Nešto za narcise

18 travnja 2008



Iako je proljeće i pravo je vrijeme za narcise (jeste li znali da ih ima preko nekoliko stotina vrsta?), ovdje ipak neće biti riječ o tome. Riječ je o nečemu u najmanju ruku jednako lijepom.

Ipak, ovaj post ima veze s narcisima, ali o jednom konkretnom iz grčkog mita o lijepom mladiću po imenu Narcis. Narcis se zaljubio u vlastiti odraz u jezeru, a po istom tom mitu, no ja bih rekao da to mora biti prava istina a nikako samo mit, bogovi su bacili kletvu na ponosnog i bezosjećajnog Narcisa zato što je prezrivo odbio sve svoje muške udvarače i pustio ih da ne samo pate, nego da se i ubiju zbog neuzvraćene ljubavi. Ako to nije za kaznu, onda stvarno ne znam što jest!

Uglavnom, da skratim priču, Narcis se zaljubio u dječaka, ne shvaćajući da je to samo njegov odraz u jezeru. Možda sada nije pravo vrijeme da to spomenem, ali i meni se to svako jutro događa pred ogledalom. Pokušavši poljubiti dječaka, usnama je dotaknuo vodu (ovo je soft-core verzija, postoje i hard-core verzije koje uključuju neke druge organe muškog tijela) i toliko se razočarao da je potom uzeo svoj mač i ubio se zbog tuge, a njegovo se truplo pretvorilo u cvijet narcis. Time je kletva bogovo bila ispunjena.

Po ovom nesretnom grčkom mladiću, ime su dobile i sve osobe koje zbog silne umišljenosti u vlastitu vrijednost i fizički izgled nisu u stanju voljeti nikoga osim samog sebe. Dakle, zaljubljeni su sami u sebe.

I ne samo to, tamo neki Sigmund Freud je čak rekao da osobe s tim poremećajem, uz dodatak Edipovog kompleksa, često nisu sigurne u vlastitu seksualnost, te često naginju promiskuitetu i, što je još strašnije, homoseksualnosti. Da razbijeno ogledalo ne donosi sedam godina nesreće, mislim da bih ga odmah sada bacio kroz prozor.

Također, takve osobe imaju problema s autoritetima pa su pretjerano dominantne ili pak suprotno. Biraju poslove u kojima je tijelo, izgled tijela, seksualnost te autoritativna figura vrlo važna, npr. posao modela, vojnika, prostitutki, policajaca... Hmmm zanimljivo, po tome ispada da među vojnicima i murjacima ima puno, jel, ovaj, pardon na izrazu – pedera.

Uglavnom, po svemu navedenom, ne isplati se baš biti narcis. Ali kako sve to tvrde samo neke rekla-kazala, stari mitovi, legende i nadri-psihijatri, ne uzimam sve zdravo za gotovo. Da sam u pravu, pokazuje i članak na koji sam naišao, i to znanstveni s BBC-a, koji govori upravo suprotno.

Suma sumarum članka je da muškarci mogu smanjiti rizik od raka prostate redovitom masturbacijom. Kažu da se kemikalije koje uzrokuju rak sakupljaju u prostati ukoliko muškarci redovito ne ejakuliraju. Čak idu i dalje i tvrde da pravi seksualni odnos nema isti zaštitni efekt jer se njime mogu prenijeti spolno prenosive infekcije koje mogu kod muškaraca povećati rizik od raka, pa se tako taj rizik kod muškaraca koji su imali veliki broj partnera povećava i za 40%.



Anthony Smith, zamjenik direktora australskog istraživačkog centra Sex, Health and Society na La Trobe univerzitetu u Melbournu kaže da ovo istraživanje može imati utjecaj na ono što liječnici savjetuju pacijentima:

Masturbacija je dio ljudske seksualnosti… Ukoliko se navedena otkrića pokažu točnima. Tada je potpuno pravilno ohrabrivati muškarce da masturbiraju.
Muškarci koji ejakuliraju više od pet puta na tjedan imaju tri puta manje šanse oboliti od raka prostate. Također se tvrdi da je najveći učinak prevencije redovitom masturbacijom dok je muškarac u svojim 20-tih godinama. Što se mene tiče, mogu samo reći da mi je bar jedna kuna za svaki put kad sam se upotrijebio desanku tijekom mojih 20-tih… Danas bih imao puno kuna.

Dakle, dragi moji samoljubni narcisi-drkadžije, koji radije vlastoručno mlatite svoj 8===D nego da ga podijelite s prijateljem, svi vaši strahovi da će vam se od previše drkanja osušiti kralježnica jednostavno nisu osnovani. I ne samo to, nego istraživanje pokazuje da drkanje zapravo pridonosi vašem zdravlju.



Da nisam odlučio postati (skoro) potpuno čedan, priuštio bih vam nešto materijala za malo solo slatkog zadovoljstva i time učinio dobro djelo u smislu unapređenja vašeg zdravlja, ali siguran sam da ćete se i sami lako snaći. Internet je ionako pun pornografije, a uostalom, možete upotrijebiti i vlastitu maštu.

7 komentara:

količar kaže...

ja krepavam od dosade tu di jesam i tak,dobar ti je post samo freuda su odbacili mnogi moderni,tak da.
mah ni sam ne znam sta sam htio rec. lijep ti pozdrav,pisi,voli svog kucnog ljubimca i pazi na sebe.i onim kretenima koji seru protiv masturbacije treba ovak ko meni polomit kičmu,precvikat živce pa su spašeni od drkanja,erekcije,ejakulacije i pentracije bez preparata do kraja života. pa nek im se onda kicma susi i nek osljepljuju do sutra. lijep ti pozdrav ja se toplo nadam da neću još dugo biti tu di jesam i da će sv ebiti gotovo uskoro.

NShappy kaže...

cool... daj jos ilustracija hihihi

Rezzy kaže...

Ja volim drkati i toga se ne sramim. A i moj bivši, doktor, mi je rekao da je to jako zdravo. Ako imam neki slatki mali porok onda je to drkica :)

mauro kaže...

Znaci, da sam jako zdrav bar sto se prostate tice :-)

Fredi kaže...

Evo i moja prostata je brezproblemska.

varaždinec(27) ;) kaže...

zanimljive konstatacije.
neznam stvarno zakaj bi se ustručaval lupiti jedan fini sex sa samim sobom :narcis: ako nam paše - a paše itekak.
a i dugo to već znam da je jako zdravo! :)

Anonimno kaže...

sUPER MAJSTORE!!!