Nabildajte se

28 siječnja 2007

Opet ću ja malo o teretani. A jebiga, pale me mišićavi, želim i ja takav biti! Opet sam se malo zapustio i ima mjesec dana kako nisam privirio u teretanu. Htio sam danas, ali mi se jednostavno nije dalo. Toliko mi je teško tamo se odvući da je to strašno.
Prije sam pokušavao sam doma vježbati, ali to mi je još gore. Ovako platim, pa me bar to motivira da odlazim. Moram što prije krenuti, da se i ovo malo promjena na mom tijelu ne bi rastopilo.
Inače ako i vi imate problema s odlaskom u teretanu, a rado biste vježbali doma ali nemate nikoga da vam pokaže vježbe, Coolinarika ima odličan dio site-a posvećen vježbanju doma. Sve vježbe su s bućicama ili bench+utezi, no dovoljne će vam biti i samo bućice, bar za ono osnovno zadržavanje forme. A i maneken koji pokazuje vježbe je neloš (pogledaj sliku).
Ali odmah da izrazim svoju sumnju u uspješnost kućnog vježbanja. Čini mi se da je to OK ako koji put ne možete u teretanu, a baš vas svrbe mišići da ih malo napregnute, ili bar za neko puko održavanje forme. Ako ste šaka jada koja želi neke ozbiljnije rezultate (kao ja) onda vam samo teretana može pomoći.
Preporučam vam odlazak u teretanu i obavezne konzultacije s nekim koji se kuži u pravilno izvođenje vježbi, bilo da vam je to frend bilo je to trener u teretani. Prvi puta je najteže, ali progutajte knedlu i odite i šta vas briga što su oko vas svi nabildani a vi niste.
Inače vrlo koristan forum na temu bildanja je ovaj: http://forum.teretana.net.
Ima puno dobrih savjeta, pa i za početnike. Dobro obrađena prehrana (jako važno ako želite neke rezultate) i mnogo drugih stvari. Ipak ako vam nije želja da postanete pravi bilder nego samo malo formirati tijelo i nabaciti koji mišić, biti će vam dosta da usvojite i pola onoga što je tamo rečeno.
E baš se našao pravi da dijeli savjete o bildanju...

0 komentara: