Amazing Grace

05 siječnja 2010


Slatko sam se nasmijao kada sam negdje pročitao simpatičnu izjavu kako je nova pjesma Boy Georgea "Amazing Grace" vjerojatno najbolja pjesma u 2010. godini, do sada.
Ali stvarno nije loša, ulazi pod kožu. Radi se o suradnji s portugalskom mladom zvijezdom fadoa Anom Lains, a pjesma je inspirirana Eckhartom Tolleom, njemačkim new age filozofom i piscem nekoliko svjetskih bestselera. Mislim da su većina prevedene i na hrvatski. Nisam niti jednu pročitao, ali koliko sam skužio u njima govori o tome kako postići duhovni unutarnji mir u sadašnjem trenutku, što je meni vrlo blisko. Svoju "filozofiju" ili "učenje" bazira uglavnom na istočnim religijama, ali uz to kombinirajući i zapadna učenja, filozofiju i religiju. Osobno, općenito pomalo zazirem od bilo kakvih knjiga za samopomoć, ako se ovdje uopće o tome radi, pa i onih od nekakvih "duhovnih učitelja", ali nikad ne reci nikad. Mislim da je korisno pročitati što drugi misle i kakva su njihova iskustva, ali da svatko treba naći svoj put. Na internetu se, naravno, može o njemu puno toga pročitati, pa koga zanima...
Uglavnom, super spot, super pjesma, super poruka, sasvim prikladno da vam poželim sve najbolje u novoj 2010. godini. Sretna vam Nova!


Neophodno je pomagati drugima, ne samo u našim molitvama, nego i u svakodnevnom životu. Ukoliko ne možemo pomoći drugima, najmanje što možemo učiniti je suzdržati se od toga da im naštetimo.
Dalai Lama

0 komentara: