Obračun kod O.Gay. Coralla

23 siječnja 2010



Gledamo jučer stari vestern film Obračun kod O.K. Coralla i izgleda da sam ja jedini na svijetu koji u tom filmu vidi gej podkontest u odnosu Wyatta Earpa (Burt Lancester) i Doc Hollidaya (Kirk Douglas). Bilo je valjda 5-6 scena gdje sam prokomentirao nešto u stilu «Pa ovo je gori pederluk od Brokeback Mountaina!», naravno kada se uzme u obzir da je film snimljen 1957. Kućni ljubimac nije komentirao, što sam ja shvatio kao njegovo odobravanje mojih tvrdnji.

Ne budi mi teško, bacio sam se na malo istraživanje na internetu ne bih li pronašao potvrdu mojih sumnji, ali uzalud. Izgleda da sam stvarno jedini na svijetu kojem tu nešto smrdi. Pitam se, ne bi li to trebalo nešto govoriti o meni? Ili sam najoštroumniji čovjek na svijetu ili sam možda pak najopterećeniji? Preletio sam čak i biografije Wyatta i Doca, Burta i Kirka, tražio bilo kakve naznake pederluka, išao sam provjeriti da režiser ili možda scenarista nisu neke stare hollywoodske tetke, ali rezultat mog istraživanja je ništa, zero, nada. Pa čak ni tetke na blogovima ni da zucnu, ali pretpostavljam da je tome razlog to što ovaj žanr filmova i nije nešto posebno popularan među njima (nama). No svejedno, i dalje sam uvjeren da je tu kakva tetka umiješala prste i podvalila pederluk pod mačo priču sa Divljeg zapada. Pa pogledajte samo Burta i Kirka, ne bi li oni bili idealan par? Baš si nekako pašu zajedno. Ako ništa drugo, siguran sam da je barem casting tim sumnjiv.

Inače, volim vesterne, još tamo od malih nogu. Rado se sjećam nedjeljnih popodneva uz kakav dobar vestern, a i sada baš mi fino legne kad nas neka televizija iznenadi sa kakvim bezvremenskim klasikom, kao što je to jučer bilo s Obračunom kod O.K. Coralla.

3 komentara:

Leona kaže...

ti si najostroumniji covjek na svijetu...:-)bez zajebancije.

Jonasy kaže...

Ajde nemoj zajebavat Leona :-)

Leona kaže...

:-)))))pa ne zajebavam!