EMIS - Europsko istraživanje seksualnih navika gej i biseksualnih muškaraca

24 kolovoza 2010

Klikni za anketu
EMIS je europsko internetsko istraživanje o poznavanju, stavovima i ponašanju muškaraca koji imaju seksualne odnose s drugim muškarcima, a vezano uz HIV i druge spolno prenosive bolesti. Projekt financira Europska komisija i to je najveće takvo istraživanje ikad provedeno u svijetu. Do sada je anketu popunilo preko 300.000 osoba.

Glavni cilj istraživanja je poboljšati nadzor i prevenciju među populacijom muškaraca koji imaju seksualne odnose s drugim muškarcima. Anketa se provodi u suradnji s organzacijama iz 31 zemlje i dostupna je na 25 jezika, nažalost ne i na hrvatskom. Razlog tome je što organizatori EMIS-a nisu uspjeli pronaći nikoga u Hrvatskoj, bilo među vladinim ili nevladinim organizacijama, tko bi se želio uključiti u istraživanje, prvenstveno u smislu prijevoda ankete i kasnije obrade podataka. Iz istog razloga EMIS nije niti promoviran u Hrvatskoj, no svejedno je anketu do sada popunilo oko 500 osoba iz Hrvatske.

EMIS se i dalje nada da će pronaći partnera u Hrvatskoj koji bi želio obraditi podatke osoba iz Hrvatske.

Više o samom projektu možete doznati ovdje: http://www.emis-project.eu

Tko su partneri iz drugih zemalja, možete pogledati ovdje.

Gdje ste Iskorak i ostali?

Istraživanje je otvoreno još samo nekoliko dana, do 31. kolovoza 2010., te unatoč nedostatku verzije na hrvatskom, pozivam vas da odvojite 15-20 minuta te popunite anketu na nekom drugom, vama bliskom jeziku. Pitanja su vezana uz vaše seksualne navike, zdravlje i veze, i potpuno je anonimna. Sudjelujući u anketi možete nešto i naučiti, a informacije koje ćete pružiti pomoći će boljem razumijevanju potreba homo i biseksualnih muškaraca.

Učinite nešto za naše dobro!

0 komentara: