Što psi čuju?

30 svibnja 2009

Klikni za ostatak posta...

U četiri zida

26 svibnja 2009

Možete se roditi u vojnoj zračnoj bazi (otac pilot i brigadir, majka medicinska sestra i kapetan), možete biti pilot 18 godina, vaša država može u vas uložiti preko 25 milijuna dolara, možete biti ratni heroj, imati 88 borbenih letova (Kuvajt, Irak, Afganistan… na stranu političke konotacije), možete dobiti 30 priznanja, devet medalja, od toga jednu za izuzetnu za hrabrost, ali ako se sazna da ste gay, odmah dobijete nečastan otkaz i to samo dvije godine pred mirovinu. Obrazloženje je da vaša homoseksualnost negativno utječe na moral, red i disciplinu, iako u vašoj bazi ima preko 4000 vojnika od kojih samo njih deset zna za vašu homoseksualnost, a među tih deset nije nitko od onih s kojima svakodnevno radite, nego isključivo nadređeni, odvjetnici i vojni istražitelji koji su vas špijunirali.



Brigadir Victor Fehrenbach ipak ne želi odustati, nego se pokušava boriti za svoja prava.

Ali to je u tamo nekoj dalekoj Americi… Kakve to ima veze s nama.


p.s.
Mislim ono, nevezano uz temu, prvo nisam ništa htio napisati, ali to je jednostavno jače od mene. Ne izgleda li Victor kao da je upravo ispao sa seta Top Gun 2? Mislim ono, niste li oduvijek baš tako zamišljali pilote? Mislim ono, ako ste ih uopće zamišljali... Ne kažem da sam ih ja ikada zamišljao ili da ih je bilo tko ikada zamišljao ili da bi ih bilo tko uopće i trebao zamišljati. Mislim ono, samo kažem...

Klikni za ostatak posta...

U četiri zida

25 svibnja 2009

Stvarno nemam ništa protiv homoseksualaca, ali zar baš moraju biti toliko dosadni? Zar ja paradiram zato što sam heteroseksualac? Kakva prava homoseksualaca, a što je s pravima nas heteroseksualaca? S kim se jebeš trebalo bi ostati između četiri zida…
Kada vaša voljena osoba završi u bolnici, normalno je da želite biti pokraj nje. Ali što ako vam osoblje bolnice to ne dopusti?



Lezbijka Janice Langbehn je sa svoje troje usvojene djece i partnericom Lisom Pond, s kojom je u vezi 18 godina, bila na odmoru na Floridi kada je njena partnerica završila na hitnoj zbog aneurizma. Janice je uzalud pokušavala otići u posjet na hitnu, ali osoblje bolnice to nije dopustilo pod izlikom da nisu u srodstvu. Lisa je ubrzo umrla u bolnici potpuno sama.

Janice kaže: Imam duboki osjećaj da sam iznevjerila Lisu jer nisam bila uz nju kada je umirala. Kako ću to prebroditi, ne znam, ako ću uopće ikada i moći.

Janice danas tuži bolnicu u Miamiju.

Članak iz New York Timesa
Langbehn-Pond obiteljski blog

Ovakvih slučajeva ima bezbroj, sigurno i kod nas. Rijetki se usude dići glas.

Klikni za ostatak posta...

Zaljubljen (puta dva)

24 svibnja 2009

Ne znam zbog čega imam potrebu stalno se pravdati zbog toga što pišem bedastoće. Pretpostavljam da postoje više mogućih odgovara. Ili sam zaista bedast, ili nemam povjerenja u sebe odnosno patim od pomanjkanja samopouzdanja, ili jednostavno nastojim preduhitriti one koji bi mi mogli prigovoriti plitkost mojih postova. Nisam siguran trebam li se uopće time opterećivati i ne mislim tu sada samo na moje postove. Treba li se čovjek zamarati što je i tko je, što o njemu drugi misle? Ili jednostavno treba živjeti kako mu se živi bez obzira na sve? Rekao bih ovo drugo, ali to je često lakše reći nego provesti u djelo.

Dakle, sada kada sam se unaprijed opravdao, slijedi još jedan moj post. Iz naslova je jasno vidljivo o čemu se radi. O nekom super frajeru naravno. Da, opet sam se zaljubio, po tko zna koji put od kada postoji ovaj blog. Najnovijeg izabranika srca mog sam slučajno pronašao na internetu. Dečku se posrećilo 6 tjedana plaćenog odmora u Europi, pa je to odlučio ovjekovječiti na svom travel blogu. Bio je tako u Francuskoj, Španjolskoj, Madžarskoj, Austriji, Češkoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji, Italiji i Hrvatskoj. Patrick je Amerikanac, ali ima hrvatsko-njemačko-irske korijene. Pogledajte ga samo, pa recite da nije pokupio najbolje iz anglo-germansko-slavenskih gena? Nije li i vama srce malo brže zakucalo?





Jadničak je uglavnom svugdje lutao solo, pa je najčešće sam sebe morao slikati držeći aparat u jednoj ruci. Dajte recite, zar nije premrnjao? Evo i dok ovo pišem lagano mi ruke drhte. Zašto mi nije javio da će posjetiti Hrvatsku? Pratio bih ga posvuda i slikao iz svih mogućih poza! Znam da je možda premlad za mene, ali koliko čitam, nema problema s «older men». Barem dok su u njegovom društvu na javnom mjestu i dok ga iz blizine obožavaju. Meni bi to bilo sasvim dovoljno, nisam posebno zahtjevan. E da, malac je gay… Pa ako vas zanima kako izgleda Europa iz kuta mladog gay Amerikanca hrvatskih korjena, link na njegov blog je ovdje.

Ali tu nije kraj, što se mog zaljubljivanja tiče. Moja je ljubav bezgranična i mogu je dijeliti s više osoba istovremeno. Neki dan vraćam se sa posla kad krajičkom oka spazim najseksi noge (dlakave, snažne) ispod najseksi dupeta (snažnog i, pretpostavljam, dlakavog) kako prelaze cestu blizu naše zgrade, naravno, sve to zahvaljujući vrućem vremenu i kratkim sportskim hlačicama. Nije nedostajao niti odgovarajući torzo (mišićavi i, pretpostavljam, dlakavi) ispod u potpunosti bezdlake glave (ako zanemarim obrve i trepavice). Srce mi je ponovno jače zakucalo, ali sve je to ipak prekratko trajalo da bih se mogao zaljubiti. Meni je ipak potrebno malo više od 10 sekundi.

I ne bi to sve skupa bilo vrijedno spomena, da nisam, čim sam ušao u stan, shvatio kako sam zaboravio otići u dućan. I tako, čim sam ponovno izašao iz zgrade, nakon kojih 20-tak metara, naletim ravno na te iste najseksi noge na najseksi dupetu i, ovaj put sam uspio primjetiti, sa najseksi smeđim toplim očima. «Bok» - uz smiješak me pozdravile najseksi noge na najseksi dupetu. «Bok» - jedva sam u šoku izustio. Mi se znamo od nekuda?, pomislih. Nemoguće, to bih zapamtio, odmah sam samog sebe razuvjerio. Nemam običaj okretati se za frajerima na ulici (glumim strejtera na kvadrat), pa čak niti lagano zakretati glavu, ali ovaj put nisam se uspio suzdržati. Teškom mukom i uz neopisiv strah ipak sam se nakon nekoliko koraka ovlaš okrenuo i imao sam što i vidjeti. Najseksi noge na najseksi dupetu ušle su u naš ulaz u zgradi. Pa je li to moguće? Radi se o našam susjedu! Kako ga do sada nisam primjetio? I još važnije, kako to da je on mene primjetio, a ja njega nisam? Znači li to da mu se sviđam? Možda sam mu barem simpatičan? Da li me iz prikrajka promatra? Možda kroz prozor, skriven iza zavjesa, uzdiše za mnom? Može li jedan običan «Bok!» (istina uz smiješak) značiti nešto više? Nemoguće da je to bio samo dobrosusjedski pozdrav! To nikako ne mogu prihvatiti! Uglavnom, sigurno shvaćate svu težinu situacije u kojoj sam se našao i svu gomilu pitanja koja su mi se otvarala u mislima.

Kada sam se vratio doma, odmah sam napao kućnog ljubimca zašto mi nije rekao da imamo novog susjeda. Niti on ga nije primjetio, ali je zaključio da mora da se radi o podstanaru jer je vidio novo ime zaljepljeno na jedan kastlić. Uglavnom, od tog kobnog susreta čini mi se da sam na sedmom nebu. Čak sam u jednom trenutku pitao kućnog ljubimca – «Ah, što li sad rade najseksi noge na najseksi dupetu?». On je u svom stilu odgovorio – «Sigurno doma leži i drka na tebe!». Moram priznati da mi se svidio način razmišljanja mog kućnog ljubimca.

Zaista, ponekad se zapitam, dokle ide moja plitkost? Gdje je granica?

Klikni za ostatak posta...

Pozdrav ljetu

21 svibnja 2009

Nije me bilo jedno vrijeme. U stvari, bilo me je, ali me nije ovdje bilo. Znat će stariji blogeri na što mislim. Valjda nakon koju godinu ili dvije pomalo gubiš interes za blogiranje. Valjda ipak u duši nisam pisac? Ali to mi je ionako bilo tko mogao reći već nakon mojih prvih nekoliko postova.

I sada, nakon tolike pauze, trebao bi valjda uslijediti neki strašno pametan post. Oni koji su me pratili ipak znaju da je malo vjerojatno da se nešto tako dogodi. I u pravu su.

Vidim da se neki bune što nisam recenzirao Eurosong. Ne sjećam se da sam to ikada radio. Priznajem, kao gotovo svaki gay, volio sam Eurosong. Ali to je bilo prilično davno. Godinama više to ne pratim, eventualno samo bacim oko. Ove godine sam čak odgledao gotovo cijelu prvu polufinalnu večer i nešto malo finala. Stvarno ne mogu naći nešto vrijedno pisanja, osim što mi se cijela scena činila pretjeranom, sad ćemo mi Rusi pokazati što mi možemo. Od pjesama, portugalska mi je ostala u sjećanju i volio bih je još jednom čuti, a bugarska, nisam mogao vjerovati svojim očima: cirkus je preblaga riječ. Morat ću obje potražit na YouTube-u.

Ali kako vjerujem da niti vas Eurosong ne zanima previše, evo nešto za što sam siguran da će vas ipak zanimati. Pjesma nije na portugalskom, nego na španjolskom, ali to je ovdje zapravo manje bitno. Bitna je melodija i ritam... Shvatite ovo kao moj pozdrav nadolazećem ljetu.

Klikni za ostatak posta...

Velika debela anti-gay suradnja

09 svibnja 2009


Valjda nema gay bloga koji ovo nije objavio, pa ću evo i ja. Prvi put sam ga vidio na NShappy blogu, pa sam išao malo "istraživati". Uglavnom, skupili se neki ljudi koji se međusobno ne poznaju, poslali svoje snimke nekom trećem, ovaj napravio kompilaciju i stavio na YouTube. Taj treći kaže:

na internetu, a posebno na youtube-u, postoji odvratna količina mržnje prema manjinama, a posebno prema LGBT zajednici, što me inspiriralo organizirati ovu video suradnju...
Absolutely fabulous!

Pjesma je od Lily Allen. Trebam li napomenuti da prvi puta čujem za nju? :-) Ali sam zato opet ponovno neizmjerno uživao u Hrvatska traži zvijezdu. Dva sata mi osmjeh nije silazio s usta.

Look inside
Look inside your tiny mind
Now look a bit harder
Cause we're so uninspired, so sick and tired of all the hatred you harbor

So you say
It's not okay to be gay
Well I think you're just evil
You're just some racist who can't tie my laces
Your point of view is midieval

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don't stay in touch

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause your words don't translate
And it's getting quite late
So please don't stay in touch

Do you get
Do you get a little kick of being slow minded?
You want to be like your father
It's approval your after
Well that's not how you find it

Do you
Do you really enjoy living a life that's so hateful?
Cause there's a hole where your soul should be
Your losing control of it and it's really distasteful

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don't stay in touch

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause your words don't translate and it's getting quite late
So please don't stay in touch

Look inside
Look inside your tiny mind
Now look a bit harder
Cause we're so uninspired, so sick and tired of all the hatred you harbor

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause we hate what you do
And we hate your whole crew
So please don't stay in touch

Fuck you
Fuck you very, very much
Cause your words don't translate and it's getting quite late
So please don't stay in touch

A evo i još nešto šna što sam danas naletio:

Klikni za ostatak posta...

Sexy

02 svibnja 2009


Moj favorit


Pam Grier


Toni Braxton

Klikni za ostatak posta...