Novogodišnja želja

01 siječnja 2013Ne, ne, ne, neee… Sasvim ste krivo shvatili. Nije mi ovo novogodišnja želja. Mislio sam kako bi bilo lijepo započeti mladu godinu s lijepom slikom nečeg mladog, to je cijela istina. Nakon tko zna koliko mjeseci, možda i godina, bacio sam pogled na statistiku bloga i tamo primjetio da mi dolaze posjetitelji s bloga pronacisebe.blogspot.com. Sudeći po adresi bloga ponadao sam se da se radi o ozbiljnom blogu gdje neka gej duša propituje svijet oko sebe, a kad tamo bezobrazne priče i još bezobraznije fotografije. Pa nije ni to tako loše, pomislio sam, pogotovo što autor bloga ima vrlo sličan ukus mome, barem kad su motivi fotografija u pitanju. Nisam tamo puno istraživao, ali odmah mi je zapeo za oko gornji motiv, pa ga odlučih posuditi, tim više što mi se učinio kao sasvim prikladan za prvi post u mladom ljetu te kako bi bilo fer od mene podijeliti ga s vama. 

Prvo sam ovaj post htio nazvati «Novogodišnja odluka», ali sam se brzo predomislio jer sam unaprijed znao da ju neću sprovesti u djelo. «Novogodišnja želja» je puno neobvezujući naslov, pomalo agnostički, «ak bu bu, ak ne bu, ondak opet dobre». Kad malo bolje promislim, to bi mogao biti i moj životni moto, što dovoljno govori o meni. 

Novogodišnja želja mi je biti aktivniji na ovom blogu. Teško, ali valjda se smijem nadati. Sjećam se koliko mi je veselja prije nekoliko godina pričinjavalo pisanje, nisam mogao vjerovati da to netko uopće čita, a još manje da bi se to nekome moglo sviđati. Iako sam pisao u prvom redu zbog sebe, pozitivni komentari bili su mi velika motivacija, trudio sam se, razmišljao o mogućim temama, istraživao, s poletom sjedao pred komp radostan jer imam ideju za novi post. U to vrijeme pratio sam i veliki broj drugih blogova, što domaćih, što stranih, i bilo mi je zanimljivo čitati razmišljanja sasvim običnih ljudi o sasvim običnim stvarima. Pretvorio sam se u manufakturu, izbacivao sam po dva-tri posta tjedno, ponekad i više. I onda polako, mic po mic, dogodio se zamor materijala i shvatio sam da mi je sve to skupa postalo opterećenje, kao da imam nekakvu obvezu objavljivati. Jednostavno mi sve skupa dopizdilo. 

2007. - 154 posta 
2008. - 96 
2009. - 73 
2010. - 54 
2011. - sramotnih 17 
2012. - apsolutno sramotnih 6
2013. - ? 

Prestao sam pratiti i druge blogove, a hrpa onih koje sam pratio u međuvremenu se i ugasila. Tu i tamo došao bih provjeriti svoj blog, očekujući valjda da sam nekim čudom objavio novi post i zatim to zaboravio, a onda kada bih i objavio nešto, redovito o nečemu vrlo važnom, čudom se čudio da još netko ipak ovdje navrati, ostavi neki komentar, što me priznajem uvijek razveselilo. I cijelo to vrijeme mi je nedostajao vlastiti blog, čitao bih ponekad stare postove i sam se sebi smijao kakve sam gluposti pisao i ujedno se sablažnjavao nad vlastitom nepismenošću. 

Znam što se dogodilo. Nisam izgubio energiju i volju za pisanjem, kako je to natuknuo jedan komentator u postu ispod, izgubio sam samo energiju. Želja je tu, volja je tu, ali bojim se da energije i dalje nema. Ak bu bu, ak ne bu ne bu. 

Želim vam svima sretnu Novu godinu, zdravlja i veselja na pretek.

9 komentara:

Anonimno kaže...

Drago mi je sto si poceo sa slikom jer sam se super nadrazio. Svaka tema je interesantna. Najbitnije je da se druzimo i opustimo. Zato ti najvise zelim zdravlja u novoj da nastavis pisati . Pozdrav od Tahira.

kvadry kaže...

sve najbolje ;)

TDW kaže...

Sretno i pronađi tu energiju za pisanje ;-)

Goran Gayco kaže...

Veliki pozdrav i od mene, i hvala ti što si pomenuo i moj blog. http://pronacisebe.blogspot.com

Mada sam u početku zamišljao svoj blog nekako drugačije, ipak je otišlo na sasvim drugačiju stranu. Ali ko zna gde sve to može odvesti.

Ostaje samo da ti poželim sretnu i inspirativnu 2013, sa dosta novih priča, ipak na kraju tvoj blog mi se dopao.

Veliki pozdrav.

Anonimno kaže...

Sve najbolje ti želim Jonasy. Stvarno me jako razveselilo što si se vratio :) puno je nas, baš kao i ti, dolazilo tu i provjeravalo jel se možda napisao novi post :P i čestitam na 15. godišnjici :)
uglavnom, sretno s ostvarivanjem novogodišnje želje. :)
Kika

Jonasy kaže...

Hvala svima na lijepim željama, čestitkama i podršci. Neka se i vama ostvare vaše novogodišnje želje.

Anonimno kaže...

Pozdrav i odmah na pocetku da zazelim Sretnu Novu sa zeljom da ponajprije nadjes dovoljno energije za svakodnevne stvari koje tebe licno cine sretnim, a ako preostane malo energije i za pisanje koje ocigledno i druge usrecuje, bice to jedna jako uspjesna 2013.! :)

Pomalo mi je zao sto sam propustio kad je pisanje bilo u punom jeku, ali sam uzivao i ovako citajuci neke tvoje postove iz proslosti i uspio si privuci paznju... nadam se da ce tako i ostati.


Puno pozdrava iz Sarajeva! :)

varaždinec kaže...

btw, i ovaj d kontakt gore ti ne šljaka :)

Jonasy kaže...

Hvala varaždinec, popravio sam.