Nikada nije kasno

06 rujna 2007

Evo jedan post za sve vas koji se žalite da ste prestari, da je prekasno da napravite nešto od svog života, tijela, štogod.

Španjolka María Amelia López je sa svojih 95 godina vjerojatno najstarija blogerašica na svijetu.U svom prvom postu kaže:

“Zovem se Amelia i rođena sam u Muxíai (Coruña – Španjolaska) 23. Prosinca 1911. Danas mi je rođendan i od unuka, koji je inače vrlo škrt, na poklon sam dobila blog”.

Eto, i tako Amelia već osam mjeseci uredno šiba postove pune humora, nostalgije, topline i optimizma (a ne kao neki, nećemo sad o imenima). Ova bakica i prabakica postala je pravi globalni hit i posjetitelji joj ostavljaju poruke na svim mogućim jezicima svijeta. Problem je jedino što piše na španjolskom.

Bakica ima i dobar savjet, kojeg bi svi mi, bez obzira na godine, trebali poslušati:

“Trebate živjeti život, a ne sjediti u fotelji i čekati na smrt”.

Ili sjediti u fotelji i pisati blog, rekli bi zlobnici. Ili čitati tuđe blogove, rekli bi oni još zlobniji!

A mis 95 Anos (U mojoj 95. godini). Članak Guardiana.

4 komentara:

Livinghost kaže...

Svaka cast ovoj bakici :)

Rezzy kaže...

ovo je super poklon bio. baš originalno. svaka čast unuku na ideji. šteta što je blog na španjolskom.

novi kaže...

jebena je lakoća kojom pišeš i s kojopm te se čita. kao da čitam ono što sam želio napisati a nije mi se dalo.kako su životi slični....i razmišljanja..

Jonasy kaže...

Rezzy, je, šteta je, i ja bih je rado malo pročitao.

novi, hvala. Drago mi je kada se netko prepozna u mojim postovima isto kao što je meni drago kada se prepoznam u tuđima. Ili u knjigama. Pomisliš, nisam ja jedini lud, ima nas još :-).