Sretna Nova godina!

23 ožujka 2014

Eto do čega je došlo. Godinama sam uvijek ja bio prvi koji vam je poželio sretnu Novu godinu, a ove godine je ispalo da sam zadnji. Ali kada malo bolje razmislim, zapravo sam prvi koji vam je zadnji čestitao? Eto, barem nešto. Da ne ispadne kako sam se pojavio praznih ruku, donio sam i mali poklon:


Zašto dugačke gaće, pitate se? Pa ipak je ovo novogodišnji post!. Inače, za ne povjerovat, ali ovaj mali ima 23 godine! Pa šta to jedu današnja djeca? Za one koji žele saznati više, neka proguglaju «Saul Harris», a samo odlikaši mogu probati i «Sean Cody Hudson». E sad što vas tamo čeka… Kako ja pronađem tako što? Čista slučajnost, vjerujte.

Hvala što me se sjetite i ostavite koju poruku. Dirne me to. Što da kažem u svoju obranu? Mogu samo ponoviti ono što sam već napisao u jednom ranijem, također novogodišnjem, postu. Nekoliko puta sam se i zagrijao, «…joj baš imam super temu za blog…», čak bih i sjeo ispred kompa i napisao pasus ili dva, i onda bih pomislio «Ako je ovo meni dosadno za čitati, kako bi tek bilo drugima?». Uglavnom, svaki puta bih zatvorio prozor kliknuvši «No» na upit «Do you want to save changes?».

Zapravo je stvar u tome da sam upao u životnu kolotečinu bez puno uzbuđenja, KLJ, kuća, posao, pa što da onda pišem? Već sam ranije pisao da treba biti oprezan sa željama, tako da pri punoj svijesti i razumu i ovom prilikom izjavljujem da sam oprezan sa željama i uzbuđenjima. A k tome radim i kao životinja. Živimo u robovlasničkom društvu. Barem imam posao, tješim se. Unatrag dugo vremena, jedino uzbuđenje mi je bilo što mi se upucavao (i još uvijek se upucava) jedan ultra zgodni mladi frajer. Kada kažem ultra, onda mislim na nešto u rangu slike iznad. I ne pretjerujem. Naravno da od toga neće biti ništa, ali nije da ne godi stričeku poput mene. Čak sam htio tome i poseban post posvetiti, ali pomislih, ima li smisla nakon toliko vremena odsutnosti javiti se s nečim tako banalnim? Istina, odmah bih pomislio, pa ti i jesi banalan! Da, ali zar baš to moraju svi znati?


U zadnje vrijeme veselilo me pogledati novu seriju na HBO-u. «Traženje» se zove, ili «Looking» u originalu. Odgledao sam sve epizode na HBO OD, a sada se počela prikazivati i u redovnom programu. Mislim da je baš danas na rasporedu druga epizoda, od samo osam koliko ih ima prva sezona. U seriji se radi o životu tri gay muškarca u San Franciscu. Serija je onako, nije za svakoga, ali je baš po mom guštu. KLJ bi na ovo prokomentirao da je po mom guštu sve gdje ima pederluka. Ali ja uzvraćam protu pitanjem, a zašto bi to trebao biti problem? Gay sam i zanimaju me gay stvari. Osim toga, iako se pravio da mu serija nije interesantna, ipak je i on odgledao sve epizode. Mene je serija oduševila, onako u stilu mnogih HBO serija, laganini, (na prvi pogled) nepretenciozno, pomalo dosadnjikavo što meni i odgovara. Nakon prve epizode priznajem da sam i ja bojažljivo pomislio «Dooobro….», ali svakom epizodom moj interes je rastao i likovi su mi se uvukli pod kožu. Jedini problem mi je bio što je svaka epizoda traje samo 30 minuta, puno prekratko. Tko će sada dočekati drugu sezonu planiranu za 2015. godinu? Priznajem, odgledao sam seriju dva puta, a neke epizode čak i više puta. Slično me zaokupila i HBO serija «Pravi detektivi» («True Detectives»). Ne sjećam se kada sam u zadnje vrijeme s tolikim zanimanjem pratio dvije serije u isto vrijeme. Još jedna odlična HBO serija je «Idemo dalje» («Geting on»). Evo što o "Traženju" kaže Jutarnji.

I za kraj, malo pravog nedjeljnog gay underground house-a, The 2 Bears: "Take a Look Around", s odjavne špice prve epizode “Traženja”. Paše uz ovaj kišoviti dan.I mislio sam ovdje stati, ali ne mogu izdržati, mada znam da će malo tko kliknuti play. S odjavne špice zadnje, osme epizode prve sezone “Traženja”, još jedan gay dragulj od pjesme, Sylvester “I Need Somebody to Love Tonight”. Nekako si mislim, kome ne paše ovakva glazba, vjerojatno mu/joj neće pasati ni “Traženje”. Pa vi sad vidite hoćete li odmah odjuriti na torente, ako već nemate HBO.

4 komentara:

Anonimno kaže...

Divno!! Živ, zavodiš, još uvijek pišeš dobro i vjeruj tvoji tekstovi nikada nisu dosadni... i da, dobrih želja nikada na odmet s toga i tebi sretno u ovoj godini! Ian

Jonasy kaže...

Hvala Ian :-)

TDW kaže...

Sretna Nova i tebi! :-D
Hvala na savršenom poklonu. ;-)

A za Looking sam čuo i planiram pogledati uskoro.

Jonasy kaže...

Drago mi je da ti se sviđa, Toniče :-).