Malo Bollywooda

16 prosinca 2010

… mislim da još nikome nije škodilo.



Ona se zove Madhuri Dixit i jedna je od najpopularnijih bollywoodskih glumica i plesačica, a ovdje  samo otvara usta, dok je prava pjevačica Sunidhi Chauhan. Tekst pjesme je vrlo zanimljiv, iako mi nije sasvim razumljiv ni na engleskom prijevodu. Ako vas zanima, naravno da ga se može pronaći na netu. Uglavnom, od frajera je valjda dobila naušnice na poklon što ju je toliko razveselilo da je pozvala cijeli bazaar na ples. Onda nešto malo kasnije je valjda izvadila piercing iz nosa i dala ga presvuć zlatom i kada je takva prekrasna izašla na balkon svi su joj se divili i ona je opet sve na bazaaru pozvala na ples, aaja nachle, aaja nachle. Mislim, uopće nije toliko loše, ako se usporedi s npr. korovom i hibiskusom, ali je zato produkcija vrhunska, ne bi je se ni Hollywood postidio.

Gledao sam neki dan na TV-u film s Jimijem Mistryjem, možda čak i jučer, evo u koje sam godine došao da se više ne sjećam niti što sam jučer ručao. To me potaklo da odem malo jutubat film Seks guru u kojem je Jimi glumio. Jimi je, inače, britanski glumac indijskog porijekla. Ima u tom filmu jedna komična plesna scena koja je meni valjda jedna od najboljih filmskih scena svih vremena. I onda tako, mic po mic, logično sam nastavio s jutubanjem Bollywooda. Tu se svakakvih stvari može vidjeti. Aaja Nachle mi se posebno svidjela. Osim što pjesma brzo ulazi u uho, nekako mi se video (zapravo isječak iz filma) učinio sasvim prikladnim za ovo predbožićno vrijeme. Znam da su u videu Indijci, hindusi, koji, zamislite, uopće ne vjeruju u Božić i malog Isusa, ali sve te silne šljokice, lampice, sige i ledeno plava boja koja podsjeća na svjetlucavu zimsku noć, sve me to nekako podsjetilo na Božić. Gledajući video, bio sam gotovo siguran da će se u svakom trenutku iza onih stupova na pozornici pojaviti tri mudraca.

Dobro, ako ne baš za Božić, onda je video svakako prikladan barem za novogodišnji program na HTV-u. Ne znam ima li među vama dovoljno starih da se sjećaju novogodišnjeg programa TV Zagreb iz 70-tih i 80-tih i uzbuđenja koje je zbog njega trajalo i nekoliko tjedana prije Silvestrova. U Studiju ili Kritičnoj točci su nam na kapaljku davali informacije o tome kakve nam se sve fantastične silvestrovske emisije spremaju i to s kakvim sve ne fantastičnim zabavljačima. Kao dijete, pa čak i kasnije, svake godine s velikim uzbuđenjem i znatiželjom sam očekivao to čudo od novogodišnjeg TV programa. Sjećam se kada sam prvi puta s društvom slavio doček Nove godine izvan kuće, mislim da je bio prvi srednje, jedna stvar koja me brinula je bilo to što neću moći gledati novogodišnji TV program. Tješilo me što je tada Nova godina bila valjda najveći praznik i što se novogošnji program reprizirao još barem pet dana nakon dočeka. I tako bi, konačno, ipak došlo Silvestrovo i taj toliko očekivani TV program, da bi se onda sutradan, naravno, svi žalili kako je program bio očajan i dosadan. Bez obzira imamo li samo dva ili sto TV programa, ljudi će uvijek prigovarati da se nema što gledati.

Ali kada sam već kod Bollywooda, pretpostavljam da, kada se zasitimo turskih sapunica, možemo očekivati navalu onih bollywoodskih. Nakon Europe, SAD-a, Meksika, Srednje i Južne Amerike, pretpostavljam da je i na njih konačno došao red, pogotovo sada kada kreću RTL2 i DomaTV, pa više neće imati na lageru dovoljno repriza za popunjavanje svojih TV programa. Koja će to tek uživancija biti. Jedino, tek što smo počeli malo natucati turski, a već ćemo morati početi učiti hindu.

Evo za kraj strašno simpatičnog Jimija Mistryja, iz već spomenutog Seks gurua i to s dijalozima sinkroniziranim na hindu. Uživajte.

5 komentara:

tdw kaže...

Meni je i dalje najbolja pjesma i "spot" uvodna špica za film "Dostana"

http://www.youtube.com/watch?v=Uv9uTI_4UG8

Shut up & bounce! ;-)

mauro kaže...

dio si najboljeg pocetka dana uz jutarnju kavu, naravno, onda kad se oglasis novim postom.jednom od svojih najdrazih pisaca svako dobro i srecu povodom nadolazecih blablabla.....

Marijana kaže...

i meni je Jonasy omiljeni pisac, on i Dostojevski.

Jonasy kaže...

tdw, shvaćam te u potpunosti :-)

maurrroooo, hvala na pohvali i lijepim željama. I tebi svako dobro :-).

Marijana, hahaha, ajde molim te :-). Hvala anyway :-)

Marijana kaže...

ozbiljno. bez zajebancije.

nema na čemu anyway :)