Iskorak

26 siječnja 2013

Pogledajte kako je Jacob napravio iskorak pred svojom cijelom školom, mnogobrojnim roditeljima i učiteljima te kakva je bila reakcija publike. 


Primajući nagradu za najboljeg glumca u svojoj školi, Jacob je rekao:
Istina je, nastupao sam u nekoliko predstava i mjuzikla, ali što je još važnije, glumio sam svaki dan u svom životu. Glumio sam da sam nešto što u stvari nisam. Većina vas me susreće svaki dan i ima priliku vidjeti moju ulogu strejt Jacoba, dok sam zapravo LGBT. Za razliku od milijuna drugih LGBT tinejdžera koji moraju glumiti svaki dan kako bi izbjegli verbalno maltretiranje i fizičko nasilje, ja to više neću činiti. Vrijeme je da se stane na kraj mržnji u našem društvu i da se prihvate ljudi bez obzira na spol, rasu, orijentaciju ili bilo što drugo što može stati na put ljubavi i prijateljstvu. Prihvatite me, odbacite me ili me ignorirajte, jer ja sam ono što jesam i od sada tako ću se tako i ponašati.
Video je na You Tube-u objavio njegov otac koji je u video umetnuo poruku da je za tako nešto potrebno više hrabrosti od bilo čega što je on napravio u svom životu. Daleko od toga da su SAD idealna država, takva država sigurno nigdje ne postoji, ali barem se možemo nadati da ćemo i mi u nekoj skoroj budućnosti postati društvo u kojem je ovako nešto moguće.
U idealnom društvu ovakav iskorak zapravo niti ne bi trebao biti potreban. Biti LGBT bi trebalo biti nešto sasvim uobičajeno, poput toga pišete li desnom ili lijevom rukom.

Izvor: Yahoo News

0 komentara: