Nadam se da ste svi čuli za Sade

21 veljače 2010

Ne znam je li to ono što zovu proljetni umor, ali ja sam stvarno umoran ovih dana, iako proljeće zapravo još nije počelo i iako je današnji dan više nalikovao kakvom tmurnom i kišovitom jesenjem danu. Ovih dana gotovo svaki dan zaspim pred televizoram već tamo negdje oko 21h. Neki put me kućni ljubimac probudi prije nego ode spavati, obično neuspješno, jer ne diraj lava dok spava, a najčešće me pokrije i ostavi da se sam probudim u neko gluho doba noći i odvučem za njim u krevet. I tako svako dan. Radim od 9-5, ravno doma, nešto jedem, dok se okrenem i već je 9 sati… Neki dan na radiju pričaju kako što smo stariji to nam treba manje sna. Kod mene je sve naopako.

Nadam se da je to proljetni umor. A sjećam se da sam ranije, kada bi netko spomenuo proljetni umor, u sebi potiho mislio, ma daj, pričaš gluposti. I evo sada, vratilo mi se s kamatama. I nije to prvi put da mi se takve stvari događaju. Mislio sam ja tako da ljudi lupetaju kada govore kako ih boli glava ako ujutro ne popiju kavu, kako ih muči jesu li isključili peglu, sjećam se kako sam mislio kako netko može biti toliko glup pa da padne godinu na faksu! Svašta sam mislio, a treba itekako paziti što se misli. Nikako da to naučim.

Sade se vratila nakon 10 godina i to odmah u prvom tjednu prodaje ravno na 1. mjesto Billboardove top liste najprodavanijih albuma. Sjećam se kao da je jučer bilo kada sam prvi puta čuo Sade i to kako pjeva Smooth Operator, ali ovaj put se zaista sjećam. Pomislio sam, nevjerojatno kako dobra pjesma, nevjerojatno dobar zvuk, produkcija, sve mi je nekako baršunasto zvučalo, ali zaista se sjećam da sam to pomislio, a bilo je to prije 25 godina. Evo nove pjesme. Spot je po običaju izvrstan, a najviše mi se sviđa kada Sade kaže It's a wild, wild west, I'm doing my best, tamo negdje oko 0:45 min.


Sade : Soldier Of Love (Official Video) HQ
Uploaded by wonderful-life1989. - Explore more music videos.

Naravno da sam proteklih sat vremena, čekajući da vešmašina izvrti svoje, preslušavao stare Sadeine hitove na You Tube-u. Nekako mi je u ovo doba najbolje legla Feel No Pain. Bez obzira na pesimistične stihove, ritam naprosto tjera guzu na lagano njihanje u ritmu.

Sad još moram objesiti veš da se suši. Skoro će dva ujutro, a ja još budan!

6 komentara:

tdw kaže...

Naravno, i ja sam odmah poludio za "Soldier Of Love" :-D

Anonimno kaže...

Hello. And Bye.

Anonimno kaže...

jonasy! pisi jonasy! :):)
falis... :(

Leona kaže...

Jonasy,gdje si? Napiši samo jednu rečenicu da znamo da si dobro.

Jonasy kaže...

Tu sam, tu sam, sve OK. Hvala na brizi :-)

Leona kaže...

Uh,dobro je, OK si. Sad mi je srce na mjestu :)