Saune Terme Olimia: Podčetrtek/Slovenija

15 travnja 2007

Terme Olimia nalaze se u Podčetrku u Sloveniji, 70 km od Zagreba. Autom ste tamo za sat vremena. Krenete prema Krapini, s autoputa izađete na izlazu Zabok (prvi izlaz iza naplatnih kućica) i dalje vozite prema Zaboku odn. Kumrovcu, a prolazite i kraj Termi Tuhelj. Granica je odmah iza Kumrovca, a od granice do Olimie imate još jedno 15km vožnje.

Saune su smještene u Wellnes centru Termalija oko kojeg su smješteni hoteli i “Selo lipa” ili “Vas lipa” koje se sastoji od niza lijepih kuća s apartmanima. Hoteli i selo izgledaju odlično i zapravo cijeli kompleks djeluje kao odlično mjesto za ugodan vikend. Jedno 2 km iza Termalije nalazi se i kompleks bazena na otvorenom – Aqualuna.
Saune u Olimiji su slične onima u Termama Tuhelj, vidi se da je isti vlasnik. Trosatni boravak vikendom koštati će vas 14€, dok je tijekom tjedna 12€.

Nakon plaćanja dobiti ćete narukvicu s čipom koja vam služi za otvaranja rampe na ulazu, kao i za zaključavanje garderobnog ormarića – isto kao i u Termama Tuhelj. Ulaz u saune je odmah iza blagajni. Stavite stvari u ormarić, zatvorite vrata, prislonite narukvicu na senzor i vrata se zaključaju. Kako biste ih otključali, potrebno je opet samo prisloniti narukvicu.

Kao i drugdje, možete ponijeti sa sobom unutra što želite, ručnik, nešto za popiti ili koji mali snack. Nakon ulaska u saune dolazite do prostora s barom gdje ćete dobiti ručnik ili plahtu, uz predočenje narukvice. Isto tako kada ih budete vraćali, morati ćete dati narukvicu kako bi ju osoba na šanku provukla i time potvrdila povratak ručnika ili plahte. Kako možete dobiti samo jedan ručnik ili plahtu, obavezno si ponesite od doma i barem jedan veliki ručnik, trebati će vam. Mnogi ponesu i bademantil.

U Olimiji se furaju na saune u bojama. Tu su crvena, ljubičasta, plava, zelena i narančasta sauna. Zelena i narančasta su parne, a ostale su finske saune.
Svakodnevno se provode i programi vrtloženja zraka, najčešće u ljubičastoj sauni, koja je i najveća. Raspored vrtloženja je ispisan na ploči u hodniku nakon bara. Ako ne znate što je to vrtloženje zraka, pogledajte moj raniji post o saunama u Termama Tuhelj.
Od ostalih sauna tu su još vanjska finska sauna, japanska parna sauna, solna parna sauna i laconium (niža temperatura i vlažnost). Imaju i Tepidarium ili pripremnu saunu (niža temperatura), s anatomski oblikovanim grijanim ležaljkama.

Saune su organizirane na dva kata. Ulaz je na prvoj etaži, gdje se nalaze bar, vanjska, crvena, ljubičasta, plava, zelena i narančasta sauna. U unutrašnjem dijelu nalazi se i whirlpool, bazen za rashlađivanje i nekoliko prostorija za odmor. Tu je i vanjska terasa, gdje se osim vanjske drvene saune (brvnara), nalazi još jedan whirlpool i ležaljke za odmor. Za toplog vremena mnogi iskoriste terasu za uživanje u čistom zraku. Neki legnu na ležaljke potpuno goli, a neki ostave ručnik oko struka. Izbor je na vama.
Gornju etažu su nazvali oaza mira. Tamo se nalazi solna parna sauna sa zgodnim malim hodnikom s tuševima koji se automatski uključuju kada netko uđe u hodnik, japanska parna sauna, tepidarium i dvije prostorije za odmor. Tu je još jedna vanjska terasa uređena minimalistički (japanski stil), također s ležaljkama. Opet, i ovdje se mnogi sunčaju goli.
Na obje etaže postoji dosta tuševa i nekoliko mjesta s termalnom vodom za piće.

Saune u Olimiji su vrlo lijepo uređene, sve je čisto i uredno. Djeluju zbunjujuće s tim labirintom hodnika, pa kada prvi put dođete, pomalo se je teško snaći.
Čini se da dobro posluju, jer je uvijek prilična gužva, bez obzira bio vikend ili radni dan. To se vidi i po parkiralištu koje je gotovo uvijek popunjeno.

Posjetitelja ima svakojakih. Ima dosta austrijanaca i njemaca, a uz najbrojnije slovence, ima dosta i hrvata. Opet i ovdje možete vidjeti mlade i stare parove, samce i samkinje, muška i ženska društva, stvarno šaroliko. U većini su, dakako, parovi. U usporedbi s drugim saunama, čini mi se da je ovdje nešto veći postotak mlade (i zgodne) populacije, kako muške, tako i ženske. Ljudi se ponašaju slobodno i bez stida. Golotinja je normalna i tu nema mjesta za stid ili za one koji se ustručavaju skinuti pred drugim ljudima. Ako ste takvi, onda bolje niti nemojte posjetiti, ne samo saune u Olimiji, nego bilo koju saunu.

Saune Olimia su, barem po raznoraznim forumima, došle i na glas kao omiljeno mjesto skupljanja gay muškaraca. Najpopularniji dan je, navodno, subota poslijepodne i navečer. Nisam nikada bio u tom terminu, ali i kada sam ja bio mogu potvrditi da sam vidio relativno dosta muških za koje sam siguran da su gay. I to moram priznati, prilično zgodni i dobro razvijeni frajeri, sami ili u paru. Kao mjesto gdje se grupiraju gay muškarci, obično se spominje druga etaža, posebno japanska parna sauna koja je prilično tamna i podijeljena u tri odvojena separea. Mogu to i zamisliti kao dobro mjesto za šta-ja-znam kakve stvari, jer, kako je tamo gotovo potpuni mrak, lako je ostati diskretan i mogu se prekinuti određene radnje (jel, kako sam odjednom postao fin) ako netko novi uđe. No nevezano uz ovo, općenito su saune u Olimiji prilično tamne tj. vrlo diskretno osvjetljene, što im uz ugodnu opuštajuću glazbu daje određeni šarm.
No da ne bi opet pederi ispali ovakvi i onakvi, Olimia je i na glasu kao mjesto okupljanja “slobodoumnijih” hetero parova koji traže dodatnu seksualnu stimulaciju. Opet se po forumima navodi subota kao udarni dan.
Iskreno, ja nisam nikada primjetio nikakvo “neprimjerno” ponašanje, Možda je to opet zato što nešto takvo niti ne tražim, pa onda niti ne primjetim. Dobro, ne znam da li par koji se zagrli ili poljubi u jacuzziju spada u takvo ponašanje ili ne.
Da sada ne ispadne da ja propagiram i širim informacije o neprimjernom ponašanju u sauni, iznosim samo ono što sam pročitao. Osobno, što sam već više puta napisao, u saune odlazim prvenstveno radi saunanja. Dodatne aktivnosti me ne zanimanju.

Terme Olimia: http://www.terme-olimia.com

9 komentara:

Anonimno kaže...

makar nisam bil u ,termama olimpija, čine mi se sasvim kulturne i zanimljive a vjerujem i ugodne.
hehe, tek sam maloprije jonasy pročital u bully - evim komentarima tvoj; zbilja hočeš moju fotku?
samo neznam kak da ti je pošaljem ili hočeš moju adresu na gay.hr - u?
ugodna nedjelja!
varaždinec(26) ;)

Jonasy kaže...

Ajde abbisi, daj adresu profila. :-)
Je, Olimija ja OK, jedino što zna biti poprilična gužva.
Evo ja čekam da mi ručak bude gotov. Valjda će i biti do 15h. Nadam se i da će biti i malo akcije poslije.I tebi nek je ugodna ova sunčana nedjelja.

Anonimno kaže...

hehe, nisam abbisivz.
ti je gotov ručak? :))
varaždinec(26) ;)

Jonasy kaže...

Vidiš da je gotov kad sam još pred kompjuterom :-)
Ako ti nisi absisivz, onda ti je to brat blizanac. Sve se slaže, i godine (cca), i visina i težina.

Jonasy kaže...

Joj, sori amaze, hehehe

Anonimno kaže...

bravo jonasy! i? spadam u kategoriju muškaraca koji ti se sviđaju.
tipus, ha?
primi kućnog ljubimca za pimpek i pitaj ga kad bu već taj ručak ;)
ništ, idem do frenda pa do prirode.
čitamo se!! varaždinec(26) ;)

Jonasy kaže...

Spadaš, spadaš. Fino si građen, lagano dlakav, lijepe ruke, list na ramenu (što bi čovjek još više mogao tražiti?), ukratko - moj tip :-)

Anonimno kaže...

bio sam sa zenom u teme olimija *super posebno jakuzi u nudistickom delu

Pušač kurca kaže...

Nisam bio tamo do sada... Al' zato jesam na JEBANJE U GUZU! :D