za životnog partnera ili mušku osobu s kojom netko živi u dugotrajnoj ljubavnoj vezi, a da nisu oženjeni, a «bear», valjda je svima jasno tko su to medonje. Iz svega toga valjda je opet ponovno jasno da «husbear» označava osobu u, naravno, gej dugotrajnoj vezi koja je uz to i «bear» ili poprilično dlakav.

Moram priznati da mi dobro zvuči: husbear! Nekako mi je ta riječ seksi. Husbear! Probajte ju izgovoriti, onako, pomalo grubim RTL-Televizija, ali i lagano ljutitim u jednu, a maznim u drugu ruku, glasom? Hus-bear! Je, definitivno je seksi, uopće nemam dvojbe. Taman za mog kućnog ljubimca.

Možda bih ovdje mogao mog kućnog ljubimca početi zvati husbear? Ali onda opet, možda i ne bih trebao. Nastojim koristiti što je moguće manje stranih riječi. Nisam pri tome fundamentalist, ali ipak se nastojim kontrolirati. Kada bi barem postojao nekakav dobar prijevod riječi husbear? «Muž» + «Medo»? Mudo? «Muž» + «Medonja»? Mudonja? Onak, šta-ja-znam? Pa i nije baš nešto? Nije da meni nešto vezano uz muda a-priori ne bi trebalo biti seksi, ali ipak «mudonja»? Ma zapravo, seksi je «mudonja», ali, šta-ja-znam, i nije baš prikladan izraz za nekoga s kime dijelite život? Više je to izraz kojeg možete upotrijebiti, šta-ja-znam, kad se npr. ujutro probudite i prvo što vidite je golo dupe vašeg husbeara koji pokraj kreveta, tik ispred vašeg nosa, oblači gaćice, pa mu mazno kažete "Dobro jutro mudonjo", ili, ne-znam, ležite na nekoj osamljenoj prekrasnoj šljunčanoj uvalici na moru, uhvatite svog husbeara za muda i kažete mu "Hajde mudonjo, diži se idemo u vodu", ili recimo idete spavati, uđete u kupaonicu gdje se vaš husbear upravo briše u kadi nakon tuširanja, lagano se sagnete i poljubite ga nježno u glavić i kažete "Laku noć mudonjo"... Mislim kužite, ima bezbroj situacija i prilika gdje možete svog husbeara zvati "mudonja", ali mislim da ovo nije jedna od njih.

Osim natpisa, druga stvar što Ajaxx63 razlikuje od (većine) drugih sličnih marki, su i zanimljive marketinške kampanje. Slika na vrhu posta je dio najnovije kampanje za novu kolekciju, a još koja sličica slijedi, kao po običaju, nakon klika.

3 komentara:

tdw kaže...

He, he... Samo mali podsjetnik: vidio si ti već te majice na mojem blogu, čak si i ostavio dva-tri komentara :-P

Istina, bilo je to 09.09. davne 2008., ali ipak...

Jonasy kaže...

Vidiš, ne sjećam se. Mora da sam gledao u nešto drugo, a ne u same majice ;-).

ian35 kaže...

aj,ajajajajajaj koji slatkiš!!!!

na njemu bilo koja marka dobro stoji, ali vidim ja na njemu još štošta ;)