Nije laku noć...

06 prosinca 2007

... dok debela pjevačica ne zapjeva. U ovom slučaju ne radi se o debeloj pjevačici, nego o Davidu Bowieu.

Primjetio sam kod Hrleta klipove o paraplegičarima skejterima. Ima jedan s trinaestogodišnjim klinjom, a u pozadini ide Space Oddity od Davida Bowiea. Taj klip koji bez puno riječi puno govori o pozitivnom stavu u životu (iako na gorko-slatki način čemu doprinosi i sama pjesma), podsjetio me na dvije pjesme - jedne od meni najdražih svih vremena i potako me da prije spavanja objavim još jedan post (nije da pokušavam samo ispuniti moju kvotu).

Pjesme koje slijede možda i pomalo govore o bitter-sweet melankoličnom stanju u kojem se trenutno nalazim, pa eto još jedan razlog za njihovo objavljivanje. Iako postoje razne interpretacije njihovih značenja, među njima i one o očitom kontekstu droge (s čime ja btw. nemam nikakvih dodirnih točaka), ne bih sada ulazio u to. Ako vas zanima, imate Google. U ovom postu zanimljiva mi je njihova melankolična atmosfera.

Ipak bih izdvojio mali dio iz jedne od njih:

I've never done good things
I've never done bad things
I never did anything out of the blue
A sada, čista umjetnost.

David Bowie: Space Oddity (Major Tom), 1969. (možete li vjerovati da je prošlo skoro 40 godina od objavljivanja ove pjesme).David Bowie: Ashes to Ashes, 1980., svojevrsni nastavak Space Oddityja.


Link na video.

A sada stvarno laku noć.

5 komentara:

hrle kaže...

on je jedan od prvih normalnih glazbenika koje sam počeo slušat nakon što sam najebo

back kaže...

pusti sve te pričee,,i nemoš virovat. evo prvi put naletija na ovaj blog,,i čoviče koji ovo pišeš svaka čast,,,nemoš virovat...evo več dobra dva sata šaram po njemu i ono sve zanimljivije od zanimljivijeg,,,,biče si takav i tiii,,,aj javi se,,pa da popričamo tu i tamooo....back_@net.hr....čujemo see

back kaže...

jav'seeeee

Anonimno kaže...

odličan si.
slaven178.blog.hr

rookie kaže...

al onak,bowie je zapravo totalno popljuvao space oddity u ashes to ashes zapravo,kaj ne?
il bar svoje stanje uma dok je pisao tu pjesmu,a meni je to smjesno,jer se isto fakat nemrem odlucit koja je bolja?
:)