Gledati i čitati

06 prosinca 2012

Iako sam siguran da ste svi već odavno proguglali Bali Bega, čak i nekoliko puta, i da znate sve o njemu, pa i to da ga je djevojka navodno prije nekoliko mjeseci uhvatila u njihovom stanu u vrućem klinču s frajerom, a da je nedavno, zli jezici kažu kako bi opovrgao glasine da je gej, objavio zaruke (nije mi poznato je li zaručnica ista ona koja je svjedočila gej klinču), dakle, unatoč tome što svi o njemu znate sve, ipak sam odlučio nakon više mjeseci bez ijednog posta, novi post posvetiti baš njemu. Jer on to zaslužuje.


Mislim da neću pretjerati ako kažem da se vjerojatno radi o jednom od najzgodnijih muškaraca kojeg sam ikada vidio. Ne sjećam se da mi se ikada dogodilo da mi se nešto stisne u želucu, leptirići počnu letjeti, kroz tijelo mi prođe val uzbuđenja, ama baš svaki put kada se netko pojavi na ekranu, u svakoj sceni. Eto, to mi se događa s Bali Begom. Ispočetka sam se zavaravao da mi se ne sviđa jer je nekako prezgodan, ali onda sam ipak došao k pameti. I KLJ-u se sviđa. KLJ i po nekoliko puta u jednoj epizodi promumlja «Ma baš je zgodan». Inače, nemojte misliti da sam zaboravio Onura. Priznajem da je Bali Beg zgodniji, ali svejedno, Onur je ipak Onur i ne bih ga s nikim mijenjao. KLJ i ja smo se već dogovorili, ako nam ikada u isto vrijeme pokucaju na vrata Onur i Bali Beg, moj je Onur, njegov je Bali Beg (ali samo ako ja smijem gledati).

Toliko o ovoj temi, sada prelazim na drugu.

Znate što, uhvatila me neka manija čitanja gej romantičnih romana. Pretpostavljam da to dođe s a) godinama i s b) kada ste s istim partnerom punih 15 godina. Jel ima 15-ogodišnjica neko ime? Znate ono, zlatni, srebrni, brončani, željezni, papirnati, ovaj, onaj pir? Uglavnom, ako se i vi poželite malo gej romantike, preporučam vam knjigu "The Nothingness of Ben" od autora Brada Boneya (to mu je valjda prva knjiga). Knjiga je super. Nema dosadnih opisa, unutarnjih promišljanja, dvojbi, strahova i nedoumica glavnih junaka koje se protežu na nekoliko stranica. Sve se rješava u nekoliko rečenica i s puno dijaloga, tu je i par vrućih scena, uglavnom, prava milina. Nije loša ni priča, fina, romantična, bez pucnjave i sa sretnim završetkom. Nakon pogibije roditelja, odvjetnik napušta New York i vraća se u rodni Texas kako bi se brinuo o svoja tri malodobna brata. Tamo upoznaje crvenokosog rednecka i tako to onda krene u smjeru u kojem gej romantični roman i treba krenuti. Pročitao sam ju u tri dana, zbog nje jedan dan zaspao na posao, drugi dan propustio cijelu epizodu Bali Bega, a treći bio optužen od strane KLJ-a da ga već tri dana zanemarujem. Uglavnom, sigurno sam vas uspio zaintrigirati. Knjiga je dostupna na Amazonu i toplo ju preporučam nezahtjevnim čitateljima poput mene.

14 komentara:

Anonimno kaže...

Pozdrav! Nadam se da ces nastaviti pisati, vjerujem da covjek nekad izgubi energiju i volju, ali se nadam da ce cinjenica da te neko cita ipak biti dovoljna motivacija....
Pozdrav iz Sarajeva

lola kaže...

Opa! Novi post! Duhovit, lud, zanimljiv. Dakle the King is back! :)

Anonimno kaže...

Cestitke za 15godisnjicu. Malo je takvih koji mogu da budu zajedno i zato ne moraju biti tako zgodni kao manekeni. Pozdrav i nastavi da pises.

varaždinec kaže...

čestitke i od mene jonasy!
sretno vam od srca!
poslal sam ti nekaj.

Jonasy kaže...

@anonimac gornji - hvala na podršci i motivaciji i veliki pozdrav u Sarajevo.

@lola - je, King, moš mislit, ali hvala u svakom slučaju :-).

@anonimac donji (ne želim aludirati da je manje važan od gornjeg, samo konstatiram poredak na ekranu) - hvala na čestitki, evo krećemo u 16. godinu. A tko kaže da mi nismo zgodni kao manekeni??? :-)

@varaždinec - hvala puno. Jako mi je drago da te opet vidim. :-)

Anonimno kaže...

http://www.svet.rs/tv-novele/vesti/turske/burak-ozdzivit-pouzdan-sam-poverljiv-i-zaljubljen

Anonimno kaže...

http://www.svet.rs/tv-novele/vesti/turske/burak-ozdzivit-verenica-mi-je-pravila-ljubomorne-scene

Brad Boney kaže...

Thank you for the nice write up. I can't read Croatian, but Google Chrome translated for me. Greetings from Texas, my Croatian gay brothers! Maybe someone can translate my comment and tell everyone who has read my book that I thank them from the bottom of my heart.
Sincerely, Brad Boney
(author of The Nothingness of Ben)

Jonasy kaže...

Hi Ben and thanks for stopping by and leaving a comment. I really did enjoy reading your book so wanted to share my experience with others. Hopefully it will inspire others to read it as well. I think your book could make a nice movie as well.
I don't think it is necessary for me to translate your comment because I'm sure all can understand it, but just in case:

Hvala na lijepom osvrtu. Ne razumijem hrvatski, ali Google mi je preveo. Pozdrav iz Teksasa, mojim hrvatskim gej prijateljima. Iz sveg srca zahvaljujem se svima koji su pročitali moju knjigu.
S poštovanjem,
Brad Bone
autor knjige "The Nothingness of Ben")

Anonimno kaže...

http://www.svet.rs/najnovije-vesti/bali-beg-dolazi-u-beograd

Anonimno kaže...

svaka čast i čestitka na 15 godina veze, wau! :) meni i mojem dečku ove godine ide peta, uživamo u svakom danu i definitivno vas gledamo kao uzor! :))

varaždinec kaže...

ma ja sam njega odavno prebolil.
rustem je pravi aga! :)

varaždinec kaže...

jonasy stigao ti e - postcard :)

Jonasy kaže...

Hvala, varaždinec. I like it very much :-).