Policija je tu zbog vas

24 lipnja 2010

Svake godine nakon Pride-a nađu se neki koji protestiraju zbog financijskih sredstava utrošenih na osiguranje gej parade. Tko je to vidio, u ovoj sveopćoj krizi kada se traži štednja od svih, trošiti sredstva nedužnih poreznih obveznika, koje ionako nitko ništa ne pita, na tamo neke homoseksualce? Sve to, naravno, uz obveznu ogradu kako oni nemaju ništa protiv homoseksualaca, ali da je njihovo paradiranje neukusno i u ovom trenutku neumjesno. Ali inače nemaju ništa protiv homoseksualaca.

Valjda je sto puta rečeno, ali nekima određene stvari jednostavno ne ulaze u glavu:
  1. I homoseksualci su porezni obveznici. Ako je proračun RH otprilike 100 milijardi kuna i ako homoseksualaca ima oko 5% u ukupnom stanovništvu, možda bi se mogao izvesti zaključak da su homoseksualci doprinijeli proračunu s otprilike 5 milijardi kuna.
  2. Osiguranje je potrebno, ne zbog razularenih homoseksualaca koji jedva čekaju napasti nedužne heteroseksualce za vrijeme parade, nego baš obratno. Kada već traže da se organizatorima Pride-a ispostavi račun, račun bi se trebao dostaviti na sasvim drugu adresu, onima zbog kojih je osiguranje nužno kako ne bi došlo do teških nereda, a to nisu homoseksualci.
  3. Upravo takvi stavovi su jedan od razloga zašto je potreban Pride.
Ili recimo, koliko se godišnje utroši na osiguranje za vrijeme nogometnih utakmica? To također plaćaju porezni obveznici. Možda bi u ovo doba sveopće krize bilo pametno zabraniti nogometne utakmice? Možda bi bilo dobro točno izračunati koliko se troši na osiguranje nogometnih utakmica, neka se to podijeli po glavi svih zaposlenih i prosim lepo, ja to ne bih više plaćao. A ako baš moram, onda bih taj dio dao u humanitarne svrhe ili za nezaposlene. Ili za gej paradu. To su moji novci, mogu s njima raditi što želim.

Eto, just my 2 cents.

2 komentara:

dalmatinka kaže...

Bravo,Bravo,Bravo!!! Slažem se u potpunosti!!!

Anonimno kaže...

Odličan post, odlično razmišljanje.
Također se slažem. Šteta što se npr na TV-u ne daju takvi argumenti koji bi ušutkali mnoge!