Mislim da svaki objektivan i dobronamjeran posjetitelj ovog bloga jednostavno mora priznati da sam se tijekom ovih godina, od kada postoji ovaj blog, uvijek trudio objavljivati mnoštvo korisnih savjeta. Bilo je tu zaista svega. Od toga kako se obući, kako opremiti životni prostor, kako komunicirati u poslovnom svijetu, kako postati porno glumac, kako nataknuti kondom, pa sve do onih zaista elementarnih pravila bontona poput toga kako ne zapišati školjku za WC ili kako se temeljito i pravilno očistiti nakon obavljanja velike nužde. Zaista, raspon je velik i, ako mogu nesebično dodati, pomalo i zadivljujući.
U ovo pretpraznično vrijeme, tradicionalno volim objaviti i pokoji korisni savjet ili ideju o mogućim poklonima za drage vam osobe. Znam kako je teško odabrati pravi poklon za baš svaku osobu koju želite darivati, jer i ja svake godine mučim istu brigu. Moram se pohvaliti da sam ove godine većinu božićnih poklona kupio još u studenom, što je, vjerujte, veliko olakšanje. Pri kupnji sam se vodio onom starom iz reklame za Milku: Sreća je u malim stvarima. Istina, ostalo mi je još nekoliko osoba za koje još nemam ništa, a među njima je i moj KLJ. Ali to je valjda uvijek tako, onima koje najviše volimo, najteže je pokloniti pravu stvar.
Uglavnom, i ove godine naletih na nešto što bi, nadam se, nekima moglo skratiti muke traženja idealnog poklona. Radi se o knjizi "Natural Harvest - A collection of semen-based recipes":
Ili u mom nezgrapnom prijevodu: "Prirodna žetva - Zbirka recepata temeljenih na sjemenu".
Nije u pitanju još jedna dosadna veganska kuharica, a naziv je zapravo zgodna igra riječima. Autor, Paul Photenhauer, pod «sjemenom» ne misli na sjemenke, žitarice, klice, orašaste plodove i ostale tipične sastojke veganske kuhinje, nego kao sastojak koji povezuje sve recepte zapravo nudi muško sjeme. Da dobro ste pročitali, u pitanju je sperma, proizvod ejakulacije. Sada je valjda malo jasnija i fotografija na koricama kuharice odn. njezin dvosmisleni nagovještaj.
Znam da se sada nekima povraća i razmišljaju dokle ide ovo naše moderno društvo i što sve neki nisu u stanju napraviti za malo pažnje i novaca, dok drugi već oblizuju usne i razmišljaju: "Pa konačno!". Ovi drugi, knjigu mogu kupiti ovdje. Ne bih se, ovako javno, svrstao niti u jednu od te dvije skupine, samo prenosim riječi autora:
Sperma nije samo hranjiva, ona također ima prekrasnu teksturu i iznenađujuća kuharska svojstva. Kao vino i sirevi, okus sperme je kompleksan i dinamičan. Proizvodnja sperme je jeftina i obično je na raspolaganju u mnogim, možda i u većini, domova i restorana. Usprkos svim ovim pozitivnim odlikama, sperma ostaje zanemarivana kao hrana. Ova knjiga nastoji to promijeniti. Jednom kada prevladate moguće početne nedoumice, iznenadit ćete se kada shvatite kako je sperma divna u kuhinji. Sperma je uzbudljiv sastojak koja svakom jelu može dati zanimljivu notu. Ukoliko ste strastveni(a) kuhar(ica) i ne bojite se eksperimentirati s novim sastojcima – zaljubit ćete se u ovu kuharicu!
Autor, valjda u samoobrani, navodi kako smo ljudi omnivori, pojest ćemo gotovo sve. Ako ima dobar okus, ako nas čini sretnima, daje energiju, hranjivo je ili daje ugodnu teksturu, već ćemo nekako pronaći način da to i pojedemo. Hranu koju mi smatramo čudnom ili odvratnom, u nekim drugim dijelovima svijeta smatraju delikatesama. Tako je nacionalno jelo Švedske trula riba (fermentirana haringa), Australci će po doručku posipati koncentrirani ekstrakt kvasca, Britanci vole krvavice, a u Peruu će vam s ponosom poslužiti zamorčića. Istovremeno, Europljani i Amerikanci konzumiraju ogromne količine mlijeka i drugih mliječnih proizvoda čiji su osnovni sastojci izlučevine mliječnih žlijezda krava, ovca, koza itd.
U ovo doba krize, kada su namirnice itekako skupe i kada svi režemo kupone iz kojekakvih reklamnih prospekata, ne bi li uštedjeli koju kunu, ekonomičnost sastojaka ponekad itekako igra veliku ulogu. U knjizi se nalaze recepti koji pokrivaju kompletan fancy obrok, od koktela i pića, predjela, glavnih jela, umaka (logično), pa sve do deserata. Tako se tu mogu pronaći irska kava s puno vrnja, malo slaniji kavijar, glazirani losos na žaru, muške kamenice (na slici), pečena janjetina s finim umakom, rezanci u pikantnom umaku, kokošja juha s okruglicama, posebno kremasti krumpir purée (kad smo već fancy), umak za roštilj, čokoladni tartufi s bijelim punjenjem, tiramisu iznenađenje ili, recimo, kremaste palačinke.
Evo recepta za High Protein Smoothie bezalkoholni koktel. Ja bih to preveo kao visokoproteinski ukliznik.
1 čaša nasjeckanog kivija
1 zrela banana
1 čaša mlijeka od soje
1-3 žličice sperme
kockice leda
Miksajte sastojke dok ne postanu tekući. Napomena: kivi možete zamijeniti s breskvama ili jagodama.
Irska kava s puno vrhnja
1-2 shotova whiskyja
2 žličice smeđeg šećera
Vruća svježe skuhana kava ili dupli espresso
Meko tučeno vrnje
1 žličica sperme
Ukoliko koristite svježe ejakuliranu spermu pustite je da se malo «otopi» prije nego nastavite s pripremom. Otopite smeđi šećer i spermu u čaši s whiskyjem. Sperma ponekad zahtijeva dodatno miješanje kako bi se sasvim otopila, ali to je vrijedno truda jer gromuljice sperme nisu poželjan stilski dodatak u ovom umirujućem piću. Nasipajte kavu do otprilike 1,5 cm od ruba čaše. Na vrh pažljivo dodajte meko tučeno vrnje.
Kod pripreme ovih recepata trebalo bi imati na umu:
- Koristite samo svježu i zdravu spermu;
- Okus gotovog jela može varirati ovisno o kvaliteti i porijeklu sperme, kao i onoga što je ejakulator pojeo dan ranije;
- Važno je dobro planirati. Budite realni u tome koliko ćete sperme imati na raspolaganju na dan kuhanja;
- Ukoliko hranu poslužujete gostima, upozorite ih što mogu očekivati za obrok.
Moralna dilema koja se meni nameće u cijeloj ovoj priči je ne graniči li sve to s kanibalizmom?
Ako ne, onda dobar tek!
6 komentara:
ako vam trebaju bilo kakvi savjeti posjetite nas
http://psiholoskisavjeti.blogspot.com/
Hvala na ponudi. Mogu razumjeti zašto ste je dali... Vjerojatno ste pročitali koji od mojih postova :-)
Jonasy kaže...
Hvala na ponudi. Mogu razumjeti zašto ste je dali... Vjerojatno ste pročitali koji od mojih postova :-)
____________
:)))))))))) Jonasy, kralju!
Mislim da ni jedno od navedenih jela, kad bi bio unaprijed upozoren za ''začin'' ...nebi mogao konzumirati. Nekad je u neznanju spas! :-)
....a inače....svjež začin....direktno iz pakiranja.....mmmm...to je sasvim ok (ovisno o proizvođaču naravno)
mystery, što se tiče tvoje prve tvrdnje, slažem se s tobom, a što se tiče druge, ovo sa svježim začinom, jel ovaj, ne bi se štel mešat, ali i tu se u principu slažem. :-)
hvala sto si mi predocio kanibalizam u meni. i'm praud to be canibal :-)
abazavam ju
Objavi komentar