Bili smo vrijedni danas i jučer

13 prosinca 2009

Ovo je bio još jedan od onih savršenih vikenda. Vikend kakav najviše volim, mir, kućni ljubimac i ja.

Malo smo zamijenili uloge ovog vikenda. U subotu je on bio zadužen za pospremanje, usisavanje prašine, pranje kupaonice i dvije mašine veša. Ja sam imao prije podne neke obveze, ali sam zato popodne napravio naš omiljeni kolač. Možda jednom napišem i recept.

A danas je bila prava uživancija. Dok se on uglavnom izležavao pred televizorom, ja sam bio zadužen za mali šeceraj i nedjeljni ručak i stvarno sam uživao svake sekunde dok sam čistio mrkvu ili iznad štednjaka otpijao lagane gutljajčiće vina. Povrtna juha, pileća prsa s porilukom i rižom, zelena salata, kolač od jučer, ma tko bi uopće mogao poželjeti nešto bolje?

Još dok se ručak lagano krčkao, zajedno smo posijali našu božićnu pšenicu. Lijepo smo raširili novine, pripremili zemlju, sjeme, dvije posude (od kojih je jedna fenomenalana i istina je da bi možda više odgovarala Uskrsu, ali nema veze) i baš kao pravi gej-pederski par iz kakve srcedrapateljske drame na Hallmarku prionili na posao dodirujući se ramenima. Sve to uz nenadmašni nedjeljni popodnevni program radio Sljemena. Poslije sem valjda još pet puta išao provjeravati je li možda već niknula pšenica. Popodne malo dremuckanja uz Kim i Aggie, čaj i dovršetak knjige koja mi je izmamila osmijeh na usne. Fakat me uhvatilo neko ugodno zimsko raspoloženje. I kao šlag na vrhu dana, upravo je počeo padati snijeg. Ne mogu vjerovati! Možda se odem van malo i prošetati.

Baš sam bio sretan sve dok mi raspoloženje nisu pokvarile loše vijesti u Dnevniku. Želudac me zabolio, ali za pravo. Nesreće, kriza, nezaposleni, javne kuhinje… Otišao sam malo na web, a u dobro raspoloženje me vratio kućni ljubimac komentirajući Woody Harrelsona u filmu na kojeg je naletio na nekom kanalu. Mislim da je zaljubljen u njega i to oduvijek. Nešto slično kao što sam ja zaljubljen u Chrisa Melonija. Sjetio sam se da sam jednom davno vidio neke zgodne fotke Woodyja, pa sam ih brže bolje otišao pronaći. Ponekad čak i kućni ljubimac pokaže smisao za lijepo. E ovo je točka na kraju jednog savršenog dana.


3 komentara:

justsomeone kaže...

Baš obožavam ovakve postove :) I, slično tomu, ono što mi se danas dogodilo :)

Bio sam u Kiki, birao neki namještaj, kad ono, desetak metara od mene, vidim dva preslatka medeka kako skupa isprobavaju kauč :) Jedan je bio malo krupniji s bradom, u ranim četrdesetima, prezgodan, drugi je bio dosta sličan njemu al nekako bebastiji i mlađi :) I ne znam kako, al bilo mi je preeeočito da su zajedno. Način na koji su tik jedan do drugog sjeli na kauč, veseli izrazi lica kad su poskakivali guzom gore-dolje, pogledi.... Toliko su mi bili preslatki da se i sad nasmijem kad ih se sjetim :) Eto, podsjetio si me na njih svojim postom, pa ti poželih to ispričati..

Anyway, što se tvog ljubimca tiče, ako poželi pogledati fotke nekog glumca koji mu je zapeo za oko, a koje malo više otkrivaju (tipa tvojih fotki Woodya), ima jedna odlična stranica koju toplo preporučam: www.thecelebarchive.net

Eto, uživajte :) :*

Jonasy kaže...

Ne znam što je u toj Kiki, ali ja gotovo svaki put kad sam tamo vidim takav neki par. Ali stvarno... Jedan par sam čak dva puta za redom tamo sreo! Ma zapravo znam u čemu je stvar, sve one silne krpice, zavjesice, lomčići, čaše, pribor za jelo, svijeće, vaze i naravno namještaj :-).

Sjetio si me na jednu zgodu kad smo kućni ljubimac i ja kupovali kauč (nije bilo u Kiki). Valjda smo se ponašali kao ta dvojica iz tvoje priče, da nas je prodavačica tretirala kao par čak je nešto i izjavila, ne sjećam se više što... ali bilo je onako vrlo dvosmisleno, a istovremeno vrlo simpatično. Uglavnom, nas dvojica smo se samo pogledali i naglo uozbiljili.
A tek kad idemo zajedno u špeceraj, što svakako izbjegavamo, jer se obavezno porječakmo oko toga treba li uzeti jednu ili dvije glavice salate, ovaj ili onaj sir i da li doma još imamo dosta wc papira. Iako se trudimo šaptati i biti diskretni, mislim da je izvježbanom oku oko nas sve jasno.

justsomeone kaže...

Ma ja se na tvom mjestu uopće ne bih opterećivao takvim stvarima... Ta prodavačica u ne-kiki je stekla neko svoje mišljenje i sigurno ga nije promijenilo to što ste se vas dvojica uozbiljili. Čemu sprječavati nešto prirodno i spontano? Pa makar to bila i rasprava o namirnicama :) Ja ne vidim negativne posljedice toga - ipak nam društvo nije toliko primitivno koliko sam ja nekad mislio. Pa čak i ako jest - prodavaonica namještaja ili tržnica nije mjesto gdje bi se neki izgred mogao dogoditi.

Meni su takve sitnice strašno simpatične, neovisno bio to str8 ili gay par (ovo drugo mi je naravno draže :). Takvi mi parovi pokazuju kako budućnost može biti divna i lijepa, neovisno kakve možda probleme oni imali.

I sam si rekao da je izvježbanom oku sve jasno. Neizvježbano se u najgorem slučaju može pitati jeste li ili niste skupa, a nikad ne može biti sigurno. Hoću reći, imate svako pravo biti diskretni ako to želite, ali mislim da je velika šteta na tomu jako inzistirati. Zamisli kako bi svijet hladno izgledao kad nigdje ne bi vidio par da se drži za ruku, da se ljube u parku, da jedno drugom sjedi u krilu u tramvaju...

Naravno da ti to ne radiš sa svojim ljubimcem, ali upravo te (drugima nevidljiva) sitnice kojih se vi bojite, a kojih onaj par u kiki nije bio ni svjesan, su mi uljepšale dan. Opustite se i uljepšajte ga i vi nekom drugom :)