Ako baš ništa pametnije nemate za raditi

02 studenoga 2009

.. a možda čak i ako imate. Uglavnom, The Onion je satirčki news portal gdje se obrađuju najrazličitije teme i gdje se možete dobro zabaviti i nasmijati. Naočigled ozbiljno novinarstvo zbunilo je mnoge, pa su ih tako mnogi diljem svijeta sasvim ozbiljno citirali i prenosili, ne kužeći da se radi o satiri. Najnoviji primjer je iz prošlog mjeseca kada su na Russia.ru mrtvi-ozbiljni prenijeli vijest o načinu kako se u Americi provodi kampanja protiv pušenja:


New Anti-Smoking Ads Warn Teens 'It's Gay To Smoke'
The Onion je naravno parodirao uobičajenu praksu iz američkih medija i filmova gdje su pošači uglavnom alkoholičari, narkomani, zlostavljači, kriminalci i uglavnom sve neki loši momci društveno nepoželjna ponašanja.


U sličnu zamku tijekom godina upali su i Reuters, MSNBC, Danska držana televizija i mnogi drugi među kojima i vođa Westboro baptističe crkve, najpoznatije po svojim anti-gej prosvjedima sa sloganima «God hates fags», «Fags are going to hell» i sl., koji je na svojim stranicama objavio ultimativan dokaz o pokvarenoj naravi homoseksualaca i opasnosti koja prijeti od njih, prenijevši vijest s The Oniona kako je Američka radna skupina za unovačenje novih homoseksualaca (!!!) objavila podatak kako su u 6 mjeseci uspjeli unovačiti tj. preobratiti na homoseksualnost 288.000 heteroseksualaca i da će plan od 350.000 unovačenja sigurno biti ostvaren do kraja godine.


Za dlačicu sam zakasnio za ovu Noć vještica, ali možda vam dobro dođe za slijedeće maškare. The Onion je objavio vrlo korisne upute kako pronaći dovoljno mačo kostim za vašeg strašno feminiziranog sina kako biste izbjegli podsmijeh dok budete žicali slatkiše po susjedstvu. Ovo je za krepat od smijeha, morate dobro slušati razgovor voditelja i autorice bestselera «Actually, He's a Boy». Između ostalog saznati ćete na što obratiti pažnju da vam sin ne izgleda kao gej striper ili kako ga spriječiti da među prstima vrti svoje dugačke plave uvojke:


How To Find A Masculine Halloween Costume For Your Effeminate Son
Lady boy! LOL

Zanimljiv mi je bio i članak o rezultatima studije lingvističkog odijela sa Stanford University o tome kako je gotovo 2/3 životinjskih vrsta (medonje npr.) već iskorišteno kako bi se u žargonu opisale gej subkulture i kako se očekuje da će do 2015. gej zajednica iskoristiti sve životinjske vrste te će biti primorana prijeći na svijet biljaka.

Gej teme su ipak u velikoj manjini na The Onionu, da me se krivo ne shvati. Ovdje sam ih izdvojio jer mi pašu uz naslov bloga.

4 komentara:

tdw kaže...

Čuo sam za njih, kao i za vijesti koje su i prije znali "podvaliti". Ima super stvari i jako profesionalno to odrade, tako da stvarno moraš razmisliti šale li se ili ne.

Anonimno kaže...

Ovaj video o maskama za noć vještica je prava katastrofa. Na pristojan način potiče diskriminaciju i vrijeđa i djecu i roditelje.

Zašto bi se djeca pretvarala da su nešto što nisu, pogotovo kad su maškare u pitanju? To su ipak djeca i trebala bi biti razigrana i vesela umjesto da se opterećuje s time da bi ih netko mogao nazvati pogrdnim imenom kojeg možda u potpunosti i ne razumiju.

Zašto bi se roditelji trebali sramiti svoje djece? Nisu li to ipak njihova djeca? Zar ih ne bi trebali bezuvjetno voljeti?

Voditelj upravo poručuje da obučete dijete u vojnika koji je spreman ubijati druge ljude kako bi ste izbjegli sramotu jer je dijete odveć razigrano. Sramota. U kakvom svijetu živimo. Da živimo, jer to se ne odnosi samo na Ameriku, kod nas je još gora situacija.

I zamislite samo, ima roditelja koji bi zaista primjenili savjete ovog voditelja.

Jonasy, nisam čitao knjigu koja se tu spominje. Možda ti jesi? Ali iz videa mogu pretpostaviti da se radi o sputavanju i potlačivanju djece umjesto da ih se ohrabruje i pruža podrška i pomoć kod izgradnje njihovoe ličnosti, samopoštovanja...

Jonasy kaže...

Taj video je parodija, to nije pravi prilog. Mislio sam da sam to jasno napisao u postu. Oni zapravio ismijavaju roditelje kojima bi uopće nešto tako i palo na pamet.
Što se knjige tiče, i ona je izmišljena. U prilogu su sve to samo glumci, ne radi se o pravom Tv prilogu.
Riječ je o satiri u kojoj se ismijava moderno društvo i cijela histerija oko togo što je homo, a što hetero ponašanje, tko je gej, tko nije i sl.

Anonimno kaže...

OK stojim posramljen jer nisam citao post od pocetka.

Pogledao sam video, prvi je bio fora a drugi mi je okrenuo želudac sto se vidi iz prilozenog.

Uglavnom, vidim sada da je rijec o parodiji i nadam se da postoje ljudi kojima se okrene zeludac kada ovaj video vide izvan konteksta.

Pozdrav.